Itthon » Közélet

Aszfaltozzák a Szentjánost, perelik a Rózsát

Csütörtökön indul és a december 20-i határidő lejártával zárul a Szentjános utcában elvégzendő teendők sokasága. A Rózsa utca egyelőre nem kap aszfaltréteget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szentjanos
Szentjanos
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. augusztus 16., 13:37
19 hozzászólás. 

„Aláírtuk a szerződést és a munkát elkezdik" – mondta a mai sajtótájékoztatón Bunta Levente polgármester, majd hozzátette: „szeretnénk ha az Ady Endre utca sarkáig eljutnánk." A beruházás értéke 1,1 millió lej és ebből egy 6 méter széles utat hoznak létre a nyertes cégek (Multipland, Ing Service) szakemberei. Az út két oldalán piskótakővel kirakott járdát biztosítanak a gyalogosoknak. „Ebben az utcában a városban először a vezetékek és a huzalok a földbe kerülnek" – jegyezte meg Bunta. Továbbá 50 vízelnyelőt létesítenek, a régieket pedig kicserélik. A munkálatok befejezésének határideje december 20-a és 96 hónap garanciát vállal a két kivitelező.

Szentjanos

Arra a kérdésünkre, hogy örvendenek-e a lakók Kerestély Ernő válaszolt: „Most már örvendünk (...) mert arról volt szó, hogy júliusban kezdik el és egy kicsit csúszott. A polgármester ígért és betartotta a szavát. Ha olyan időjárás lesz és decemberre készen lesz, akkor nagyon örvendeni fogunk" – jegyezte meg a Szentjános utca 8 szám alatti lakos.

Szentjanos

A Rózsa utca lakóinak még türelemre van szükségük, hiszen az egyik brassói pályázó – aki a polgármester szerint notórius fellebbező - cég fellebbezett, így perre kerül az ügy és csúsznak a munkálatok. „Reménykedem, hogy szeptemberben elkezdhetjük, amennyiben nem, idén feljavítjuk a Rózsa utcát és jövőben aszfaltozunk" – közölte a polgármester.

A városban folyó munkálatokról az előljáró megjegyezte: ezen héten a rendőrség és a Kisköved utca közötti részen a járdák kapnak aszfaltréteget, majd a Kadicsfalvi útkereszteződés és a Fehéres patak közötti részen aszfaltozási munkálatokat végeznek, melynek - az elvi megállapodás értelmében – az Infopress Rt. egyharmadát állja (az összérték 3 millió lej).



19 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kalmani
2010-08-16 15:18:59
A rendorsegtol a kiskoved utca sarkaig gyalog meglehetosen jol lehet haladni a jardan, annyira nincsen tonkremenve, mint az ut ugyanezen a szakaszon! A legfontosabb teendo lenne ezt a szakaszt felujitani! Mikor lesz mar belole valami??
avatar
Lam lam
2010-08-16 16:36:22
Duma!!!!!!!!
Nem kell a "MESE".Perelik stb. Az egesz egy nagy kamu a lakoknak tonkre mentek az autoik kapuk,keritesek,vezetekek.Amatorok vagytok varos vezetes...
avatar
hahaha
2010-08-16 16:38:50
re: Duma!!!!!!!!
avatar
Lam lam
Nem kell a "MESE".Perelik stb. Az egesz egy nagy kamu a lakoknak tonkre mentek az autoik kapuk,keritesek,vezetekek.Amatorok vagytok varos vezetes...

Duma a keresztanyadp...ja az....azt sem tudod, h mikent zajlik egy ilyen munka meghirdetese akkor mit okoskodsz...amugy meg senki nem kerte oket h hazat epitsenek egy mezore es akkor kerjek oda a jo utat...van fontosabb ut is mint a gazdagok rozsautcaja...okoskam ;)
avatar
Lam lam
2010-08-16 16:51:04
re: re: Duma!!!!!!!!
avatar
hahaha
[quote=Lam lam]Nem kell a "MESE".Perelik stb. Az egesz egy nagy kamu a lakoknak tonkre mentek az autoik kapuk,keritesek,vezetekek.Amatorok vagytok varos vezetes...

Duma a keresztanyadp...ja az....azt sem tudod, h mikent zajlik egy ilyen munka meghirdetese akkor mit okoskodsz...amugy meg senki nem kerte oket h hazat epitsenek egy mezore es akkor kerjek oda a jo utat...van fontosabb ut is mint a gazdagok rozsautcaja...okoskam ;) [/quote]
Te hol elsz?Nez utanna kicsit, hogy ezek az utcak mikor jottek letre!!!
Amugy senki nem kerdezett es gondolom eletedbe nem jartal ezekbe az utcakba.
avatar
Friedman
2010-08-16 19:17:11
"Gazdagok rozsautcajarol" annyit hogy hazat epiteni beltelekre szabad ... ami utan nagyobb az adoz es varos dontese hogy mi a beltelek es mi nem az. Eleg ocsmany dolog belteleknek nyilvanitani majd "mezo kozepere" hivatkozni.
avatar
olvaso
2010-08-16 19:37:19
Szerintem is raer(ne) a gazdag negyedben az aszfaltozas. Ok sinrak, de kibujnak az adok alol. A melos dolgozik, es adozik. Melos penzen aszfaltozzak a gazdagok utcajat. A dzsip javitatast is jobban megbirjak, mint a Dacia 1300 tulajdonosok. Inkabb az olyan utcakban kellene megcsinalni a jardat (ahol nincs), es ahol egy csaladban kevesebb mint 3 auto van. Azaz ahol a gyerekek sarban kell hazamenjenek az iskolabol. Az autoknak raer az aszfalt barmilyen utcaban.
Pl a Cserehatra kb 300-400 gyerek kell minden nap jarda nelkul temetokon, vagy hasonlo saros osvenyeken haza-iskolaba menjen. Ajanlok mindenkinek egy gyalogturat a cserehatra. Foleg aki babakocsival, sajat gyerekevel is meg meri probalni, annak szemelyesen sort/fagyit fizetek (tobbre nem tellik).
Nyugodtan kerheti barki, mert allom a szavam.
Ezekert is emeljunk szot, ne csak a gazdagok utcaja aszfaltozasert.
Foleg, hogy most mar meg van a keret ra.
avatar
ditka
2010-08-16 20:53:10
Lehet mindenkinek velemenye...De azert nehany teny:
-a Rozsa utca a varos legregibb utcainak egyike, regebbi mit a Bethlen negyed, megis haborus allapotok vannak
-az utcaban nem csak "dzsip-es gazdagok" laknak, sot :(
-az utcanak az a resze amelyik egyaltalan szoba jott az aszfaltozasnal regi, 60-as, 70-es evekben epult hazak sokasaga.
- reggelente meg kell nezni, hogy meddig ero sarban jarnak iskolaba gyerekek, babakocsis anyukakat regen nem lattam es csak azert mert ebben az utcaban lehetetlen babakcsit tolni (huzni sem lehetne!) :( En is allom a sor/fagyi probat a Rozsa-utca vonatkozasaban (nekem, gazdagnak telik! )
- ha rosz akarnek lenni en is mondhatnam, hogy senki sem kenyszeritette azt a sok fiatalt az allam altal, adoinkbol epitett lakasokba, ezek mind lakhatnanak sajat penzbol(esetleg kemeny banki hetelbol) epitett hazakban a"gazdagok utcajaban"! A Cserehaton 10 eve meg marhak legeltek, most szep lakasok allnak, es sok csalad kapott egy nagy lehetoseget!
avatar
joskaa
2010-08-16 21:56:45
A Szentjános utca lakoi nevében örvendünk hogy elérkezet az a pilanat mikor nekifognak a munkálatoknak.
avatar
marcel
2010-08-17 08:39:25
Nehogy mar a cserehatot kene kiepiteni??? Legyen ott minden, iskola, jatszoter, jo ut. Na menjetek mar ... ezt nem gondolhatjatok komolyan. Amig masok, akiknek egyebkent az adojabol epult, dolgoztak, addig ti vartatok a keszt. Egyebkent ifjusagi lakasok, ha nem tevedek, tehat nincs mit egy 30 folotti keressen. Tehat tessek menni dolgozni, akar ket allast is siman be lehet vallalni es ne sirjon a szank, hogy meg ezt epitsenek, meg azt epitsenek, me itt van sar, ott van sar, hanem abban igyekezni, hogy minel hamarabb elhuzni onnan, atadni a helyeket 25 koruli eves fiataloknak, es hagyni, hogy a sokkal regebbi utcakat leaszfaltozzak.
avatar
olvaso
2010-08-17 18:04:51
Marcel.
Ha diszko helyett estenkent a konyv melle ultel volna most lako lehetnel.
En tombhazakat szurkoztam delelott, hogy delutan suliba (foiskolara) jarhassak, este tanultam. Szamomra nagy erteke volt amikor megkaptam a diplomat. Ezen pontok miatt kaptam alberleti lakast cserehaton. Persze nem csak ezt koszonhetem a tanulasnak.

Cserehat nem ingyen van. Ez alberlet. Ezelott 400 lejt fizettem alberletre, most cserehaton 300-at. Ez a penz befolyik a varos kasszajaba. Regebb teljesen feketen fizettem. Valamivel tobb mint 250 csalad van 3-400 gyerek.
NEM AJANDEKBAN van ez sem ahogy gondolod.
Sporolnunk kell nekunk is, hogy legyen mit a banki hitel melle tenni, ha majd megvasarolhato lessz.
Ugy esely lenne ujakat epiteni, es talan marcel-nek is lenne eselye akkor olcsobb alberletben lakni.
Nem azzal van a baj, hogy egy utcat leaszfaltoznak, hanem azzal, hogy nem a jardaval kezdik. Igy sokkal jobban az autokba kenyszeritenek. Majd duzzogunk, hogy nincs a varosban ahol parkolni.
avatar
anmo
2010-08-17 21:27:28
Aszfaltozas
Megkerem a kedves udvarhelyi varos lakoit hogy probaljanak meg gyalog vagy autoval kimeni a Csere utcan a Csere utca tetejere vagy a Domb utcaban kimeni. En szerintem a varos szegyene .Se jarda se ut. :angry:
avatar
marcel
2010-08-17 19:51:06
Ha ifjusagi lakasokrol van szo, akkor miert van az, hogy egy csomo 30-40 koruli lakik bennuk? miert nem cserelodnek a lakok? sokaknak eszuk agaban sincs onnan elkoltozni ... inkabb varjak, hogy a sult galamb a szajukba szalljon, hogy a kormany aron alul eladja, ha pedig meghirdetik azon az aron amin a tobbi lakasok is a piacon mozognak, ki vannak akadva es hisztiznek.
avatar
Friedman
2010-08-18 13:25:26
@olvaso

Sajat bevalasod szerint legalabb 100 RON havonta ajandekba van, ennyi a kulombseg a piaci berlet ar valamint akozt mit te fizetsz. Tovabba elsobseget fogsz elvezni a megvasarlasnal ha erre valaha sor kerul. Ha ANL-s lakast kaptal mond ki hangosan KOSZONOM es hagyd alabb a szocialista "gazdagok utcaja" tipusu demagogiat.
avatar
marcel
2010-08-18 13:56:45
Egyetertek veled Friedman!!!
avatar
Mareszke
2010-10-18 10:19:00
ki valasztotta ezt az uj varos-vezetoseget??? TI, AZ OTTANI LAKOSOK,
nahat, akkor fogd be a szad
avatar
Mareszke
2010-10-18 10:41:15
re:
azokert az ifjusagi lakasokert havi bert fizetunk,ezert a penzert a varosban berelhetnenk lakast.csereljunk.a
add meg a cimet es seccpecc cserelhetunk
]Ha ifjusagi lakasokrol van szo, akkor miert van az, hogy egy csomo 30-40 koruli lakik bennuk? miert nem cserelodnek a lakok? sokaknak eszuk agaban sincs onnan elkoltozni ...|es nemsokara lennenek uj szomszedaid is,kedves roma lakok. inkabb varjak, hogy a sult galamb a szajukba szalljon, hogy a kormany aron alul eladja, ha pedig meghirdetik azon az aron amin a tobbi lakasok is a piacon mozognak, ki vannak akadva es hisztiznek.[/quote]
avatar
Mareszke
2010-10-18 10:43:28
na itten tisztazva a hozzaszolas:
a 30-40-es emberek meg fiatalok,megis szerinted melyik kortol nem fiatal valaki?????????
avatar
Mareszke
2010-10-18 10:45:06
2.havi bert fizetnek a cserehati lakosok,ami nem csak 1 kooolaaa ara.es 2 evig nyakig a sarban jartunk ezert a penzert.
avatar
Fles
2010-10-18 11:37:40
re: re:
Szerintem inkabb ne oszd az eszt...
Keress a varosba alberletet egy lekoppant tombhazba, havi 100-150 euroert es nem kell sarba jarnod...
Te valasztottad ha oda koltoztel.Es nem ertem miert nem lehet belatni, hogy kedvezmenyesen laktok jo lakasba????!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."