Itthon » Közélet

Első alkalommal szervez Szent István napokat Székelyudvarhely

A három napos rendezvénysorozat ma vette kezdetét, és vasárnap este zárul. Ma este lesz tűzijáték, vasárnap pedig a Desperado koncertezik a központban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

SzentIstvanNapok
SzentIstvanNapok
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 20., 13:35
8 hozzászólás. 

Délelőtt már lezárták a Kossuth Lajos utcát, elkezdték a színpad felállítását. Háromnapos rendezvénysorozat keretében ünnepelhetjük meg Szent István napját Székelyudvarhelyen. Lesznek koncertek, gyerekprogramok, sportrendezvények és különféle előadások is.

SzentIstvanNapok

Az ünnepség ma veszi kezdetét és vasárnap éjfélkor zárul, a helyszín pedig a Kossuth Lajos utca, melyet erre az időszakra lezárnak. A programok létrehozásakor a szervezők gondoltak a kisgyerekes családokra is, ezért a gyerekek számára minden nap változatos programok biztosítják az örömteli szórakozást. A fiatalok és az idősebb korosztály egyaránt színes rendezvényeket tekinthet meg. Fellépnek többek között székelyudvarhelyi és környékbeli együttesek, ezen kívül magyarországi meghívottjai is vannak rendezvénynek. A szervezők kérik a Kossuth utcában lakók megértését, valamint az autósok fokozott figyelmét. A rendezvény egyik kiemelt eseményeként ma este 10 óra után ünnepi beszédet mond Bunta Levente polgármester, utána tűzijátékra kerül sor.

SzentIstvanNapok

Szombaton reggel kilenc órakor folytatódik a program, a nap folyamán táncegyüttesek fellépést lehet megtekinteni, este fél tíztől pedig fellép a magyarországi Kormorán Memory Band. A vasárnapi program is színes, az egésznapos előadások után 22 órakor lép színpadra és kétórás élő koncertet ad a Desparado.

SzentIstvanNapok
Az I. Szent István-napok részletes programja ide kattintva tölthető le.


8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2010-08-20 16:08:57
Most mondja meg valaki, hát nem jól mutat ott a Turul?
avatar
bea0622
2010-08-20 17:33:44
nem tom mi koze a turulnak...
sztem tok jo h van ilyen is. :)
avatar
zagI
2010-08-20 19:18:47
Első alkalommal? Most se kellet volna.
De hát legyen ilyen is . Másnak is van .
A Turul előbbi mint .....
avatar
igazmondo
2010-08-20 21:42:19
Összemosni Szent István nevét, szellemét egy falunapokra hasonlitó utcabállal szégyen és botrányos. Ezt tudjuk Mi Székelyudvarhely?. . Nem. . ..Na de mit várunk ilyen szervezőktől -nevezetesen városunk vezető káderétől- kinek szülei Székelyudvarhelyre való településükkor bő négy évtizeddel ezelőtt annyira elvtársak voltak, hogy nem beszéltek, bocsánat helyesbitek, nem szólaltak meg MAGYARUL. Na de erre még remélem sokan emlékeznek. Tehát otthonról nemzeti öntudat nem lett pakolva útravalóul az úrfinak. Érdekli is
őt Szent István szelleme. . Egyébként meg lehet, hogy ennyire deszperádó vagy inkább diszperádó :D a Polgármester Úr. Miccs, sör 'olcsó' hakni.
avatar
guru
2010-08-21 08:10:02
Az emberek jól szórakoztak.Az előadók jók voltak. A Kosuth utca zsúfolásig televolt. Hajrá Udvarhely : )
avatar
Szkíta
2010-08-21 10:01:36
re:
avatar
guru
Az emberek jól szórakoztak.Az előadók jók voltak. A Kosuth utca zsúfolásig televolt. Hajrá Udvarhely : )


Guru te nem tudom hogy melyik városban voltál, lehet hogy kicsit itt és kicsit máshol mert abban igazad van hogy Kossuth (2 s-el) utca megtelt (rég volt hasonló rendezvény) de az előadók bárkik lehettek volna legalábbis Ernszt Katalin esetében mert a hölgyike végig tátikázott :woohoo: :whistle: ez a legjobban akkor tűnt ki mikor meghajolt (a tapsért)és az egyik technikus "jóvoltából" visszakapcsolt a nóta,a hölgy zavarában kapkodta a mikrofont :D .
Még egy annyi hozzáfűzni valóm lenne az aránylag jó rendezvényhez hogy miért kell folyton lehúzni az emberekről az utolsó bőrt is , az a sörgyártó cég (főtámogató) 3 lejért vesztegeti a folyékony kenyeret poharanként ?
Lementem mert reménykedtem hogy ez a rendezvény nem olyan lesz mint egy sörfesztivál de csalódnom kelet,már csak a szépségverseny (libavásár) hiányzott.
Gurut idézve :
Hajrá Udvarhely
avatar
Krisztián
2010-08-21 17:13:57
Szerintem is fantasztikus volt, a Kossuth utca egy kocsmához hasonlitott, ahol az utolsó bört is lehuzzák a kereskedők. A tűzijáték magassága a ref.templomig ért, kidobott zseton volt az egész cirkusz. Tőlem jöhetett volna a Tankcsapda is.
avatar
zagI
2010-08-22 15:52:42
Mit jelent szentnek lenni , szent életet kell élni vagy kellett éljen az illető de Vajk nem élt azt.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."