Itthon » Közélet

A Táborban és a Szigetben lesz vízszintes elosztású távfűtés-rendszer

Most már biztos, hogy a Tábor és a Sziget negyed egy-egy tömbházába vezetik be a vízszintes elosztást, ami az Urbana Rt. szerint jobb távhőszolgáltatást eredményez.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 27., 15:15
0 hozzászólás. 

A rendszer lényege, hogy biztosítja mindazokat a lehetőségeket, amit az egyéni fűtésrendszer nyújt, megtartva a távhőszolgáltatással járó előnyöket. Több, mint egy hónapja fordult a lakossághoz az Urbana Rt. arra kérve a hozzá tartozó lakások tulajdonosait, hogy igényeljék a vízszintes elosztást.

Első lépésben, mintegy mintaként két tömbházban oldanák meg az újítást, erre 50.000 leje van a közüzemeknek. „A jelentkezési határidő a hónap közepén lejárt, többen érdeklődtek az újdonság iránt, végül a Tábor negyedi Virradat 4-es és a Sziget negyedben a Malom utca 20 szám alatti tömbházak bizonyultak a legmegfelelőbbnek" - mondta Ráduly Mihály, az Urbana Rt. igazgatója. A két tömbház kiválasztásakor több szempontot vettek figyelembe, például azt, hogy az összes lakó bele kell egyezzen a munkálatokba. Egyeztetni fognak a lakókkal, hogy egész pontosan milyen változatot igényelnek, miután ez megtörtént elkészül a technikai dokumentáció, majd jöhet a kivitelezés, folytatta Ráduly.

Bedohazi

Az igazgató mindenkit megnyugtatott, hogy a fűtésszezon megkezdéséig befejezik a beruházást. A munkálatok két részre oszlanak: egyrészt a lépcsőházban kell dolgozni, (ezt az Urbana teszi, vezetékeket szerelnek be és mérőműszereket helyeznek el), a másik rész pedig a lakásokat érinti, itt kell csatlakozni a vezetékekre. 

A vízszintes elosztás lehetővé teszi az elfogyasztott hő mérését lakrészenként, illetve az egyéni fogyasztás-szabályozást a fűtőtestekre felszerelt hőszabályzó csapokkal.

Kivitelezés szempontjából a jelenlegi függőleges vezetékek megszűnnek, melyeket egy lépcsőházi hőszigetelt vezeték vált fel, amiből minden egyes lakrészhez leágazik a vízszintes elosztóhálózat. Ez a beruházás az Urbana Rt. költségét képezi, a lakóknak nem kerül pénzbe, csak a lakásokon belüli munkát kell kifizetni.

Ilyen megoldás már van Marosvásárhelyen, és Bákóban is, ezekben a városokban már bevált a rendszer. Jelenleg egyébként közel 3000 család igényli a távhőt a városban.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."