Itthon » Közélet

Udvarhelyen nem nyit az RMDSZ?

Olyan emberekkel tárgyal a szenátor, akiket szívesen látna az önkormányzatban. Birtalant a megyei tanács élére küldenék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

verestoy-2
Birtalan (balra) kerül Borboly székébe?
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. március 17., 12:48
4 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi tanácsosjelöltek sorrendjét több Hargita megyei településtől eltérően nem előválasztáson, hanem rangsoroló gyűlésen fogják eldönteni április elején – tudtuk meg dr. Verestóy Attilától, az Udvarhelyszéki RMDSZ elnökétől, aki kitért a csíkszeredai helyzetre is, ahol a jelenlegi megyei tanácselnök, Borboly Csaba lesz a szövetség polgármester-jelöltje.

Újra kell gombolni a mellényt

„Én mindig azon a véleményen voltam, hogy Borboly Csabát az eddigi munkája tényleg feljogosítja arra, hogy ezt a munkát folytatni kell a megyei tanács élén. Új helyzetben viszont újra kell gondolni, vagy újra kell gombolni a mellényt. Ezért én fontosnak látom azt, hogy a megyei tanács élén nyitás történjen.

Ilyen értelemben mi, az udvarhelyszéki szervezet olyan megyei tanácsosi listát próbálunk összeállítani, amivel a megye szintjén érdemben tudunk ajánlatot tenni a megyei tanács vezetésére. Nem titok és jó, ha tudja mindenki, hogy az ideiglenesen nevesített városi RMDSZ-elnök, Birtalan József is letette a megyei tanácsosi jelölését, nemkülönben nagyon várjuk azt, hogy Sebestyén Csaba, az RMGE elnöke a megyei tanácsban részt vegyen” – mondta Verestóy.

Nem titok, hogy tárgyalok

A helyi tanácsosok esetében jelen pillanatban 19 pályázatot nyújtottak be, de 24-es lesz a tanácsosi lista. „Nyilván, hogy kiegészülnek még olyan, Udvarhelyen közismert és tekintélyt jelentő lakosokkal, akik majd hitelesen tudják képviselni a város előtt a köz érdekeit. Nem akarok most neveket említeni, de nem titok, hogy tárgyalok néhány olyan jeles udvarhelyivel, akit szívesen látnék a tanácsban” – közölte a szenátor.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2016-03-17 17:12:06
Szekusok
Egy szekus fióka aki még alkoholista is ?!! Verestójásra méltó választás! Szégyelje magát !
avatar
guru
2016-03-17 17:17:14
Sebestyén- MPP/RMDSz
Az aki lenyúlta a malacok az is a magyarországi vemhes disznókból!? Fúj MPP- RMDSz ! Már csak Jenő hiányzik !
avatar
kovacskingakovacs
2016-03-18 10:06:32
demokracia udvarhelyi modra
Csikban elovalasztasokat tartanak a tanacsosok rangsorolasara, itt eldonti V bacsi, hogy ki tetszik neki, s ki nem, vagyis, hogy "kit latna szivesen a tanacsban". Hat az ove a varosi tanacs vagy mi, hogy ez annyira szamit, hogy o kit latna szivesen? Hogy harcoltak a demokraciaert, Platon forgott a sirjaban, amikor arrol volt szo, hogy ki legyen a polgarmester-jelolt Udvarhelyen, kutyat, macskat be akartak vonni az elovalasztasba. S most? Volt egy hatarido, ameddig lehetett jelentkezni tanacsosnak, ez lejart. Jelentkeztek 19-en, s most V ur kiegesziti a listat. Akkor minek hatarido? Minek palyazat? Minek jelentkezni? Ha vagul ugyis az van a lista elejen, akiket a szenator ur szivesen lat. Szivesen latnek en is mar egy masik szenatort valami befuto helyen, mert nemsokara kinabol idejonnek diktaturat tanulni. S a szekelynok szerintem nem szeretnek a sargarepat :))
avatar
Gazsó
2016-03-21 07:00:46
Na így készül az udvarhelyszéki demokrata RMDSZ
a 2016-os választásokra - Verestóy megmondja, hogy kit látna szívesen imitt-amott és ehhez alakul minden - a lista hossza, a benne szereplő emberek, azok rangsorolása és minden ami kell ahhoz, hogy ő tovább uralkodhasson és irányíthasson a háttérből.Gondolom úgy lesz a 19 tanácsosból is 24, hogy az MPP-s listát is ő állítja össze - Legyen már elég ebből!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."