Itthon » Közélet

Spanyolországi tapasztalatcserén járt múlt héten Bunta Levente

Nem a szivar és pálmafák, hanem a paprika miatt ment Bunta Spanyolországba. Érdekes beszámolót tettek közzé a polgármesteri hivatal honlapján.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

bunta-nyaral2
Tapasztalatcserén
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2016. április 11., 15:32
4 hozzászólás. 

Mint kiderült, nem nyaralni járt Bunta Levente polgármester Spanyolországban, a hivatal honlapján elolvashattuk a beszámolóját. Bunta Levente olyan fontos kérdésekre kapott választ, hogy miként lehet ötvenezer hektáron, gyakorlatilag félsivatagi körülmények közt, édesvíz és termőtalaj hiányában, paradicsomot vagy paprikát, zöldséget termeszteni.

A tapasztalatcserén arról is szó esett, hogy egy 100 ezres nagyságú spanyol városban hogyan kell kezelni az évente érkező 20 ezer migránst. Továbbá mély következtetéseket vont le a 100 ezres spanyol városba érkező migránsokat kitevő többségi román jelenlét miatt is. Naponta hat busznyi román érkezik, aki dolgozni szeretne, akik feladják az itthoni megélhetést a jobb életszintvonal érdekében.

Jogos, hogy a felsoroltak mind súlyos és megkerülhetetlen problémák, amelyekre megoldást kell találni. Sokkal hamarabb, mint az udvarhelyi autós-, kerékpáros forgalom helyzetére, a tömegközlekedésre, a parkolásra, a tömbházak hőszigetelésének támogatására, a kulturális tevékenység fellendítésére, a bűnözés visszaszorítására, sportlétesítmények építésére és működtetésére, a város közvilágítási problémájának megoldására, az épített örökség megóvására, a kórház támogatására és még egy-két ezekhez hasonló apróságra.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-04-11 21:13:25
A Keresztapa 3.0
avatar
blazsek
2016-04-11 21:32:23
kell a tapasztalat
Polgármesterünk talán a veje őshazájában - valahol a Szahara vidékén - szeretne paprikát illetve paradicsomot termeszteni a mandátuma lejártával? :-) De minek ehhez a város pénzén utazgatni? Majd elfelejtettem: az adózók 40 %-a már befizette a megemelt adóját, így "fussa" erre is :-)
avatar
Kivetelesen
2016-04-12 15:40:14
Van egy feje,azt megkell hagyni.
avatar
Sanchez
2016-04-15 19:45:10
?
Jól ráálltatok Buntára!
Miért kampányoltok?...már nem érdemes olvasni titeket(uh-t)!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."