Itthon » Közélet

Cserehát – türelem NextGent terem?

Nemrégiben foglalkoztunk a NextGen-el, kíváncsiak voltunk, történt-e előrelépés az ügyben. Terepszemléztünk a Csereháton és megkérdeztük a legilletékesebb személyeket is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 18., 16:28
8 hozzászólás. 

A Csereháton a helyzet változatlan: a lakók még mindig a szolgáltatásra várnak és még mindig nem értik, hogy miért nincs NextGen, holott a Romtelecom más szolgáltatásai előtt zöld az út. Erről magunk is meggyőződtünk: a Romtelecom egyik alkalmazottja éppen a helyszínen szerelt.

„Nem kell nekünk a Dolce, mi is és még sokan a NextGenre várunk, mert jobb és olcsóbb is" – mondta Bálint Csilla csereháti lakos.

„A Romtelecom ügyesebb, de mi is igyekszünk" – jelentette ki Marius Ciugulitu, a NextGen regionális igazgatója, aki éppen Bukarestben tartózkodott megkeresésünkkor. „Az engedélyezés ügyében személyesen is tárgyaltam a polgármester úrral, sőt, a bukarestiek is felhívták és tudomásom szerint megígérte, hogy a szabadsága után aláírja az engedélyt. A hivataltól tőlünk azóta sem kértek újabb papírt, minden általuk igényelt aktát a rendelkezésükre bocsájtottunk. A napokban ismét felkeresem a polgármester urat: reményeim szerint minden rendben van, és már szeptemberben nekifoghatunk a csereháti szereléseknek" – nyilatkozta optimistán a regionális igazgató.

Itthon

A Romtelecom már beszerelt

Nem látja ennyire egyszerűnek az engedélyeztetést a polgármesteri hivatal illetékese, Farkas Domokos főépítész, aki szerint még hiányzik néhány irat a NextGen dossziéból. „Az a baj, hogy az egész ügy már rosszul indult, mert ez a cég nem törvényesen, engedélyek nélkül kezdett el terjeszkedni itt a városban, a terjeszkedését ezért állítottuk le.

Azóta már van építkezési engedélyük, de tulajdonjogot igazoló iratot – arra vonatkozóan, hogy a már meglévő és a Romtelecom tulajdonát képező, de közterületen levő kanálisait használhatják – még a mai napig nem mutattak be. Ez lehet egy telekkönyv vagy akár egy kormányhatározat is. Amikor ezt bemutatják, akkor mi megadjuk az engedélyt arra, hogy a Romtelecomos csatornákat használják.

Azt kell tudni, hogy ez az engedély csak a csatornákban való terjeszkedésre vonatkozik, és ha a cég „kilépik" ezekből, és ahogy ők csinálják, ásni kezd, fúrni, homlokzaton huzalokat kihúzni, ahhoz, hogy ezt megtehesse, egy másik engedélyre van szükség. Erre egyelőre nincs jogosultságuk, mert ilyen kérést még nem nyújtottak be a hivatalba" – tájékoztatott Farkas.

A történet tehát továbbra is függőben van és, bár vannak kilátások arra, hogy hamarosan ezt a szolgáltatót is választhatják a lakosok, még egy kis időnek el kell telnie míg véglegesen tisztázódik a kérdés. Az ügyre még visszatérünk oldalunkon, amint friss információk látnak napvilágot.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kszl
2010-08-18 17:08:33
Farkas eltars mennyit kapott a konkurenciatol, hogy galolja a NextGen terjeszkedeset... ????


Erdekes csak itt Udvarhelyen van szarhazisag az egesz ki****ott orszagban... Gratula Udvarhely, csak igy tovabb

avatar
csz
2010-08-18 20:54:59
Nem csoda, hogy gátolják, hiszen reális 50/50 megabites (vagy akár többet) elérést senki nem kínál a vídéken. Én sem hinném, ha most nem azon kommentálnék...
avatar
persze
2010-08-18 21:31:21
Olyan hazug ez a Farkas Domi hogy az fajdalom!Miert kell a hivatal megadja az engedelyt a Romtelecom tulajdonaban levo kanalisokra?!

Erdekes
avatar
kelemenanna
2010-08-19 11:10:02
Nagyon erdekes, arrol beszelnek a hivatalban, hogy orulnek a konkurencianak es megis uton utfelen gatoljak. Teljesen nyilvanvalo, hogy az a teny, hogy a varos egy reszeben nem tud szolgaltatnin a Nextgen, nem azon mulik, hogy hianyosak az aktaik.
Bosszanto a teny, hogy azert nincs igazi koncurencia nalunk, mert egyeseket onos erdekek vezerelnek, nem pedig a MI erdekeink, kik megvalasztottuk.
Szegyenletes dolog!!!! Nem nevezek meg senkit, de magaba nezhetne az az illeto aki mindezt gatolja. Johetnek itt azzal, hogy rontjak a varos image-et a logo, kabelek, de ok az elsok akik NAGYRESZT a fold alatt vezetik el a kabeleket, perszeahoz, hogy egy lepcsohazat a halozatra csatoljanak ki kell jonniuk a fold alol. Ez lenne a baj ????? Szerintem nem volt olcso befektetes a reszukrol.
avatar
bazeee
2010-08-19 12:30:35
NextGen = Romtelecom
Elvileg a NextGent, a Romtelecom hozta létre, ha valaki utána jár és megnézi ki alapította, hát ott szerepel a Romtelecom SA.
Már csak azért is persze mert az emberek nem szeretik a Romtelecomot, csak rossz jut/vagy hallottak róla. Nem csoda ha más tálban kínálja a szolgáltatásait... :evil:
avatar
ipopescu
2010-08-20 12:13:28
Megmondana nekem valki, mitol jobb ez a NextGent es milyen magyar , magyarnyelvu tvcsatornakat tovabbit??
Nekem peldaul nem kell.
avatar
zsiga66
2010-08-25 15:40:13
re:
avatar
ipopescu
Megmondana nekem valki, mitol jobb ez a NextGent es milyen magyar , magyarnyelvu tvcsatornakat tovabbit??
Nekem peldaul nem kell.


Egy parat fel tudok sorolni, mert nekem is nextgen van tv es internet . Nagyon meg vagyok elegedve a szolgaltatassal.
35 lejt fizetek havonta .Csak osszehasonlitaskeppen van upc-m is mert meg kot a szerzodes ott csak a tv-re 72 lejt fizetek.Ar ertek aranyban jelenleg a nextgen verhetetlen.
Az internet messze a legjobb amit a kornyeken kinalnak pl:orszagosan 100 mbit fel es letoltest mertem.
Nagyon stabil.
A tv kulon internet nelkul asszem 19 lej.
Ezek a magyar nyelvu adok menek jelenleg(a lista nem teljes):
M1, M2, TV2, RTLKLUB,DUNATV, DUNA AUTONOMIA, SZEKELY TV, ERDELY TV,COOLTV,FILMPLUSZ1, FILMPUSZ 2, DOQ, POEN TV, MUZSIKA TV,SOROZAT PUSSZ, REFLEKTOR TV,SPORTKLUB, par darab rajzfilmes ado nem tudom fejbol, DISCOVERY INVESTIGATION, DISCOVERY SCIENCE, TRAVEL AND LIVING stb....
avatar
simo eniko
2010-08-25 16:00:52
Mar nem kot a szerzodes,fel lehet mondani dij nelkul.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."