Itthon » Közélet

Átadták Elek apó kútját

Mesével és köszöntő beszéddel avatták fel a Kányádi Sándor ötlete alapján, kősziklából faragott kutat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Leleplezes
Leleplezes
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. május 30., 11:05
3 hozzászólás. 


Felvonulással indult a mai gyereknapi dömping, melynek kiinduló pontja a Patkó volt, a végcél pedig a Városi Parkban található minifocipálya. Mazsorettek vezényletével, fúvós kísérettel, bohóc társaságában és rengeteg résztvevővel parádéztak végig a gyerekek és szüleik a város központján a reggeli órákban.


Útjuk elsőként Elek apó kútjához vezetett, ahol Pál András Előd A bánatos királylány kútja című mesét mondta el az egybegyűlteknek, majd Bunta Levente, városunk polgármestere segítségével lerántotta a leplet a kútról.

Leleplezes2

„Vizet lehet inni, kezet mosni” – fogalmazott a polgármester, aki mindjárt meg is mutatta a kút használatát a gyerekeknek (rátaposva a talapzaton található fém gombra elered a víz). A gyereknapi sereg ezután a minifocipályára látogatott, ahol nekik megfelelő programokat találtak. Ahogy erről már beszámoltunk arcfestéstől az állatsimogatásig minden a lurkóknak szól a mai nap.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2010-06-06 23:37:07
Kányádi Sándor talán maradt volna a kezdeményezésnél. Jobb lett volna nem beleszólni a kivitelezésbe.
Meggyőződésem, hogy Zavacki művész úr egy ekkora kőtömbből egy sokkal "Benedek Eleke"-eset alkotott volna, ha Kányádi elvtárs nem szól bele. Lényegében amit itt láthatunk egy nagy kőre felszerelt plakett. Külön kiemelkedik a kompozícióból a Benedek Elek műveire "jellemző" szalamandra is. Próbáltam felidézni magamban több Elek Apó mesét, de valahogy egyikben sem sejlett fel a szalamandra alakja - de még a gyíké sem.
Ha már ott van, reméljük hosszabb életű lesz mind más vidékeken felállított "Elek apó kútja" esetében: volt már elkészítve rézből (másnapra már az ócskavas kereskedőknél landolt), műanyagból (ez is pár napot bírta csupán).
avatar
pepe
2010-06-07 08:36:41
Szerintem a kút egy jó ötlet,már régóta szükség volt rá,a gyerekek,szülők mindenki tudja használni! Mindenki tudja hogy a játszótéren és parkokba egyaránt szükség van vízre!
avatar
Egy a sokból
2010-06-07 14:27:06
pepe-nek teljesen igaza van abban, hogy kellett a kút, egyértelmű, hogy hiányzott, hiz sokszor láttam, amint kis "baleseteket" szenvedett lurkókat nem volt ahol lemosni, vagy a nayon összekoszolódott gyerkőcök úgy kellett végigmenjenek a városon egészen hazáig.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."