Itthon » Közélet

Városházi vélemény a tanácsülésről

A mai rendkívüli tanácsüléssel és az ott elhangzottakkal kapcsolatosan a következőket közli a Polgármesteri Hivatal.  

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tanacsules_0601_01
tanacsules_0601_01
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. június 01., 13:31
4 hozzászólás. 

Az RMGE és az MPP egy szűk csoportnak szerette volna juttatni azt a mezőgazdasági támogatást, amelyet a város a Polgármesteri Hivatalon keresztül a tulajdonában levő földterületekre eddigiekben is igényelt és a rendeltetésének megfelelően felhasznált.

A Polgármesteri Hivatal eddig is élt a törvény által biztosított lehetőségekkel és mint tulajdonos a következőkben is ezt teszi. Nem volna szerencsés, ha egy szűk csoport garanciák nélkül hozzájutna a pénzforrásokhoz, amint azt az MPP frakció javasolta. A Hivatal álláspontja szerint a közösség kárára nem szabad semmiféle kizáró kritériumot bevezetni a közpénzek felhasználásában. Azt se tartja szerencsésnek, hogy egy szakmai szervezet elnöke saját politikai céljának használja fel a gazdák szervezetét.

U.I.: Mellékelve küldjük Sebestyén Csaba, MPP-s tanácsos, RMGE elnöke által lobogtatott anyagot, melyet részlegesen mutatott be, elhallgatta, sőt állította, hogy nem tartalmaz olyan feltételt, amelyet kiemeltünk az átiratban (a 2. oldalon) az Önök számára.

A dokumentum innen tölthető le.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
rmge
2010-06-01 17:52:33
Nekem hiszel vagy a szemednek?
Nekem hisznek, vagy a szemüknek Uraim? - kérdezte a mai tanácsülésen a polgármester az RMDSZ-es tanácsosokat. A Kifizetési ügynökség dokumentuma második oldalának 2/3-tól kezdődik az egyesületkre vonatkozó rész. De a második oldal felső részét is érdemes átnézni, mert ott viszont az van leírva, hogy május 17 után minden napra 1% levonás jár. Azért, hogy március 11. után csak május 27-én hívott össze tanácsülést a polgármester ugyancsak az MPP, vagy az RMGE a hibás? Ha már a szemének sem hisz a polgármester, meg kellett volna hívjon valakit a Kifizetési ügynökségtől, de nem tette, mert tudja, hogy nincs igaza.
Majd a gazdák értékelik a gesztust. Azért van tele a szupermarkett élelmiszernek nevezett szeméttel (lásd olyan tej ami 6 hónap alatt nem alszik meg, vagy "mézszerű élelmiszer" felírat), mert ez a mezőgazdasághoz és a gazdákhoz való viszonyulás.
avatar
mihoklali
2010-06-01 19:34:29
Hát nem tudom kinek van igaza itt ebben a vitasorozatban, viszont az egyértelmű számomra - végigolvasva az átiratot, hogy az első részben az általános feltételekről beszél, amelyek mindenkire egyformán érvényesek, még az egyesületekre is.
avatar
zdorfy
2010-06-01 19:42:36
Szerintem is el kell olvasni elejétől a végéig az egészet és utána lobogtatni a papirt. Csabika melléfogtál az egész történettel, sajnálom a gazdákat, hogy ilyen ember képviseli őket. Aki nem tudja a leckét, az ne jelentkezék felelni. Ennyi...
avatar
guru
2010-06-13 06:35:30
Sebestyén hazudik és manipulál.Nem tudom a fotot tekintve ki a mester a támogatások lenyulásába. Jenő-e,az árvízpénzekkel, vagy Sebestyén a magyarországi támogatásokkal.Az egyik a várost vitte csődbe, a másik az RMG-t!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."