Itthon » Közélet

Rend és fizetős parkolás lesz a Lidl parkolójában

Vége az ingyenes autóreklámozásnak, ezentúl fizetni kell a parkolásért a Lidl áruház előtti, Bethlen Gábor utcai parkolóban. Az autók viszont biztonságban lesznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

parkolo1
A mozgássérülteknek fenntartott parkoló kedden is tele volt
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 01., 20:11
3 hozzászólás. 

A Bethlen Gábor utca 118. szám alatti épületkomplexum és a parkoló területe egy német cég tulajdonában van. Az épületeket hat cég (Lidl, Takko, Deichmann, Merkúr, Altex, Factory) bérli, a parkolók pedig elsősorban klienseiknek vannak fenntartva. Az elmúlt években azonban több környékbeli lakó a parkolóban ingyenesen és rendszeresen otthagyta az autóját, sőt, az a jelenség is megfigyelhető volt, hogy egyesek az eladásra szánt gépjárművüket is rendszeresen itt parkolták le – ez más nagyáruház környékén is megfigyelhető.

Nem tudott helyet találni az áruszállító

Nagy Levente, a parkolót felügyelő Jazz Serv Com. Kft. adminisztrátora portálunknak elmondta, már két évvel ezelőtt megbízást kapott a terület és az épületkomplexum tulajdonosától, hogy a terület parkolási rendszerét megoldja. Nagy azonban csak most látta elérkezettnek az időt a cselekvésre, mert az elmúlt hónapokban kezdtek nagyon feltorlódni a gépkocsik. Egyszer kénytelenek voltak azt is végignézni, amint a Lidl-hez érkező áruszállító nem tudja megközelíteni a hipermarketet.

parkolo2Minden üzletnek meghatározott számú parkolóhelye van, a felsorolt cégek közül a Lidl-nek van a legtöbb. A Merkúr előtt még külön tábla hívja fel a figyelmet a mozgássérülteknek szánt parkolóra – kedden délelőtt öt autó is nyugodtan parkolt rajta a megfelelő jelzés nélkül, köztük egy taxi is. Ennyit a jóérzésről.

Körülbelül 200 hely van, ebből Nagy Levente becslése szerint 100-120 helyet a lakók foglaltak el. A jelenséget két hónapja kezdték vizsgálni, rendszeresen fényképezték, figyelték a területet, az autók mozgását.

Végül arra jutottak, hogy fizetéses rendszert vezetnek be. A közelben lakók ezentúl 70 lejes havi bérletért hagyhatják a parkolóban autójukat, de csak bizonyos helyeken, nem az üzletek közvetlen közelében. Ha egész évre kifizetik a parkolási díjat, kedvezmény jár (a díj így 600 lej összesen), mint ahogy a nyugdíjasoknak is kevesebbet kell fizetniük. Ebből a pénzből takarítják a parkolót, illetve kamerákat is felszerelnek.

Mindenki megértette

Nagy Levente szerint kedd reggelre majdnem mindenki megértette, hogy mi az intézkedés célja, az elmúlt hetekben ugyanis mindenkit felszólítottak, hogy távozzon. Kedden délelőtt nagyon szellős volt a terület. A rendszeresen ott parkolók közül összesen hárman elégedetlenkedtek, a többség azonban nem tiltakozott, sőt jelezték, hogy vennének éves bérletet.

parkolo3A megbízottak néhány hétig figyelik, hogy az intézkedés hogy működik a gyakorlatban, ezalatt letisztázzák, hogy hol lehet parkolni, mindenki számára megpróbálnak megoldást találni. A vásárolni érkezők természetesen nem kell fizessenek.

„Úgy néz ki, hogy az emberek megértették. Reggel nem volt egy autó sem, az emberek megtalálták a helyüket" – mondta Nagy Levente. Bízik abban, hogy végre rend lesz a parkolóban, ahol olykor az is előfordult, hogy egyesek ott szabadultak meg az autójukban felhalmozott szeméttől.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2016-03-02 21:17:36
Parkolás
Saját tapasztalat :
Magyarországon találkoztam olyan példával, hogy egy multi parkolójában az első óra ingyenes, de a következőkért már fizetni kellett.Azt hiszem 250 ft-ot. Úgy müködött,hogy amikor bementél kaptál egy kártyát az automatától, mielőtt elmentél volna a kártyát bedugtad az automatába, és az megmondta hogy ha kell mennyit kell fizetni. A sorompó csak ezután emelkedett fel.
avatar
jutacs
2016-03-02 21:37:48
Az persze hazugság, hogy székely ember jogtalanul parkolna valahol, az illető biztos román .
Aki a Székely Himnusz éneklésekor kivágja a magas cét, az nyilvánvalóan feddhetetelen erkölcsű, hiszen hanem csak sunnyogna a nóta dalolásakor.
avatar
Nadragulya
2016-03-03 22:34:01
Jutacs
A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán...
Széchenyi István

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."