Itthon » Közélet

Ösztönzi a kormány a tömbházak hőszigetelését

A Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium ismét pénzt ad az országos tömbház-szigetelési programra, amennyiben igényli a város.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hoszigeteles
hoszigeteles
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. június 23., 08:07
1 hozzászólás. 

Amint arról korábban beszámoltunk Udvarhely egy úgynevezett hitelkeretet kapott a kormánytól, amit a tömbházak hőszigetelésére fordíthat. "Jó hír, hogy a város kapott 300 ezer lejt, ebből a pénzből három darab négyemeletes, vagy egy darab tízemeletes lakóházat tudunk felújítani" - mondta Bunta Levente polgármester a miniszteri rendelet kapcsán. Az elöljáró hozzátette, elsősorban a régi lakótömböket szeretnék leszigetelni, így például kettőt a Művelődési Ház környékén, egyet pedig a Bethlen negyedben.

"A beruházás lakrészenként nem lehet több, mint 3600 euró, egy lakás esetében a lakó hozzájárulása 700 euró" - vélekedett a polgármester. Bunta szerint a lakók akár kölcsönből is elvégezhetik a modernizálást, hisz ezután jóval kevesebb fűtést kell majd fizetniük, így 6-9 év alatt megtérül a befektetés. Udvarhelyen a 12.000 családból 8.000 lakik tömbházban, a lakások nagy része pedig húsz-harminc éve épült, így igencsak rájuk fér a modernizálás.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csillag
2010-06-24 14:25:39
Nagyon helyesnek tartom ezt a megmozdulást a tömbházak szigetelésével kapcsolatba.Egyrészt szuperül néznek ki,másrészt a saját hasznunkra válik és hosszú távon meg is térül ez igaz.
Szükség lenne mindenképp az állami támogatásra,ahhoz hogy minél több tömbház kerüljön modernizálásra.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."