Itthon » Közélet

A Hópehely elől a Móra elé költöznek a taxisok hétfőtől

A Bethlen-negyedben eddig a Hópehely vendéglő előtt, az út szélén dekkoló  taxisok hétfőn a Móra Ferenc Általános Iskola előtti parkolóba költöznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

parkolo-udv
parkolo-udv
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. július 08., 08:03
13 hozzászólás. 

Kiugrasztotta a nyulat a bokorból, Jakab Attila Zöld Párti tanácsos. „Amíg a korábbi tanácsüléseken született határozatok csupán papíron léteznek, addig csak megfigyelőként veszek részt a tanácsüléseken és nem kívánok élni a szavazati jogommal” - jelentette ki a keddi rendkívüli tanácsülés végén Jakab. Releváns példaként a Bethlen-negyedi taxis parkoló áthelyezésére vonatkozó tanácsi határozatot említette.

 parkolo-udv

A városi tanácsban a mérleg nyelvének kikiáltott zöld tanácsos voksa, mint eddig többször is bebizonyosodott már, valóban sokat nyom a latban, mert elvesztését nem kockáztatták. Tegnap délelőtt, a véletlennek köszönhetően ugyan, de saját szemünkkel győződtünk meg arról, hogy a „fenyegetőzést” komolyan vették, és máris akcióba lendültek a polgármesteri hivatal illetékesei.

A városgazdálkodási osztály két munkatársát, Jakab Attila Zöld tanácsost és Incze Csongor, Fancsali Kálmán, Jakab Áron Csaba tulipános városatyákat a Bethlen-negyedi taxisoknak kiszemelt új parkolóhely közelében, a Győzelem úton, épp a tanácskozás kellős közepén csíptük el.

 tanacskozas_jakec1

„A tanácsülés után a hivatal illetékes osztálya azonnal megkeresett azzal, hogy néhány tanácsossal közösen tekintsük meg azt az új parkolóhelyet, ami a taxisok és az illetékesek véleménye szerint is megfelelő a parkolásra” - mondta Jakab. Hozzátette, a terepszemlén saját szemével győződött meg arról, hogy az érintettekkel közösen kiszemelt új taxis parkoló, a Móra Ferenc Általános iskola előtti tér, valóban a legjobb választás. Mint mondta, előnye a régivel szemben, hogy viszonylag távol esik a tömbházaktól, így a lakókat nem fogják zavarni az autósok és elég tágas is ahhoz, hogy „bőségesen elférjenek a taxisok”. 

A „mikor költözhetnek a taxisok?” kérdésre Jakab, mivel nem ő adja ki a fuvarosoknak a hurcolkodási parancsot, nem tudott pontos választ adni. „Sürgetem a költöztetést, és várom, hogy ezt a tanácsi határozatot minél előbb végrehajtsák” - mondta Jakab, aki hozzátette, hogy az eddig  meghozott tanácsi határozatok archívumában tovább folytatja a kutatást, mert nem a taxis-ügy az egyetlen, aminek megoldásáról „elfeledkeztek”.

Időközben a Polgármesteri Hivatal egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, melyből kiderül, a taxisok hétfő reggeltől veszik át új parkolóhelyüket az iskola előtt.



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2010-07-08 12:36:08
Es akkor akik eddig ott parkoltak azok most hol fognak? menjunk a taxisok helyere?
avatar
ooloo
2010-07-08 12:48:51
re:
avatar
Laces
Es akkor akik eddig ott parkoltak azok most hol fognak? menjunk a taxisok helyere?



Ühüm
avatar
Laces
2010-07-08 12:53:50
ah nem, az messze van, inkabb elfoglalom a masik tombhaz parkolojaba a helyet(mert valahova parkolni kell),h ok is szopj@nak :P
avatar
ooloo
2010-07-08 13:00:06
Látod milyen dészkurköréc vagy? :D
avatar
kalman
2010-07-08 14:03:40
Ajanlani tudom a Plus vagy Spar parkolojat, egy kis seta senkinek sem fog artani - a legtobben ugyis 1 km-es utra is autoval szoktak menni, jo lenne errol lassan leszokni
avatar
Laces
2010-07-08 14:12:32
Lehet parkolni ejszaka/vasarlas nelkul is ezekben a parkolokban? nem fognak morcosan nezni? a masik dolog meg az,h szeretem latni az autot ha kinezek az ablakon.
avatar
huni
2010-07-08 14:50:09
hogyne lehetne parkolni sokan a plus elott tartjak vagy mellete:)
avatar
petraslajos
2010-07-08 16:09:16
OMG
Na hála Istennek, éppen ideje volt. Nem kell egyes taxis égig üvöltő röhögését hallgatnunk, ráadásul a forgalom is könnyebb lesz.
avatar
csabarni
2010-07-08 21:40:48
Ezt már előbb is ki találhatták volna :angry: :angry:
avatar
feher-fekete
2010-07-11 13:54:39
a senki kezdi adni magat MEDIG MIG A SZAJABA NE
halode te ingyenelo buzerator jakec azt kene ki szamitsd hogy 75 taxi evi negy es fel millaval az mennyi es ez ma hany eve ebbol a penzbol fold alatti megallot is ki lehetett volna epitteni es nem zavarnanak a taxisok senkit. ja es lehet hogy kiszamitottad de 4 ev alatt ez a legjobb kilatasod hogy a tolvajosteton felepitsd a kis hazad< lejto utca teteje most viszont kibassssytok a tuzo napra a kuka melle ha beul az utas akkor magyarazkodjunk. ok kerdeyek valamit tolled ha mi megoldjuk a parkolonkat PL.telket veszunk es nem fizetunk evi 320.000 miliot a tanacsnak parkolasi dijkent akkor garantalod az engedelyek zokkenomentes kibocsatasad gondolomm nincs ver a fakszodba hogy garantald NE ERTSEN SENKI FERE NEM AZ A BAJ HOGY VALAKINEK FELALLT ES MENNI KELL HANEM AZ HOGY TUZO NAPRA KUKA MELLE de majd johetnek majd a perek is egessegugy teren a 76/ik taxis
avatar
feher-fekete
2010-07-11 13:58:48
re: OMG
avatar
petraslajos
Na hála Istennek, éppen ideje volt. Nem kell egyes taxis égig üvöltő röhögését hallgatnunk, ráadásul a forgalom is könnyebb lesz.
syopjal le jo bonzallal ay a baj hogz tavolabb lesyek a mamadtol ha ha ha
avatar
Szatee
2010-07-13 17:05:39
Naigen
Hát erre kíváncsi leszek. Én először arra gondoltam, hogy a Príma Rádió és a Nonstop üzlet közötti parkolót szánják nekünk, erre kiderül, hogy a szemetes mellé. Érdekes lesz a nyári melegben álldogállni ott leengedett ablakkal, jó kis illatosító lesz az autónak. Kérdem én kedves Jakab Attila és akik még érintettek ebben: beülnél egy olyan taxiba amelyik a szemetes mellett dekkol? Miért nem jó a fent már említett parkoló? :?: :?: :?:
avatar
zterex1
2010-07-21 16:22:55
Oda is lehetne tervezni egy jó kis körforgalmat :evil:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."