Itthon » Közélet

Még mindig nem aszfaltoznak a Szent János utcában

Annak ellenére, hogy augusztus 16-án, hétfőn azt írtuk, hogy 19-én csütörtökön elkezdik a Szent János utca rendbetételét, ma, 26-án még mindig nincs nyoma útépítőknek ebben az utcában.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szentjanos
Szentjanos
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. augusztus 26., 16:56
0 hozzászólás. 


Még mindig nem kezdtek el dolgozni a Szent János utcában, ma megpróbáltunk utána járni, hogy hol akadt el az ügy. Több órai sikertelen telefonálgatás után sem hagytuk abba a keresést, ugyanis meg szerettük volna tudni, hogy miért nem dübörögnek már a munkagépek a helyszínen.

Szentjanos

Tikosi Lászlót, a Városháza műszaki igazgatóját hívtuk először, de miután nem vette fel mobiltelefonját, tovább próbálkoztunk. Beruházási kérdésről lévén szó kerestük (szintén mobiltelefonon) Csoma Zsigmondot, a Városháza beruházási osztályának vezetőjét, de mivel nem tudtunk vele sem kapcsolatba lépni, a Polgármesteri Hivatalnál próbálkoztunk, ahol kapcsoltak az illetékes irodájába, így elértük Csoma Zsigmondot. Tőle meg szerettük volna tudni, hogy miért nem dolgoznak még a Szent János utcában. Az illetékes azt mondta – „most érkezett vissza szabadságról és nincs témában", és azt sem tudja, hogy kit lehet még rajta kívül megkérdezni.

Szentjanos

Megpróbáltuk felvívni Bunta Levente polgármestert, hogy öntsön tiszta vizet a pohárba, az elöljárót azonban nem értük el. Ezután a Polgármesteri Hivatal sajtó osztályát is kerestük, viszont érdemben nem tudtak segítséget nyújtani. Amikor már készültünk feladni ezt a témát, újboli próbálkozásunkra elértük Tikosi László, műszaki igazgatót, aki azt mondta, hogy múlt pénteken adták ki a kivitelezőnek a munkát, de nem tudja ő sem, hogy miért nem kezdett el dolgozni a két nyertes vállalat (Multipland és IngServ).

Szentjanos

Az igazgató utána járt a kérdésnek, majd tájékoztatott: ,, a tervező külföldön tartózkodik, hétfőn érkezik haza és ezt követően elkezdik a munkát"- fogalmazott. ,,A tervező ugyanis át kell adja a terveket elektronikus formában a kivitelezőnek, ebből látszik, hogy hol mekkora járda legyen, hol milyen szűkítések lesznek"- részletezte a Városháza műszaki igazgatója. Gyakorlatilag nincs csúszás, hiszen bőven be fogja fejezni az útépítő az utca feljavítását, vélekedett Tikosi László.

A kivitelezési határidő 10 hónap, de idén decemberben meglesz a beruházás, toldotta meg az igazgató. Az utca feljavítása során 6 méter szélességben, több rétegben kerül aszfaltburkolat az útfelületre, két oldalt járdák is helyet kapnak, kicserélik a víznyelőket, a kábeleknek, huzaloknak homok-, vagy betonágyat készítenek a felszín alatt. Az Ady Endre utca sarkáig teszik rendbe a Szent János utcát, a munkálatok összértéke 1,1 millió lej. A kivitelezők 8 éves garanciát vállalnak.  


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."