Itthon » Közélet

Mi lesz most Jakab Attilával?

Lemondott az összes politikai funkciójáról, ezt hétfőn délben jelentette be.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeztetnie kell a polgármesterrel fotó: Gál Előd/archív
Jakabnak (jobbra) nem az asztal mellett fog ülni a tanácsüléseken. Fotó: Gál Előd / archív
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. május 22., 12:25
2 hozzászólás. 

A május 25-i, csütörtöki rendes havi tanácsülés lesz az utolsó, amin Jakab Attila, a Koalíció frakcióvezetője részt vesz. A 39 éves Jakab ugyanis sikeresen vizsgázott a városmenedzseri állásra, így a közeljövőben már azt fogja betölteni, következésképpen lemond az összes politikai tisztségéről. A városmenedzseri tisztségre egyedüli jelentkezőként pályázott.

„A célok nem változtak egyáltalán, ugyanaz vezérel most is, mint korábban, a város és a közösség érdekében teszek továbbra is" – jelentette ki Jakab hétfőn délben tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, sok alkalommal lehetett hallani a hivatalban, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, ő azon lesz, hogy „mit hogyan lehet".

A városmenedzser hatásköre elég tág:

alapvetően a polgármesteri hivatal koordinációját jelenti majd, de a részletes munkakörét Jakab azután fogja megismerni, miután megtörténik a részletes egyeztetés a polgármesterrel. Egyelőre kérdés, hogy mit fognak rábízni, mert más városok példáit átnézve arra számíthat, hogy a hatáskörébe tartozhatnak a kulturális intézmények vagy akár a helyi rendőrség felügyelete is.

A Koalíció választási listáján a következő név Ketesdy Imre, majd Takács János, illetve a tavaly ősszel elhunyt Incze Béla. Egyelőre nincs eldőlve, hogy Ketesdy vagy Takács vállalják-e a tanácsosi megbízást. Az új önkormányzati képviselőt csak a júniusi rendes havi tanácsülésen iktatják be.

„Tapasztalatom van a szervezésben, Tusványos főszervezőjeként tevékenykedtem, a városházának sincsenek nagyobb programjai. Fontosnak tartom egy rend, egy rendszer kialakítását a városházán" – jelentette ki Jakab Attila, majd még hozzátette, hogy „van bőven tennivaló, nem aggódom amiatt, hogy unatkozni fogok".



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jozsef35
2017-05-23 11:34:53
Ha nem is fogják megválasztani de szavazni biztosan fog a néhai Incze Béla, isten nyugtassa!
avatar
Gazsó
2017-05-27 16:08:48
Na ne!
Milyen érdekes, hogy egyetlen jelentkező volt erre az állásra és az pont Jakab Attila! Na és sikeresen vizsgázott is! Ne röhögtessenek! Nem hiszem el, hogy ha rendesen meghirdetik nem került volna ebben a városban egy tehetséges, rátermett, valamihez értő, pártatlan személy! ... Folyik a néphülyítés magas fokon!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."