Itthon » Közélet

Mit akarnak a szentegyháziak az erdészet székhelyén?

7 tagú küldöttség érkezett a Homoród Erdészeti Hivatal székhelyére, remélve, hogy most elkapják a főnököt, ezúttal nem menekül el előlük.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

szentegyhaziakerdeszetnel01ufo
Szentegyháziak az erdészetnél, fotó: Egyed Ufó Zoltán
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2017. augusztus 07., 11:58
0 hozzászólás. 

Reggel háromnegyed nyolckor gyülekeztek a közbirtokossági egyesület tagjai a hivatal előtt, és megvárták, hogy az erdészetvezető, Bănucu Ioan bent legyen, majd bevonultak hozzá. Nagy panasszal jöttek, lassan két hónapja, hogy letettek egy kérést a legelőkön lévő fák lebélyegzésére, és nem csak, hogy nem kaptak rá választ azóta, de a hivatal vezetői telefonhívásaikra nem válaszolnak.

Jelenleg ez a szentegyházi közbirtokosság legnagyobb problémája, közeledik a tél, nincs tűzifa, és az emberek még a kaszálókról sem tudnak fát kivágni. Nem beszélve arról, hogy a kaszálókat sem lehet tisztán tartani emiatt.

A hangulatot csak szítja, hogy míg a közbirtokosságiaknak az erdészet nem bélyegzett fát, addig másoknak igen. Múlt héten például valakik nem csak a saját kaszálójukról vágtak ki fát, hanem az állami erdőből és a közbirtokossági erdőből is, majd az egészet levitték az erdész által kiállított papírokkal.

A közbirtokosság tagjai pedig emésztik magukat, hogy 300 becsületes ember kérése ott porosodik az erdészeti hivatalnál.

Bănucu mérnök úr a beszélgetés során folyton tereli el a szót az őrzés témaköre felé, de többszöri visszatérítés és konkrét rákérdezés után megígéri, hogy augusztus 20-tól elkezdődhetnek a bélyegzések ezen 300 kérelmező kaszálóján is. Sőt azt is megígéri, hogy a kiszáradt fák kivételével nem fogják jóváhagyni fenyő kivágását, mert azzal van a legnagyobb probléma.

Na így, szóval nem könnyű ez a faügy Szentegyházán, a régi mechanizmusok még mindig működnek, a régi emberek a régi érdekeket szolgálják, még nem látni az alagút végét, állítják a közbirtokosság vezetői.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."