Itthon » Közélet

Folytatni kell az árvízvédelmi beruházásokat

A szükséges Hargita megyei árvízvédelmi beruházásokra kért támogatást Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Országos Vízügyi Hatóságtól.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

arvizvedelmi_tanacskozas
arvizvedelmi_tanacskozas
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 19., 09:34
0 hozzászólás. 

Az erről szóló dokumentumot pénteken, július 16.-án a csíkszeredai megyeházán nyújtotta át Dávid Csaba vezérigazgatónak, aki a megyébe érkezett megtekinteni az árvíz okozta károkat. A vezérigazgató elmondta, prioritásokat állítanak fel a pénteki helyszíni szemle után, hogy hol van nagyobb szükség árvízvédelmi beruházásokra. Megemlítette, hogy az utóbbi években komoly munkálatokat végeztek a Nyikó mentén, de mindez nem elegendő.

Dávid Csabát elkísérte Para Lóránt, a környezetvédelmi minisztérium főtitkárhelyettese, aki bejelentette, hogy a tárcánál egy-két héten belül megalakul egy vízügyi hatóság, amely árvízmegelőzéssel is foglalkozik majd. A főtitkárhelyettes azt is közölte, hogy a kormány idén kiemelt figyelmet szentel az árvízvédelemnek, ezért mintegy 200 millió eurót szán az ilyen jellegű munkálatokra.

arvizvedelmi_tanacskozas

A találkozón jelen volt Zólya Zoltán, a megyei önkormányzat árvízvédelmi munkacsoportjának vezetője, aki ismertette a Hargita megyei árvízkárokat. Ladányi László Zsolt prefektus szerint a Hargita megyeiek felkészültebbek az árvíz elleni védekezésben, mint korábban: a polgármesterek operatívabbak voltak, akárcsak a hatóságok, és a lakosság is elővigyázatosabb, az összefogás pedig példaértékű az egész országban.

Az is elhangzott, hogy Hargita Megye Tanácsa rövidesen nagy teljesítményű szivattyút szerez be, amelyet szükség esetén bármelyik település rendelkezésére bocsátja.

címkék: arviz megyei tanacs

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."