Itthon » Közélet

Nem fognak csúszni az átjárók és a bicikliutak is bővülnek

Legalábbis ezt ígéri a hivatal „illetékes osztálya", no de mindez mikor? Görgess és megtudod.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

utfestes1
Most így néz ki a bicikliút a Tamásin
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. augusztus 02., 12:25
0 hozzászólás. 

Eltelt a július is szép csendben, a központban a felújítási munka folyik, de arról egyelőre nem esett szó, hogy mikor festik fel az útjelző vonalakat, illetve arról sem, hogy mi lesz a meglévő kerékpárutakkal, mert lassan csak a kerékpárosok tudják megszokásból, hogy merre kell közlekedni, annyira elkoptak a sárga vonalak.

utfestes2

Kérdéseinkkel megkerestük a polgármesteri hivatal sajtóirodáját, ami a maga módján Fülöp Székely István műszaki igazgatóhoz fordult ezekkel.

Ami a válaszok egyik legfontosabbikát illeti, két hét múlva indul az útfestés, tehát augusztus közepén – azokon a részeken, ahol nem zajlik felújítási, aszfaltozási munka. „Az utak kifestését a szerződéskötést követően kezdi el a közbeszerzési eljárást megnyert cég" – válaszolta a műszaki igazgató, hozzátéve, hogy a munkát a székelyudvarhelyi General Trans Kft. végzi.

Nem lesznek „rázócsíkok"

Jelenleg a szerződéskötés fázisában van a közbeszerzési eljárás, amint ez megtörténik, elkezdik a munkálatokat a fent említett szakaszokon.

Van egy prioritási lista, elsősorban a már befejezett útszakaszokon, a Nicolae Bălcescu, a Wesselényi Miklós, a Hunyadi János, a Kadicsfalvi, a II. Rákóczi Ferenc utcában kezdik el az útfestést, illetve a város központi átjáróit festik újra. Az elmúlt években használt ún. rázócsíkok nem lesznek, a gyalogátjárók színén nem változtatnak, azonban klasszikus festék helyett ún. termoplasztikus festéket fognak az átjárók esetében használni. Ez azt jelenti, hogy a gyalogátjárók felülete érdes lesz és nem fog csúszni a téli időszakban.

Változás lesz a Tamásin

Mint minden évben, idén is „a városvezetés nagy hangsúlyt fektet a kerékpáros közlekedés javítására, ezért tervei között szerepel a bicikliutak bővítése, a teljes bicikliúthálózat újrafestése is a tervek között szerepel."

utfestes3

Arra a kérdésünkre, hogy a Tamási Áron utcában az esetleges festés után továbbra is a járdán halad-e majd a kerékpárút, vagy visszakerül az úttestre, azt a választ kaptuk, hogy az utcában teljes aszfaltszőnyegezés lesz, ugyanakkor változások lesznek a parkolósávok és a biciklisáv kialakításában is, ám az ottani bicikliút kifestése az aszfaltozás után várható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."