Itthon » Közélet

A Strand utcában tanácskoztak

Az utak helyzetét szeretnék tisztázni, erre tettek javaslatot kedden a polgármesteri hivatal munkatársai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Múlt héten a Szászok táborában próbáltak közös nevezőre jutni a lakók és a szakemberek. Fotó: Lőrincz Csaba/varoshaza.ro
Múlt héten a Szászok táborában próbáltak közös nevezőre jutni a lakók és a szakemberek. Fotó: Lőrincz Csaba/varoshaza.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. szeptember 07., 15:40
0 hozzászólás. 

Korábban már két helyen tartott lakossági fórumot Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester Csáki Gergely mérnökkel és Márton Ildikó építésszel, a városháza általános rendezési tervével foglalkozó munkatársaival.

Ezen a héten Bethlenfalván, a Strand utca és a Nagy-Küküllő közötti területen találkoztak a lakókkal – a zónából több lakossági észrevétel és panasz érkezett a nehéz megközelíthetőségre.

Jelenleg csak a Strand utcából lehet behajtani az említett zónába, viszont az az útszakasz nagyon keskeny, és a behajtó teherautók több problémát is okoztak a lakóknak. A szakemberek szerint a jelenlegi bejárat az egysávos közlekedés biztosítására sem elég, ezért össze kell kötni az utat a Bethlenfalvi út 73. szám mellett található utcával, illetve két sávon megnyitni azt a forgalom előtt. Ez a módosítás öt-hat telektulajdonos földjét érintené, viszont az összes lakót és mezőgazdasági területtel rendelkező személyt segítené.

Gálfi Árpád javaslatára az utcából kapcsolattartó személyeket neveztek meg a jelenlévők, ők a következő időszakban a városháza szakembereivel együtt dolgoznak a parcellázási tanulmány elkészítésén, az utak kijelölésén. Az utak helyzetének tisztázása létfontosságú, mivel jelenleg nem lehet közművesíteni, gáz- és villanyhálózatot, valamint közvilágítást kiépíteni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."