Itthon » Közélet

Újabb hercehurca az RMDSZ helyi szervezeténél?

Döntést hozott a Szövetségi Szabályzat-Felügyelő Bizottság Grünstein Szabolcs javára, a döntést Dr. Fehér István nem fogadja el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

RMDSZKEP
RMDSZKEP
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 11., 12:22
6 hozzászólás. 


Az elnöki tisztség még mindig nem tisztázott, most egy újabb közlemény látott napvilágot, aminek nyomán Grünstein Szabolcs a Szövetség székelyudvarhelyi elnöke. Ezt nem fogadja el és fellebbezni fog Dr. Fehér István, a legutóbb megválasztott elnök.

Grünstein Szabolcs szerkesztőségünkbe eljutatott levelében a következők olvashatók:

"A Szövetségi Szabályzat-Felügyelő Bizottság (SZSZFB) 2010 május 5-i határozata értelmében szabálytalannak nyilvánította a folyó év március 4-i küldöttgyűlést, amelyet 56 személy kezdeményezésére Bunta Levente, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke hívott össze.

GrunsteinSzabolcs

Grünstein Szabolcs

A küldöttgyűlésen a résztvevők a székelyudvarhelyi RMDSZ nevében hoztak döntéseket szabálytalanul. A fenti határozatban az SZSZFB tagjai megállapítják „a 22 cikk 4. bek. rendelkezései előírásai nem teljesültek a küldöttgyűlés összehívásakor, hisz nem teljesültek a kezdeményezési feltételek. Ennek értelmében megállapítjuk, hogy a küldöttgyűlés szabályzatellenes volt, az ott elfogadott határozatok érvénytelenek.

A 2010 március 4-re összehívott küldöttgyűlés kezdeményezésére vonatkozóan az SZSZFB megállapította, hogy a kezdeményező 56 személy nem elégséges egy küldöttgyűlés összehívásához. A szabályzat értelmében küldöttgyűlés összehívását a tagság 1/3-a, az udvarhelyszéki RMDSZ Választmánya vagy a területi elnök kezdeményezheti. A határozatban kiemelik, hogy a kezdeményező 56 személy alaptalanul értelmezi úgy a Szövetség Alapszabályzatának a területi Választmányra vonatkozó szakaszait, mintha azok a városi Választmányra vonatkoznának.
Grünstein Szabocs elnöki tisztségéből való felfüggesztését szintén szabálytalannak minősíti az SZSZFB, hiszen más eljárást irányoz elő a Szövetségi Alapszabályzat az elnök tisztségből való felmentésére. A határozat megállapítja „Egyértelmű, hogy ezek a feltételek jelen esetben nem teljesülnek, hisz nem azonosítható sem a küldöttgyűlés tagjainak egyharmada részéről érkezett kezdeményezés, sem a Választmány egyszerű többségének felfüggesztő döntése, sem a 30 napon belül a Választmány elnöke által összehívott küldöttgyűlés megléte és ennek küldöttei összlétszámának fele plusz egy szavazattöbbséggel meghozott határozata.

A Bíró Enikő elleni szankcióról a döntés megállapítja „ha a március 4-i küldöttgyűlés érvényes lett volna, akkor sem hozhatta volna meg Bíró Enikőtől való politikai bizalom megvonásának szankcióját, hisz ennek alapjául nem szolgál egyetlen végleges etikai és fegyelmi bizottsági döntés sem.

Dr. Fehér István megbízott elnöki tisztségbe való nevesítéséről az SZSZFB megállapítja, hogy a megbízott elnök nevesítése ellentmond a Szövetségi Alapszabályzatnak, következésképpen érvénytelen.”

Dr_Feher_Istvan

Dr. Fehér István

Grünstein Szabolcs telefonon válaszolt kérdésünkre és elmondta az SZSZFB döntése jogerős és megtámadhatatlan. „A városi szervezetnek 11 ezer tagja van és az nincs pontosítva, hogy aki nem fizetett tagsági díjat, az nem számít tagnak” – fogalmazott Grünstein. Így az 56 tag nem képezi az 1/3-ot.

A felmerült döntéssel kapcsolatban Dr. Fehér Istvánt is megkerestük, ő a következőket nyilatkozta: „Az ilyen formában megfogalmazott dolgot meg kell fellebbezni, hiszen nincs semmi bizonyíték semmire. Ezeket az adatokat Grünstein Szabolcs és Bíró Enikő tudatja a bizottsággal.”

A közlemény az alábbiakban megtekinthető.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2010-05-11 15:55:38
Lassan megkedvelem ezt a Gruni-t. Ugy tunik nem ijedos fajta. Ebbol eleg sok politikai toket kovacsol. A lenyeg, hogy beszelnek rolla, es megismeri a varos.
avatar
erdeklodo
2010-05-11 21:02:59
annyira nevetsegesek ezek a bunta-ek, miert olyan nehez elfogadni, hogy grunstein az elnok, ez van, errol szol az elet, fiatalokra szukseg van es szukseg lesz. IGY TOVABB! :!:
avatar
mimike
2010-05-12 15:57:51
besolas
Igen, mi mindannyian kedveljuk és megis egyesek, pl. Szász Jenő lezsidózza. Nézzétek csak a következő cikket: http://www.manna.ro/szauna/szasz_jeno_es_a_politikailag_korrekt_antiszemitizmus_2010_03_26.html
Én a cikkhez csak a következőket fűzném:
Szász Jenő: „Gyűlölöm a zsidókat, de boldogulásig imádom a vagyonukat! És magamévá is fogom tenni!”
Feltárva Szász Jenő antiszemitizmusát, Parászka Boróka újságíró bebizonyította mennyire rafinált, álnok, és veszelyes számunkra, erdelyi magyarokra nézve az az ember aki úgy vélekedik magáról, hogy a magyar alternatíva pártját vezeti. Inkább alternatívánk se legyen, ha az antiszemita! Azonban az MPP elnökének ezen meggyőződése sem támadt a semmiből. Nem vagyok publicista, viszont megengedem magamnak, hogy kiegészítsem Parászka Boróka cikkét néhány ténnyel ami segít jobban megérteni Szász Jenő „politikus” karrierjét.
avatar
mimike
2010-05-12 15:59:27
re: besolas
folytatás...
2003-ban, a Magyar Polgári Szövetség előde – az MPP – életrehívásakór a székelyudvarhelyi sportcsarnokban egy, zsidók elleni atrocitásokért elítélt Wass Albert idézetet tartalmazó banner pöffeszkedett: „Ember és magyar rendűletlenűl!” Nem vonom kétségbe az íro, Wass Albert tehetségét, viszont a gondolkodó ember számára, az idézet egy beteg, semmiképpen sem magyar öntudatra utal.2004-ben, polgármestersége alatt, Szász Jenő egy úgynevezett Emlékezés Parkot létesített Székelyudvarhely központjában, ami valojában nem más mint egy szobórpark melyben a „Vándorszékely” szobra trónol, vagyis egy Wass Albertet ábrázoló alkotás, melyről ezt Balázs Árpád újságíró, az MPP jelenlegi szóvivője is beismerte az „Udvarhelyi Hiradó”-ban pár évvel ezelőtt közőlt cikksorozatban. Tulajdonképpen így is beszélnek róla a magyarországi turistáknak.
avatar
mimike
2010-05-12 16:01:01
Folytatás...
Ugyancsak Szász Jenő polgármester tulajdonította el a Székelyudvarhely központjában talalható, az egykori elhúrcolt zsidók államosított hazait is. Egész biztosan azt mondta magában: „Gyűlölöm a zsidókat, de boldogulásig imádom a vagyonukat! És magamévá is fogom tenni!” Természetesen, nem az ő nevén szerepelnek.
Tehát cinikus Szász részéről az RMDSZ-t vádolni amiért a zsidó Grünsteint mellőzi, miközben jómaga rég együttdolgozik Szegedi Csanáddal, a JOBBIK alelnökével akit fogadott is Udvarhelyen. És ez az ami igazából elgondolkodtató! :angry:
avatar
zsoltika
2010-05-12 16:27:17
Nocsak! Oda kerültünk, mint Csonkaországban, hogy a zsidók már itt is a fejünk fölé nőnek? Nem Jenőt akarom védeni, Grünivel sincs semmi bajom, de azért tűrhetetlen, hogy ennyire sajnáljuk a zsidókat és ha valakinek sérti a szemét a Wass Albert szobor, az írjon oláhul máshova, ne egy magyar portálra

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."