Itthon » Közélet

Kiáshatod magadnak a jövő évi síbérleted

Rendhagyó versenyekkel, vidám játékokkal, valamint értékes nyereményekkel várnak mindenkit a Madarasi Hargitára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Hargita2
Bohókáznak a Hargitán
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. március 30., 09:05
0 hozzászólás. 

„Nem lehet olyan rossz idő, hogy ne tudj hű-je lenni a Hargitánknak" – ezzel a mottóval szerveznek első alkalommal Hó-bort-napokat április első hétvégéjén a Madarasi Hargitán.

Szombaton „Curikk"-parallel síversenyt tartanak, azaz két versenyző egyszerre indul, párhuzamosan, hátrafelé síelve, két kitűzött pályán. A vidámnak ígérkező megmérettetésre a jelentkezés feltétele a bundasapka, valamint a síszemüveg viselése. Ugyancsak szombaton Nosztalgia síversenyt is rendeznek: a jelentkezők lesiklanak a Súgón, majd - a régi idők hangulatát idézve - nem felvonóval, hanem gyalog másznak vissza a tetőre. Lent a Kicsi Mihály pálya aljánál található célvonalon kell áthaladniuk a versenyzőknek, az időmérés pedig a rajthoz visszaéréskor történik. Ugyanakkor a játékos kedvű síelők nemcsak síversenyeken, de viccmondásban is megmérkőzhetnek: bolondos és értékes nyereményekkel is motiválják őket.

A gyerekeknek ez idő alatt Kincskereső versenyt hirdetnek, nekik az elődök hagyatékát kell megtalálniuk a hó alatt. Szombat este szakértőkből álló zsűri értékeli és jutalmazza a kimagasló tehetségeket, és fergeteges zenés-táncos mulatság is lesz.

Vasárnap a boHÓkÁsáson lesz a hangsúly: a síközpont üzemeltetői 3 darab szezonbérletet ásnak el a sípályákon - egyet-egyet a Súgón, a Nagy- és a Kicsi Mihályon - aki megtalálja, ingyen síelhet a 2016/2017-es síszezonban. Erre a versenyre a jelentkezés feltétele a saját hóásó szerszám, a népviselet, vagy letűnőfélben levő mesterség öltözetének viselése, valamint érvényes kétnapos síbérlet (április 2-3-ra).

A Hó-bort-napok részletes programja a síközpont weboldalán és közösségi oldalán is olvasható hamarosan, a szervezők mindenkit jókedvvel és sok hóval várnak.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."