Itthon » Közélet

Candy bár, ékköves cumi és bérelhető oldtimer

Luxuskivitelbe bújtatott álmok a VII. Esküvő Kiállításon. 1800 négyzetméteren mutatkoztak be az idei kiállítók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

eskexpo 2-2
Fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: BALOGH RÉKA ADRIENNE
2016. január 25., 12:55
0 hozzászólás. 

A tavalyi látogatottsági rekordnak köszönhetően az Esküvő Kiállítás szervezői idén álmodtak egy nagyot, így most már 1800 négyzetméteren, mintegy hatvan standdal és közel száz szolgáltatóval várták az érdeklődőket az expóra – tudtuk meg Kusztura Szabolcstól, az esemény főszervezőjétől.

Az első szempont a kiállítók kiválasztásánál az volt, hogy helyi, de legalábbis környékbeli vállalkozás legyen. A további elvárás a szervezők részéről az volt, hogy a szolgáltatónak már ismert legyen a brandje éppen azért, hogy a készülődő pároknak ne kelljen a vállalkozás sikerességében kételkedniük. Fontos volt, hogy a vállalkozók is megértsék, a párok egy-másfél évre előre gondolkodnak. Így, hogy van bizalom, felgyorsul az ajánlatkérések, foglalások időszaka is – magyarázta a főszervező.

Swarovski-köves cumit keresztelőre

Az expó grandiózus jellegét nemcsak a duplájára nőtt kiállítótér, de a szolgáltatások bővülése is adta. Olyannyira, hogy nem csak a házasulandó fiatalok nagy napjára, de az első boldog évek megalapozására is gondoltak a szervezők. Meghívtak olyan kiállítókat is, akik szolgáltatásaikkal a gyermekvállalási kedvet is fokozhatják szebbnél-szebb, minőségi termékeikkel. Láttunk gyermekszoba bútorokat, babakocsikat, babaápolási kellékeket, sőt Swarovski-kövekkel ékesített cumit és szenteltvíztartót is.

eskexpo 2-3

Nem zárul le minden a nászúttal, ezért meghívtunk belső enteriőrt, bababútor készítőket is, de van a kiállításon új autó is, ha valaki erre költené a lagzipénzt – mondta a főszervező. Nekünk az a legjobb visszajelzés, ha a szolgáltatók évről évre arra törekszenek, hogy részt vehessenek az expón. Szerencsére egyre többen érzik így – tette hozzá.

Vadiúj dekorációs trendek és candy-bár

A legnagyobb választék talán a menyasszonyi ruhákból, kellékekből és a dekorációs megoldásokból volt. A szervezők szerint ez utóbbi szegmense a szolgáltatásoknak évről évre megújul, így a külföldi trendeket a saját kreativitásukkal ötvözve a legkülönlegesebb igényeket is ki tudják elégíteni. Kusztura Szabolcs elmondta, büszke minden egyes kiállítóra, mert az expó sikere minden egyes szolgáltatónak, kiállítónak a személyes sikere is. Ez annak köszönhető elsősorban, hogy mindenki szívét-lelkét is beleadja – mondta.

eskexpo 2-11

Így tesz nem csak az ünnepek alkalmával, de a hétköznapokban is Pap Annamária cukrász is, aki elmondása szerint azt a tortát szereti elkészíteni a legjobban, amivel jó sok a munka. Biztos csak számomra volt újdonság, de a mai fiatalok, és könnyebb kezelhetősége miatt, talán a cukrászok is ma már jobban szeretik a látványtortát. Ez azt jelenti, hogy csak egy része ehető a „költeménynek". De akárhogy számoltam, tíz-tizenöt szeletnél többet nem tudtam kihozni gondolatban az ehető részből. Aztán Annamária megnyugtatott, hogy a vendégek ugyanolyan, de már előre szeletelt tortát kapnak. Az ízvilágot tekintve a joghurtos-gyümölcsös, a fekete erdő és a csokis-meggyes változatok a legnépszerűbbek.

eskexpo 2-1

A cukrász szerint a menyasszonyoknak legalább olyan fontos a torta, mint a nagy napon viselt ruhaköltemény, épp ezért ők sok támpontot is kapnak a sütemények elkészítéséhez. Ahogy több standon is, itt is megtaláltuk az idei év nagy újdonságát, a candy-bárt.

eskexpo 2-12

Ez lehet aprósüteményekből, bonbonokból, cukorkákból összeállított emeletes alkotás, de akár gyümölcsökkel díszített édességköltemények is. Persze itt is a szolgáltató, valamint a megrendelő kreativitása a döntő.

A fehérneműktől a nyitótáncig

Ami a kiállítás ehető-iható részét illeti, természetesen nem hiányozhattak a boros pincék, borkereskedések, éttermek ajánlatai sem. Az előétel-alkotásokról és az egyre népszerűbb faragott gyümölcsök látványáról nem volt könnyű továbbvinni a tekintetemet, de gyorsan visszatértem a földre a műsorvezető hangját hallva. Nos, az idei évben is elérkezett az egyik legnépszerűbb pontja a programnak: a fehérnemű és a menyasszonyi ruha, valamint az extrém frizurák és sminkek bemutatója.

Még női szemmel is élvezhető volt a felvonultatott kínálat látványa. Márpedig ez fontos, mert amíg a férfiak tekintete a női idomokon cikázott, addig a hölgyek már el is képzelték saját magukat a nagy napon a világ legszebb ruhájában, majd a nászéjszakán a legszexibb fehérneműben.

eskexpo 2-4

Az, aki nagyon beleélte magát abba, milyen is lesz a nagy nap, talán már a következő pillanaton, a nyitótáncon is elgondolkodott. Nem kellett sokat törnie a fejét, mert egy tavaly házasodott pár be is mutatta saját táncukat. Ha azonban valaki másképp képzelte el, ahogy a figyelem középpontjába kerül, annak szívesen segít a Happy Dance Stúdió csapata. A kiállítás alkalmával a stúdió egy maturandusz-táncot is bemutatott egy fiatal csapat segítségével.

Amikor a menyasszony nem biztos a dolgában

Ha most tervezném az esküvőmet, csak kapkodnám a fejem a kínálattól, ahogy tette azt az a fiatal pár is, akiket meg is állítottam néhány szó erejéig.

Iza és Laci idén augusztusra tűzték ki a nagy napot. Már most tudják, hogy a lagzi legfiatalabb vendége áprilisban születendő kislányuk lesz. Kacsingattak is a babaágyak, bababútorok felé, de egyelőre az esküvő részleteire koncentrálnak. Azt kértem tőlük, meséljék el, hogy történt a lánykérés. Iza nevetve veszi át a szót, és rögtön biztosít róla, hogy jó a sztori.

Azzal kezdi, hogy Laciból valahol eltűnt a romantikáért felelős gén, de úgy látom, nem nagyon neheztel rá ezért. Abban az évben volt, amikor húsvét hétfője április elsejére esett – meséli. Éppen vitában álltak valami miatt, de már nem emlékezett egyikük sem, mi volt a probléma. Laci azt találta ki, hogy menjenek át Brassóba egy kávéra. Izának gyanús volt, hogy egy kicsit hosszú az út addig a kávézóig, de belement.

eskexpo 2-9

A pláza összes ékszerboltja előtt megkérdezte Laci a választottját, hogy ne vegyenek-e valamit. Nem jött be a számítása, mert Iza nem bólintott rá semmire. Aztán hazafelé az autóban egy hosszú csönd után Laci csak ennyit mondott: "- Van valami a kesztyűtartóban, ami a tiéd".

Iza hosszú és bosszús keresgélés után meg is találta a jegygyűrűt. Persze nem hitt sem a szemének, sem a fülének, amikor háromszori rákérdezés után is váltig állította Laci, hogy őt akarja feleségül venni. Igaz, a gyűrű egy kicsit nagy volt, de Iza végül beadta a derekát, és igent mondott – tudtuk meg a jó hangulatban lévő pártól.

eskexpo 2-6

Talán az is megadja egy ilyen kiállítás hangulatát, hogy az ide érkező fiatalok a boldogság hevében, mosolygósan, várakozásokkal teli hangulatban kérik a segítséget a döntésben. A szolgáltatók pedig láthatóan azt szeretnék, hogy ez a mosoly megmaradjon az arcukon a nagy napon, sőt azon is túl.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."