Itthon » Közélet

Motoros vezetéstechnikai képzés sok gyakorlással

A helyes közlekedést tanítják a mai nap folyamán a motorosoknak, a sok gyakorlás mellett kis elméleti oktatást is kapnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

motoros_kepzes
motoros_kepzes
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. május 07., 12:45
12 hozzászólás. 


Ma délelőtt 10 órakor vette kezdetét a Daimler MC motoros klub által szervezett vezetéstechnikai képzés és elméleti oktatás a Kaufland bevásárlóközpont parkolójában. Két szakoktatót is hívtak Kecskemétről, Tábi Tibor és Bálint Levente egy gyorstalpaló előadással indították a napot. Itt a helyszínen tartózkodó motorosok betekintést nyerhettek a baleseti statisztikákba, valamint az instruktorok elmondták, sokan rendelkeznek hajtásival, viszont nincsenek tisztában néhány alapfogalommal, melyek nélkülözhetetlenek a biztonságos motorozáshoz.

motoros_instruktor

Tábi Tibor

Ezután a jelenlevők megismerkedhettek az elsősegélynyújtás főbb szabályaival, a különböző sürgősségi esetek alapszintű ellátásával, valamint a balesetek esetén szükséges lépésekkel.

Ennek végeztével a vállalkozó kedvűek nyeregbe pattantak és kezdetét vette a képzés gyakorlati része. A parkoló egy elkülönített részén gyakorlópályát alakítottak ki, ahol a különböző manővereket próbálgatták a résztvevők. Itt azért látszott, hogy itthon még nem egészen ilyen formában történik a sofőroktatás, ugyanis keveseknek sikerült hiba nélkül végighajtani a kapuk között.

motoros_kepzes

László Zsolt, a Daimler MC elnöke elmondta, mivel egyre több motoros van az utakon, jó ötletnek tartották egy ilyen esemény megszervezését, így a motorozást egy kicsit magasabb szinten is meg lehetett ismertetni. Hozzátette, egy motorosnak ismernie kell saját maga és a járműve határait is, és ha a képzés következtében bár egyikük is megmenekül egy balesetből, már megérte megtartani. Ez egyébként a harmadik ilyen jellegű rendezvény volt az országban, és szeretnének hagyományt teremteni vele, hogy az új motorosok is kapjanak egy kis plusz tudást az alapvető iskolai képzés mellett.

Az eseményről készült fotógalériánkat ide kattintva érhetik el.


12 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
tako
2010-05-07 21:40:42
Ugyanezt bicikliseknek is tarthatnanak :)
avatar
ooloo
2010-05-10 09:15:19
instruktorok

Hjaaa... :evil:
avatar
DG
2010-05-10 14:25:23
Már mikór intézkednek a rendörurak az örült motorosokkal szenben akik hetek óta iszonyatos sebességgel, zajjal és az ugynevezett ,,gumiégetéssel" bölcselkednek a város utcáinn!!!
Az elsö számu gyanusitott egy SB-jelzésü sötét motor álitólag valami JAXXI-val utánna!!
Valaki egyszer meg kell haljon , hogy leálitsák???
avatar
kaktusz
2010-05-10 15:02:02
Hát DG, ritka egy tehetség vagy. 5 sorban ennyi hibát összehozni... Nem semmi. Gratulálok
avatar
pippo
2010-05-10 17:47:19
Jó volt ez a képzés arra, hogy a sok koca motoros rájöjjön, hogy nem is tudnak motorozni, csak esetleg a fülét húzni a motornak, de ez még nagyon kevés a biztonságos közlekedéshez.
A videó is azt mutatja, hogy nagy baj van kedves motorosok, de húzzatok bele, mert gyakorlás a tudás anyja.
Minden esetre gratula a szervezőknek.
avatar
kacsa
2010-05-10 17:47:32
Kedves kaktusz !
Azert annyi hulyeseg nincs DG hozzaszolasaban, mert mindenki latja , h egyes motorosok mit muvelnek a varosban. Es ezt kar lenne eltusolni.
avatar
boti
2010-05-10 18:10:08
Ez a fél napos elméleti/gyakorlati oktatás valóban egy jó kóstoló volt a motorosok és más érdeklődők számára. Több ilyen nyílt nap jellegű összejövetelt kellene szervezni, illetve valószínűnek tartom, hogy még a fizetős tanfolyamokra is igény lenne.

@DG: A motorosokkal nincs baj, az a néhány ember, aki gumit füstöl és egyéb módszerekkel próbálja felhívni magára a figyelmet, az lehet motorral, kocsival vagy gyalog is. A probléma nem a motoron kezdődik, hanem inkább abban a bizonyos hét évben. Kár hogy ezek így megbélyegzik a motoros társadalmat.

KBoti
avatar
DG
2010-05-10 23:09:30
Kedves Boti elsösorban én is motoros vagyok, de még ös motoros családból származom is. Az ereimben benzin folyik, de amit ez a pár nagyképü csináll nem a motorról szól, a valoságban ha megnézed öket ANALFABÉTÁK lejáratják a valódi motorosok imigyét. Ha olyan nagyfiuk miért nem bizonyitnak szervezett versenyekenn???
Ja nem értem a @DG megszolitásodat??? Le hernyóztál?
Kaktusz te ne a helyesirási hibáimat kritizáld mert érted is ugy szóltam mint magamért!!!
Szombaton nem a te gyereked sikoltott fel álmából mert a JAXXI égette a gumiját!!!
avatar
boti
2010-05-10 23:59:41
Kedves DG!
A "@" nem lehernyózást jelent, hanem fórumos, kommentelös oldalakon használt jelzés, ami arra szolgál, hogy jelezze kinek a kérdésére/üzenetére válaszolunk. ;) Ha valóban motoros családból származol és te magad is motoros vagy, akkor pont te nem kellene általánosíts. Az a néhány ember ellen meg egyszerűen feljelentést kell tenni.
A helyesírási/fogalmazási hibák meg valóban zavaróak, nehezebb megérteni a mondanivalódat.

KBoti :)
avatar
SB
2010-05-11 14:02:33
DG le pattanhatsz a motorosokrol, s miaz h gyanusitgatod az embereket?? ki vagy te rendor?? vagy talan nyomozo??? Vicc amiket irogatsz, nincs egyeb dolgod ugy latszik, s az irigyseg meg a semiteves s nagyarcoskodas, ez megvan mas mi? :0 :?:
avatar
DG
2010-05-11 15:27:11
re:
Mégegyszer mondom a motorosokkal semi bajom!!!! Söt mig éllek motorozom!!! Csak veled van bajom meg még egy pár feltünésmániákussal. A rendezvényre is ki hivott? Ha pedig pattogsz a segged is szétrugom...
avatar
SB
2010-05-12 10:50:46
X
Miaz h velem? tudod ki vagyok en? be sem tudsz mutatkozni s dumalsz, ismerem kirol beszelsz es en az o partjan vagyok, nem kell elsore elitelni az embereket, s miert jossz a rendezvennyel? az nem minden motrosnak szolt?? vagy csak ejsze neked? mirol beszelunk? :angry:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."