Itthon » Közélet

Állásfoglalás NextGen ügyben

Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közleményben értesíti a városlakókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Varoshaza
Varoshaza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 09., 08:43
14 hozzászólás. 

 

Tekintettel arra, hogy a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalba egyre több, a városlakók által megfogalmazott panaszlevél érkezett a városunkban kábeltelevíziót, internetet szolgáltató cégekkel kapcsolatban, a következőket hozzuk az érintettek tudomására:

 

- A Polgármesteri Hivatal kívánatosnak tartja, hogy városunkban ne alakuljon ki monopolhelyzet a kábeltelevíziót, internetet szolgáltató cégek piacán, minél több szolgáltató legyen, hiszen a piaci verseny szabályai így tudnak érvényesülni.

 

- Ahhoz, hogy a Székelyudvarhely arculatát minél inkább a lakossági igények szerint lehessen alakítani, szükségesnek látjuk az elszaporodott légi vezetékek kérdéskörét szabályozni, rendezni. Ennek érdekében felmérés készül a városunkban villanyoszlopokon, házfalakon vezetett kábelek típusát és mennyiségét illetően. A Polgármesteri Hivatal elképzelése szerint az volna szerencsés, ha minél több vezeték szakszerűn földi csatornába kerülne és a közterület használatáért bért fizetnének a városnak.

 

- Az elmúlt időszakba városunk lakóit félretájékoztatta a NextGen kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltató alkalmazottai. Az általuk vállalt határidő be nem tartását azzal indokolták, hogy a Polgármesteri Hivatal ok nélkül késlelteti a szolgáltató által kért engedély megadását. A mai nap ismét elemezve volt a cég által harmadik alkalommal kiegészített dokumentáció, de ez még mindig nem felel meg a törvényes előírásoknak és ennek kivitelezése sem szolgálná a város lakóinak érdekeit. A kérés hiányosságai a szolgáltató vezetőségének tudomására voltak hozva személyesen a Polgármesteri Hivatalban.



14 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Baly77
2010-07-09 09:07:43
Next Gen
Nagyon szepen koszonjuk a gyors es szakszeru intezkedest a hivatal reszerol. Aprilis ota varjuk - igazan ideje volt.Az ANL-s lakasok 98 csaladja azota varja(internet es kabelteve nelkul) a "fejlemenyeket". Ez is szepen el van intezve! Se az UPC se a ROMTELECOM nem hoz oda mediat.
avatar
ooloo
2010-07-09 09:52:54
Amikor egy cégtábla kibiggyesztéséért három hónapot kell várni, akkor mit mondjon a zember? :angry:
avatar
persze
2010-07-09 10:56:36
persze
MOst allasfoglalnak...3 honapig nemvolt idejuk.Rosszindulat.Amugy a NextGen kabelei a foldben vannak, nemtudom mirol hablatyolnak.Vagy holnaptol a UPC is lekell vegye?
:0
avatar
Baly77
2010-07-09 11:17:23
Previous Gen
A Next Gen tudtommal a Romtelecom halozatat hasznalja. Ami az ANL-s lakasoknal a fold alatt megy. A szakemberek akik a Romtelecomos Broadband keszuleket szereltek azt mondtak, a szerkentyuben szeles savu internet van- onnan mar csak a tombhazakig kell(ene) vinni.
Az UPC azonban a vezetheti akar a viz alatt is- az mar igaz...es meg sem hoznak kabeltevet, internetet a Cserehatra... Europai normak....Zetelakan, Fenyeden, Marefalvan stb. van internet...
avatar
persze
2010-07-09 11:26:50
Hulyesegeket irnak!A nextgen irasban allitolag nemkapott semmit hogy mivel kell potolja az aktajat.Amugy a foldalatt mennek a Romtelecom csatornaban a kabelei.A cserehaton az optikai kabelek a lepcsohazakik vannak huzva, csak nem hagyjak hogy benneb vigyek a kabelt!
avatar
Baly77
2010-07-09 11:33:05
Hogy mennyire le vagyunk maradva Csikszeredatol...most lesz nekunk korforgalmunk- nekik 3 van mar. Ott a kabeltevet ill. internetet 24 ora alatt kotik be barmelyik pontjara a varosnak. Maganhazba is. Itt 98 csalad varja, hogy mikor meltoztatik megsajnalni oket a "Hivatal"
avatar
persze
2010-07-09 12:37:53
Bunta monnyon le!Irjon ala vaggy kozolje ki mike neki.lehet hogy 1 plikk! :0 :lol:
avatar
kelemenanna
2010-07-09 14:28:06
Hat en inkabb hiszek a masik oldalnak, felhivtam a kepviselojuket es tole azt a valaszt kaptam, hogy a minap volt a polgarmesternel es hogy o meg meg sem nezte a dokumentaciot. NEM VOLT IDEJE? Akkor hat honnan tudja, hogy hianyosak a papirok,? es ezt nem irasban kellene veluk kozolni? Allitasuk szerint a hivatal semilyen irasbeli valaszt nem adott az altaluk kert engedelyre.
avatar
Baly77
2010-07-09 15:18:05
A hivatal az o 30 napos valaszaival....reg kiment hataridobol a valasz, mire lejott ez a kozlemeny.
avatar
persze
2010-07-09 15:18:16
Egyertelmuen hazudnak!mossak magukat a cserehatiak miatt nmert a tegnap Bunatatol megkerdeztek mi a helyzet.ha megnezte volna a dokumentaciot tudna hogy a romtelecom csatornait hasznalja a nextgen a fold alatt, o meg legi-hulyesegekrol beszel!mar ideje lenne leszedni az teny...akkor az UPC mikor kezdi???-kedves polgarmester ur!
avatar
agnosztikus
2010-07-09 15:42:02
NEXT BUND(T)A PER
Bunta polgi ur ugy gondolja, hogy hulyenek nezheti a cserehati lakokat. Pechere nem agyatlanok koltoztek ki a dombra, igy konnyen megkerdojelezhetik a nyilatkozatanak hitelesseget.
Melyik szolgaltato olyan huje, hogy ne tudja teljesiteni a felteteleket harom honap alatt, foleg akkor ha tarolhat az elofizetesek megkotesen?
Nem barataim ez nem a feltetelekrol szol, hanem a burkolt korupt polgarmesterunk jatekarol a BUND(T)A PENZROL.
Arrol a polgarmesterrol van szo, aki koruptabb az elodjenel es meg huje is elrejteni.
Kedves barataim, hat illik egy bocsuletes polgarmesternek hazat es autot - nem is akarmilyet, Audi Q7est - vasarolni egy lejart tanacselnoki es folyo mandatuma alatt? O probal minket torvenyessegre es a feltetelek pontos betartasara nevelni?
Nem barataim, ne fogadjuk el a nyilatkozatat, tovabb is nyomas alatt kell tartani.
avatar
agnosztikus
2010-07-09 16:03:07
NEXT BUND(T)A PER
A polgarmester ur ebbben es egyeb ugyeiben is leszerepelt.

Kerjuk az udvarhelyi RMDSZ-t, hogy tegyek mar helyre a polgarmester urat, ha tovabbi mandatumot szeretnenek a jovoben. Ez a polgarmester egy vicc. Egy korrupt vicc.
avatar
persze
2010-07-09 16:30:32
Olvastam, nhogy leventenk aszonta hogy a nextgen terjeszkedik agressziven es nem respektalja a torvenyt!!!kerdem en mint hozzanem erto, hogyha haromszor komplektalta ki a doszart a nextgen akkor miert nem mondtak mi ko meg?szivatas.turpisag van a dologban, szerintem Leventenknek lagy az orra! ejnye...bejnye..kilog a lolab
avatar
kszl
2010-07-09 22:21:23
a varosvezetes kapja be a .....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."