Itthon » Közélet

Ezek a legújabbak

Útjavítás, legeltetés, városi közszállítás – a júliusi tanácsülés témái. Csütörtök reggel ismét gyűlnek a képviselők.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

TanacsulesMarc06
Fotó: archív/Dávid Anna Júlia
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2018. július 25., 16:09
0 hozzászólás. 

Csütörtök reggelre hívta össze Gálfi Árpád polgármester az önkormányzati testületet a júliusi rendes havi ülésre.

A tanácsosok napirendjén 22 határozattervezet szerepel, szokás szerint költségvetési kiigazításokkal és zárszámadásokkal kezdődik majd az ülés. Utána izgalmasabb témák is terítékre kerülnek, mint például a Mihai Eminescu és a Dózsa György utcák korszerűsítése, vagy a közvilágítási hálózat kibővítése a Csereháton. A Budvár, Sósfürdő, Borsai rét utcákban is végeznének javításokat az egyik tervezet szerint.

Egy másik napirendi pontban pedig a Bányai János Műszaki Szakközépiskolában tervezett infrastruktúrafejlesztés dokumentációját tárgyalják.

Szó lesz egy olyan beruházás műszaki mutatóiról is, amelynek célja a város közúti infrastruktúrájának korszerűsítése, a forgalom zsúfoltságának-, illetve a szén-dioxid kibocsátásnak a csökkentése.

Ezen kívül személyes tulajdonba utalnak bizonyos földterületeket a 1991/18-as törvény 36. cikkelye rendelkezéseinek megfelelően, és a város közigazgatási területein történő legeltetés szabályairól is születni fog egy határozat.

Ha minden jól megy, jóváhagyják a városi személyszállítás szabályzatát is, vagyis a menetrend szerinti autóbuszjáratok tarifáiról és kedvezményeiről döntenek, illetve az augusztusi társadalmi-kulturális-oktatási programokat ismertetik, ahogy minden hónapban szokták, és az egyházi intézmények anyagi támogatásáról döntenek.

Végül az Udvarhely Néptáncműhely és a Tomcsa Sándor Színház személyzetét érintő tervezetek kerülnek napirendre.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."