Itthon » Közélet

Nem kérünk a Szász Jenő féle demokráciából

A Városháza sajtóirodája levélben reagál a Magyar Polgári Párt elnökének az elmúlt napokban megjelent kijelentéseire.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 24., 14:33
5 hozzászólás. 

A sajtóiroda közleményét teljes terjedelemben az alábbiakban tesszük közzé.

Szász Jenő kóros emlékezetkiesésben szenvedve az Udvarhelyi Híradó augusztus 20.-i számában nyilatkozott a székelyudvarhelyi politikai aktualitásokról. Pontosítani szeretnénk a Magyar Polgári Párt elnöke által szinte szándékosnak is tűnő félretájékoztatást.

ItthonElsőként javasolnánk az MPP elnökének egy néhány matematika órát, mivel a 2010/63-as sürgősségi kormányrendelet által meghatározott számokat folyamatosan elnézi, nyilatkozataiban mindig különböző adatokról beszél. A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalban Szász Jenő állításával (51-gyel kevesebben dolgoznak, mint amennyit a 2010/63-as sürgősségi kormányrendelet előír) ellentétben a kormányrendelet által kötelező módon meghatározott szám szerint majdnem 20-al több alkalmazott dolgozik, és egy olyan elosztás szerint, hogy csak 2-2 ember dolgozik a város fejlődésében nagyon fontos szerepet játszó fejlesztési- és beruházási osztályokon.

Egy olyan demokráciát akar megtanítani nekünk, ahol a pártvezető, ha úgy gondol egyet, akkor a meghívott vendégeket is szavaztatja, csak hogy megőrizze elnöki tisztségét? Köszönjük, nem kérünk ebből a fajta demokráciából. Mi az ésszerű döntések és a fejlődés demokráciáját akarjuk. Valószínűleg el sem tudja képzelni, hogy létezik tisztségviselő, aki nem tisztségfüggő és egy nemesebb cél érdekébe, kényszerítő hatás nélkül képes lemondani egyes tisztségeiről.

Városunk számára szerencsésebb lett volna, hogy a fejlesztések terén az előző időszak 12 évét nem veszti el a város, de sajnos nem így történt. Egy olyan városvezetést kellett átvenni, amelynek még mindig 700 ezer lejes tartózása van a kampányban elkészített gyors aszfaltozások miatt. Nem értjük milyen általuk elindított lendületről beszél, amikor a kéziféket menet közben állandóan próbálják felhúzni, minden szinten akadályozni a városvezetés munkáját. Az MPP elnöke szerint a munkák nagyrészt még az ő városvezetése alatt indultak el – akkor 12 év munkája hol maradt, miért nem látszik, ez elég furcsának tűnik nemde elnök úr? Az Ön 12 éve alatt nem volt előrelépés Rózsa és a Szent János utcák rehabilitációját tekintve, csak kampányígéretek és most mikor elindultak a folyamatok, akkor az az Önök érdeme?

Szász Jenő ismét félretájékoztatat, mikor azt mondja, hogy általa letett Borvizek útja pályázatot ő nyerte meg. Csak emlékeztetnénk arra, hogy a pályázatot a Megyei Tanács tette le és nyerte meg, még Bunta Levente elnöksége idején, majd a mostani városvezetés kibővítette a moffetával, fedett színpaddal, bicikliúttal. A Városi Park rehabilitációs pályázata egy visszautasított pályázat volt, melyet a jelenlegi polgármester kapcsolatai és hozzájárulása révén sikerült megnyerni.

ItthonAz Ön idejében a Megyei Tanács sikerre juttatott SAMTID pályázatát az akkori frakciójuk meggátolta. Ez az oka többek között annak is, hogy 12 év alatt Székelyudvarhelynek nem volt egyetlen 100 ezer euró fölötti pályázata sem. Most mikor fejlesztések vannak városunkban (körforgalom, park rehabilitáció, távfűtési rendszer modernizálása, öregotthon pályázata stb.), akkor az MPP elnöke valószínűleg csak nagyobb emlékezetkiesésben szenved és remélhetőleg nem szándékosan félre akarja tájékoztatni a közvéleményt, amikor a mostani városvezetés által elindított fejlesztéseket a sajátjaként próbálja beállítani.

Nagyon reméljük, hogy a Bányai János sporttermének építését nem fogja szintén a magáénak tartani, miután 5 évig nem történt semmi és most végre elindult az építkezés. A közalkalmazottakat szintén félretájékoztatva hitegetni próbálja, törvénytelen megoldásokat javasolva. Beruházási és fejlesztési pénzeket akar átcsoportosítani törvénytelenül, javaslata szerint a távfűtést igénybe vevő 3000 család érdeke nem számít.

A Tábor negyediek még emlékezhetnek, hogy milyen volt fűtés nélkül 2007 decemberében. Fűtéstámogatás megvonásával riogat indoktalanul. Felmerül a kérdés, hogy kinek a kezére szeretné átjátszani a távfűtési rendszert, mi lesz azzal a 3000 családdal?

Ha tényleg segíteni szeretne, akkor elvégezhetné alpolgármesteri munkáját, de napi átlag 16 perces hivatali jelenléttel milyen sikereket lehet elérni? Ennyi idő csak arra jó, hogy gátolja a munkát. A munkát el kell végezni és ilyen hozzáállással nem hisszük, hogy ön elvégezné.

Bízzuk az emberekre a döntést, ők majd eldöntik, hogy az elmúlt két év munkája mennyire látszik és hogy ki végezte el azt, ki volt az, aki a városunk fejlődését mozdította előre, hogy ki volt a hátráltatás és a feljelentések embere.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala - Sajtóiroda


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2010-08-24 21:42:27
Azt nem ertem, hogy Bunta miert nem seperte ki a tanacsbol amikor megjelent, ahogy jenoke tette annak idejen (a teljes tanacsot is kiseperte).

Mikor Bunta osszefogasrol es egyuttmukodesrol beszelt jencike alpolgarmesteri szekbe kerulesekor, jot rrohogtem magamban hogy ennek elment az eesze.

Na most igyad a levet, ha ezt a jeno patkanyt engedted a bili melle...

Csak az a baj, hogy mi, a lakok is szivunk etto a majom jeno miatt...hatraltat mindent...
avatar
persze
2010-08-25 09:00:24
Mangalica rof -rof -rof
avatar
atlanti székely
2010-08-25 11:50:14
Már megint Szász Jenő!
Ide messzire is csak az állandó balhé és a széthúzás zaja szüremlik ki. Udvarhely, Udvarhely vigyázz magadra mert tönkre teszed saját magad ha így folytatod!
avatar
pek
2010-08-25 17:49:41
Szász Jenő tanulhatna nagy ellenfelétől, Verestói Attilától, aki meggazdagodva, kilépett a politikából, és a kivágott erdők árából most tehetséges székelyföldi csemetéket támogat. Jenő gyergyói gyanús újraválasztása, na meg cotroceni-i ballépése óta politikai nulla, hogy ne hullát írjunk, tiszteletből. És az a szennylapszám, amit jóhiszemű hívei kiadtak, csak rontott Jenő imázsán. Udvarhelyen akkor lesz béke és fejlődés igazából, amikor a teleküzletekből meggazdagodott polgári vezér létrehozza a SEGÍ-TELEK alapítványt, nélkülöző polgári és RMDSZ-es udvarhelyiek számára. És a Polgári Élet című lap külön sorozatban fogja tárgyalni bálványa, Jenő meggazdagodásának történetét. És mindkét oldal szálljon le az egészségügyiek meg tanügyiek megkurtított fizetéséről, mert arra rádolgoznak az érintettek. Jenő legrondább ötletével, az állami alkalmazottak bérének közpénzből történő kiegészítésével ezek ellen hangolta az utca népét. Jó lenne tényleg, ha ehelyett a törvényeket tanulmányozná.
avatar
Wuwuzella
2010-08-26 10:54:17
Megint ez a gomboc kavarja a sz.. lekvart!!! Nem latja be, hogy neki annyi!? Udvarhely nepenek nagy resze nem ker belole!!! Eleg a populizmusbol elheto varost akarunk amit eddig a gomboc nem csinalt meg pedig lett volna ra 12 eve! Most mar szerencsere van remeny, hogy lesz is!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."