Itthon » Közélet

Újra ülésezett a tisztújítást koordináló testület

Az Udvarhelyszéki RMDSZ irodájában szeptember 3-án tartotta ülését a székelyudvarhelyi szervezet tisztújítását koordináló testület.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 07., 13:46
1 hozzászólás. 

A gyűlés napirendjén szerepelt a szeptember 30-ra összehívott tisztújító küldöttgyűlés összetételének véglegesítése, valamint a szervezési kérdések megbeszélése.

Kovács Péter ügyvezető alelnök, a testület elnöke elmondta: a Küldöttgyűlésen a választott tisztségviselők normatív módon vesznek részt, ennek értelmében mandátummal rendelkezik a városi polgármester, a helyi RMDSZ-es tanácsosok, Udvarhelyszék parlamenti képviselője, szenátora, a megyei tanács alelnöke, valamint a körzeti elnökök, összesen 20 személy.

Kovács Péter tájékoztatásából kiderült, hogy az országos alapszabályzat az ifjúsági képviseletet 15 százalékban határozza meg, ennek értelmében a Testület felkérte a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) tagszervezeteként működő Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanácsot (UIET), hogy hívja össze a városban működő tagszervezeteit és nevesítse a küldötteit. A tisztújítást koordináló Testület listázta a városban tevékenykedő társult civil szervezeteket és platformokat is, akik 1-1 küldöttel vehetnek részt a választáson. Ezen szervezetek névsora a következő: Erdélyi Kárpát Egyesület, Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, illetve az.

A testület tagjai tisztázták a szavazás technikai részleteit is, ennek értelmében az a jelölt nyeri el az elnöki mandátumot, aki az érvényesen leadott szavazatok felét, plusz egy voksot meg tud szerezni. Érvénytelen szavazatnak számít, ha a cédulán nem egy jelölt van megjelölve illetve tartózkodik az a küldött, aki nem ad le szavazatot. A megbeszélésen határozat született a körzeti jelölő gyűlésekkel kapcsolatban is: minden körzet szeptember 10-ig meg kell nevezze a gyűlés időpontját, ellenkező esetben ez a hatáskör átszáll a testületre.

A megbeszélésen jelen volt Asztalos Ferenc, Bunta Levente, dr. Fehér István, Kovács Péter és dr. Verestóy Attila.

Forrás: RMDSZ Tájékoztató


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kalman
2010-09-07 16:07:00
Na alakul! ahogy elnezem a nagy "oregek" megint megcsinaltak maguknak az uj szabalyt, pedig meg 2 honapja masrol volt szo! vegulis kelett valamit csinaljanak, ha visza akarjak szerezni a hatalmat Borbathek es egyutal el akarjak veszteni a polgarmesteri szeket ugye :0

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."