Sport » Egyéb sport

Alig járt le a nyár, zúzás lesz a Hargitán

Megnézheted az ország legjobb terepbringásait, sőt, magad is kipróbálhatod a hargitai pályán.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
SzecsiNyert

Szécsi a világ tetején (videó)

Volt francia válogatott labdarúgók méltatták a...
teqball02

Mi adjuk az egész román válogatottat

Ráadásul címvédőként utazunk a franciaországi...
ivovolgye

Ha október eleje, akkor irány az Ivóvölgye!

XI. kiadásához érkezett az Ivóvölgye...

EnduroBicikli
Enduro verseny a Hargitán, fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/SAJTÓKÖZLEMÉNY
2017. szeptember 05., 12:33
0 hozzászólás. 

Egyéves kihagyás után, a Ride More Sport Klub újra megrendezi a Hargita Enduro hegyikerékpár-versenyt, amely idén először az országos bajnokság része – tudatták a szervezők.

A verseny előkészületei már zajlanak, jelenleg a pályák kiszalagozása történik a Madarasi Hargitán – közölte Sipos Zoltán, a Madarasi Hargitáért Egyesület képviseletében. A szeptember 9-10-én zajló hegyikerékpár-verseny során új Enduro pályát is avatnak, amelyet a Hargita Megyei Önkormányzat támogatásával, egy turisztikai pályázat keretén belül sikerült kialakítani – tette hozzá Sipos.

Az Országos Enduro Kupa 4. fordulójára szombaton 9 és 17 óra között várják az iratkozókat a Madarasi Hargitára, és ugyancsak ezen a napon lesz lehetőség az edzésekre, a pályák kipróbálására. A versenyt szeptember 10-én, vasárnap 10.30-kor kezdik. Időjárástól függően, mintegy 80 versenyzőre számítanak az ország minden tájáról – közölték a rendezvény szervezői, hozzátéve, hogy szeretettel várnak minden környékbelit is, aki szereti a hegyikerékpározást.

Öt kategóriában lehet megmérkőzni: külön versenyeznek a hölgyek, a 18 év alattiak, a 18 és 30 közöttiek, valamint a 30 fölötti korosztály is. A hobby kategória nyitott, bárki próbára teheti magát, érvényes biztosítással és családorvosi igazolással lehet jelentkezni rá.

A Hargita Enduro Hegyikerékpár-versenyre három különálló pályával várják a hegyi bringázás megszállottait, mindegyiken külön-külön mérik a versenyzők idejét. Az új Enduro pálya (PS2) erre a versenyre lett kialakítva, a másik kettő a már ismert Downhill (PS3) és a régi Enduro (PS1) pálya. Természetesen két frissítő állomás is a versenyzők rendelkezésére áll majd, ahol enni- és innivalóval látják el őket. A pályák 90 százalékban ereszkedésből állnak, természetes és gépek által megmunkált részeket is tartalmaznak. A három pálya teljes hossza 6 km, míg az összekötő szakaszok 12 km-esek, egy 1000 méteres szintkülönbséggel.

A legjobb hegyi bringások értékes kerékpáros nyereményekkel térhetnek majd haza. A pályák térképét ide kattintva tudod megtekinteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."