Itthon » Közélet

Egy millió euróból „szépül” a Szejkefürdő

A Szejkefürdőn még nem kezdődtek el a felújítási munkálatok, de a bejáratnál elhelyezett tábla már jelzi: a Borvizek útja projekt rajtra kész.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szejke_01
szejke_01
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 07., 09:46
0 hozzászólás. 


A másfél évvel ezelőtt, még Bunta Levente, akkori tanácselnök által kezdeményezett, nagyszabású, uniós alapokból finanszírozott projekt, aminek célja, hogy ismét turistacsalogatóvá váljanak a székelyföldi, Hargita és Kovászna megyei gyógyvizekben gazdag fürdőhelyek, a kivitelező, két cégből álló konzorciummal folytatott tárgyalások miatt többször is elakadt. Az összesen 4.974.252,21 euró értékű programban nyolc Kovászna (Barót, Bölön, Előpatak, Kézdimartonos, Málnásfürdő, Sepsibükszád, Sugásfürdő, Oltszem) és hat Hargita megyei település vesz részt. Borszék, Gyergyóremete, Tusnádfürdő, Zsögödfürdő mellett a két udvarhelyszéki közkedvelt fürdőtelep, Homoródfürdő és Szejkefürdő megszépítése is zöld utat kapott a szeptemberi határidős beruházásban.

szejke_01

Homoródfürdőn már elkezdték a munkát, a Szejkefürdőn is hamarosan nekilátnak. A többször is módosított, de véglegesen elkészült kivitelezési tervekben az önkormányzatnak köszönhetően olyan újítások szerepelnek, mint a város végétől a Szejkefürdőig vezető bicikliút kiépítése, a mofetta felújítása, a szabadtéri színpad befedése és a Borvízmúzeumhoz vezető út feljavítása, a borvízforrás felújítása, a sétányok esti kivilágítása, parkosítás, új padok és játszótéri elemek elhelyezése is szerepel a tervekben. Bunta Levente polgármester szerint a mostani terv megfelelő és arról is biztosította a rendezvényszervezőket, hogy a felújítást úgy bonyolítják le, hogy semmiképpen ne akadályozzák a hagyományos szejkei rendezvényeket, mint amilyen a közelgő Székelyföldi Rockmaraton vagy az Unitáriusok Találkozója. Amennyiben a beruházás a rövidre szabott, öt hónapos határidőig, azaz szeptember végéig befejeződik, akkor Orbán Balázs egykori birtoka, a Sóspatak völgyében fekvő, gyógyvizéről egykoron messzi földön is híres Szejkefürdő visszakapja az őt megillető rangot.

Alábbi fotóriportunk a szejkefürdői forrásnál, a mofettánál és annak környékén készült. Amint az jól látható, bőven van helye a felújításoknak és rehabilitációnak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."