Itthon » Közélet

Udvarhelyen szerdától kapnak kormánytízórait az általános iskolások

Szerződést kötött a Polgármesteri Hivatal a tej-kifli program nyerteseivel. A kiflit a Harmopan Rt. a tejterméket pedig a Lactis Kft. fogja szállítani a mintegy 2900 székelyudvarhelyi általános iskolásnak.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. szeptember 14., 08:27
0 hozzászólás. 

A 2010–2011-es tanévben Hargita megyében közel 36 ezer iskolás és óvodás fogyaszthat a helyi termelők által előállított kifliből és tejből, Székelyudvarhelyen pontosan 2858 kisiskolás részesül úgynevezett kormánytízóraiban. Bár a program az óvodásokra is vonatkozik, udvarhelyen nincs kérés rájuk vonatkozóan.

Az egy tanulóra kiutalt állami leosztás értéke nem változott tavaly óta, így egy napra 1,17 lejbe kerül a tej-kifli gyermekenként. A kormány által a tanulók étkeztetésére a Hargita Megyei Tanácsnak kiutalt összeg önkormányzatok közti szétosztása már korábban megtörtént, a megyei tanács a települések önkormányzataira bízta a közbeszerzési eljárás lebonyolítását. "Székelyudvarhelyen péntekig lehetett volna fellebbezni a döntés ellen, azonban ezt senki nem tette meg, így szerdától kezdődik a szállítás az iskolákba" - mondta Karda Emese, a Városháza gazdasági igazgatója.

"A kiflire egy pályázó volt, a tejnél négy vállalat tett ajánlatot, közülük a Lactis Kft. lett a nyertes. A kifli esetében egyszerű volt a döntés, mert ott csak a Harmopan jelentkezett" - közölte a gazdasági igazgató. A székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal fontosnak tartotta, hogy helyi termelőktől származzon a tízórai, hisz így nemcsak a gyerekek egészségének védelmében tesznek fontos lépéseket, de a helyi gazdálkodókat és vállalkozókat is támogatják. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Szerződést kötött a Polgármesteri Hivatal a tej-kifli program nyerteseivel. A kiflit a Harmpan Rt. a tejterméket pedig a Lactis Kft. fogja szállítani a mintegy 2900 székelyudvarhelyi általános iskolásnak.  

 

A 2010–2011-es tanévben Hargita megyében közel 36 ezer iskolás és óvodás fogyaszthat a helyi termelők által előállított kifliből és tejből, Székelyudvarhelyen pontosan 2858 kisiskolás részesül úgynevezett kormánytízóraiban. Bár a program az óvodásokra is vonatkozik, udvarhelyen nincs kérés rájuk vonatkozóan.

 

Az egy tanulóra kiutalt állami leosztás értéke nem változott tavaly óta, így egy napra 1,17 lejbe kerül a tej-kifli gyermekenként. A kormány által a tanulók étkeztetésére a Hargita Megyei Tanácsnak kiutalt összeg önkormányzatok közti szétosztása már korábban megtörtént, a megyei tanács a települések önkormányzataira bízta a közbeszerzési eljárás lebonyolítását. Székelyudvarhelyen péntekig lehetett volna fellebbezni a döntés ellen, azonban ezt senki nem tette meg, így szerdától kezdődik a szállítás az iskolákba, mondta Karda Emese, a Városháza gazdasági igazgatója.

 

,,A kiflire egy pályázó volt, (szerk. megj. Harmopan Rt.) a tejnél négy vállalat tett ajánlatot, közülük a Lactis Kft. lett a nyertes. A kifli esetében egyszerű volt a döntés, mert ott csak a Harmopan jelentkezett” - közölte a gazdasági igazgató. A székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal fontosnak tartotta, hogy helyi termelőktől származzon a tízórai, hisz így nemcsak a gyerekek egészségének védelmében tesznek fontos lépéseket, de a helyi gazdálkodókat és vállalkozókat is támogatják.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."