Itthon » Közélet

Célegyenesben a székelyudvarhelyi RMDSZ tisztújító küldöttgyűlése

Hétvégén ülésezett a székelyudvarhelyi RMDSZ-szervezet tisztújítását koordináló testület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 31., 16:03
0 hozzászólás. 

A testület - amelynek hatásköre a városi szervezet elnökét megválasztó tisztújító küldöttgyűlés összehívása és megszervezése - napirendjén a szeptember 30-i tisztújítással kapcsolatos teendők áttekintése, az ütemterv kidolgozása, illetve a tisztújítás meghirdetése szerepelt.

Kovács Péter ügyvezető alelnök, a testület elnökének beszámolója szerint a résztvevők megegyeztek abban, hogy a városi körzeti szervezetek, a MIÉRT székelyudvarhelyi tagszervezetei, az országosan társult szervezetek helyi képviselő testületei, valamint a városban működő platformok delegálhatnak küldötteket. A delegáló szervezetek a küldöttek listáját szeptember 23-ig kell iktassák az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezetnél.

A városi szervezet 8 körzete szeptember 3-23. időszakban kell lebonyolítsa a jelölő gyűléseket, amelyen szavazati joggal jelen lehetnek a gyűlés időpontja előtt legalább 7 nappal beiratkozott fizető tagok. A Testület elhatározta, hogy a körzetek minden 5 tag után 1 küldöttet delegálhatnak. Kovács ismertette, hogy az elnökjelöltek szeptember 15-ig, a széki szervezetnél kell iktassák a jelölési dossziéjukat, amelynek tartalmaznia kell egy önéletrajzot, a mandátum politikai prioritásait, a tagdíj-befizetési igazolást, illetve a jelölt viszonyát a titkosszolgálatokkal.

A Testület gyűlésén, amelyen részt vett Antal István, Bunta Levente, Fehér István, Grünstein Szabolcs és Kovács Péter megállapodtak, és augusztus 30-ra összehívták a körzeti elnököket a küldöttgyűlés részleteinek ismertetésére, megbeszélésére.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."