Itthon » Közélet

Pénteken indulnak az udvarhelyi zarándokok

A környékbeli helységek gyalogos zarándokai holnap kora reggel indulnak el Csíksomlyó felé.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

punkosdi_bucsu
punkosdi_bucsu
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. május 20., 12:31
2 hozzászólás. 


Székelyudvarhelyrõl is rendszeresen gyalogolnak a hívek, hogy tiszteletüket tegyék a csodatevő Szűz Mária előtt. Az udvarhelyi zarándokok pénteken reggel 6 órakor gyülekeznek a Bethlen-negyedi Kis Szent Teréz plébániatemplomnál, az indító mise 7 órakor kezdődik. A résztvevők útközben az éjszakát csűrökben, szénában, sátorban töltik, majd másnap hajnalban 5 órakor indulnak tovább. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy aki otthonában szeretne éjszakázni, azokat este visszaszállítják Udvarhelyre, majd a busz szombat hajnali 4 órakor visszaindul a Hargitai hármas kereszthez, ahonnan a zarándoklat folytatódik.

punkosdi_bucsu

A zarándoklat vezetője idén is Botár Gábor plébános lesz. A részvétel nyitott, minden korosztályt és felekezetet szívesen várnak a szervezők, akik arra kérik a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal kellő mennyiségű élelmet, meleg ruhát, kényelmes lábbelit, hálózsákot, valamint a fényvisszaverő mellény is kötelező kellék. A nagyobb csomagokat teherautóval szállítják el, a szükséges dolgokat egy kisebb hátizsákba kell bepakolni. A zarándoklat Pünkösd vasárnap délután fél 7-től a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban tartandó szentmisével ér véget.

Ugyanakkor első alkalommal zarándokol a csíksomlyói búcsúra ferences generális, azaz a szerzetesrend legfőbb elöljárója. A világ ferenceseinek vezetője, José Rodriguez Carballo részt vesz a szombati ünnepi misén, ahol a szentbeszédet Böjte Csaba dévai ferences szerzetes mondja. Az idei pünkösdi búcsú sorrendben a 443-ik.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csaki lajos zoltan
2010-05-22 21:23:29
JEZUS A MESIAS A MAGASAGOS ISTEN FIA, O RA HALGASATOK.O HALT MEG A KERESZTEN SZEGYEN HALALT A MI BUNEINKERT ,AZ O IGAZSAGA TULAJDONITOT NEKUNK HOGY A MAGASAGOS IGAZ ISTEN ELOT ELFOGATHATOK LEGYUNK.
avatar
csaki lajos zoltan
2010-05-22 22:05:10
Az igazsag az, hogy JEZUS K. IS mondta ''...vakoknak vak vezetojuk van...''Ha kozuluk sokan kutattak volna az irasokat,a BIBLIAT nem lennenek szellemi sotetsegbe,es megvetetek volna a hamis istentiszteletet.Te mit fogsz tenni most, hagyod tovabra is hogy felrevezesenek?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."