Itthon » Közélet

Mit osztanak megint?

Beleszólós kampányt indítanak, új játszótereket terveznek, a piac és a műjégpálya témája is előkerül a májusi tanácsülésen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Tanacsuli18febr12
Tanácsülés lesz csütörtök reggel. Fotó: archív/Gál Előd
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. május 30., 15:41
0 hozzászólás. 

Korán kezdik a tanácsülést, csütörtökön reggel nyolctól már belevágnak a 34 napirendi pont megtárgyalásába a városatyák.

Az első napirendi pontok között szokás szerint költségvetési témák szerepelnek: negyedévi zárszámadás, adományok befoglalása a költségvetésbe, hitelátutalások. Az Eötvös József Szakközépiskola például 116.660 lej adományt kap jogi személyektől.

Jóváhagynák ezen kívül a helyi érdekű projektek azonosítására szolgáló Szólj bele – Implică-te acum című kampányt, mentesítik az ingatlanadó alól a Hargita Business Center II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám alatti épületét.

Hogy a villamosenergia-elosztó társaság kibővíthesse a Szászok Tábora elektromos hálózatát, használatba adnak neki két érintett közterületet – erről rendelkezik a hatodik napirendi pont.

Elcsúsznak-e a piacon?

A következőben frissítik a Mihai Eminescu utca 2a és 2b tömbházainak hőszigeteléséről szóló műszaki tervet, illetve aktualizálják a Haáz Rezső Múzeum új székhelyének kültéri elrendezésére vonatkozó műszaki-gazdasági mutatókat is. Szó lesz majd a városi élelmiszeripari piaccsarnok felújításáról, és előveszik a műjégpálya megvalósíthatósági tanulmányát.

Két napirendi pont tárgyalja a víz- és háztartási csatornahálózat bővítését a Holló, és a Medence utcákban, a következő kettő pedig játszóterek létrehozásáról rendelkezik a Tomcsa Sándor utcában, valamint az Ifjúság és Gyepes bejárat környékén.

Kiegészítik az Ugron Gábor utca korszerűsítéséről szóló korábbi tanácshatározatot, és várhatóan a Bányai János Műszaki Szakközépiskola két épületének fejlesztését célzó beruházás dokumentációját is elfogadják.

Még két napirendi pont szól a tömbházak hőszigeteléséről, az Építők utcai 1-3, és a Függetlenség utcai 10-es számú tömbház érintett. Egy rakás tervezet pedig tavalyi tanácshatározatok módosítását tartalmazza, amelyek ingatlanok és földterületek megvásárlásáról szóltak. Az, hogy az aktuális módosítás miben áll, nem derül ki a sajtónak kiküldött tervezetekből.

A tanácsülésen lebonyolítanak egy lakáscserét a Kiss Gergely utcai ingatlan két családja között, és a nyugdíjasoknak szánt szociális lakások közül is kiosztanak kettőt. Júniusban is lesznek társadalmi-kulurális-oktatás jellegű tevékenységek, ezeknek programját az önkormányzati testület hagyja jóvá, és várhatóan támogatást ítél oda a 12. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny szervezőinek.

Az utolsó két tervezet a helyi rendőrség szervezeti felépítéséről, illetve a szolgálati lakások külső fejlesztése című beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jóváhagyásáról rendelkezik.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."