Itthon » Közélet

Állandóan „foglaltak” a mozgássérültek parkolói

A megkülönböztetett jelzéssel ellátott, mozgássérült személyeket szállító autók parkolóhelyein általában „mások" állomásoztatják autóikat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/mozgparkolo1509
Itthon_Kozelet/mozgparkolo1509
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 15., 19:00
5 hozzászólás. 

Székelyudvarhely területén több olyan parkolóhely is van, amelyek a mozgássérült személyeket szállító gépjárművek számára vannak fenntartva. A Kőkereszt téren, a Bethlen Gábor utcában (az unitárius templommal szemben), a II. Rákóczi Ferenc utcában (a közpénzügyi hivatal előtt), valamint a Kaufland áruház bejáratánál – utóbbinál több is van. Ezeket a törvény szerint olyan autók használhatják, amelyeknek vezetői rendelkeznek a speciális parkolók használatára feljogosító mozgássérült-igazolvánnyal. Az igazolványt – amit a Megyei Önkormányzat szociális osztályán lehet igényelni – parkoláskor az autó szélvédőjére kell helyezni.

Székelyudvarhelyen körülbelül tíz olyan személy van, akik igénybe vehetik ezeket a helyeket, ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja, hogy egyesek fittyet hánynak arra, hogy a városban olyan személyek is laknak, akiknek valóban szükségük van ezekre a parkolóhelyekre. Szúrópróbaszerűen szerdán kora délután megnéztük ezeket a helyeket – a Kőkereszt téren „foglalt" volt a parkoló, de az autó szélvédőjén nem volt mozgássérültet jelző igazolvány.

Itthon_Kozelet/mozgparkolo1509

A Kaufland parkolójában – habár rengeteg hely volt szabadon – az áruszállító pontosan a fogyatékosoknak fenntartott helyek egyikén tartózkodott. Bajos elképzelni, hogy mozgássérültet szállított volna...

Itthon_Kozelet/mozgparkolo1509

S hogy nemcsak nálunk nincs minden rendben ezen a téren, azt bizonyítja ez a Magyarországon készült fotó is.

Itthon_Kozelet/mozgparkolo1509Fotó: legalja.hu


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Laces
2010-09-16 09:43:50
nem csinal valaki egy facebook fiokot ahova a szabalytalankodo autokat lehet feltolteni? Nekem mar van egy par kepem :evil:
avatar
Fles
2010-09-16 10:35:58
Vagy ide az UH-ra egy lehetoseget, hogy mindeni bekuldhese a hasonlo fotoit.
avatar
szasza
2010-09-16 10:39:27
re:
Gondolkodunk egy minél egyszerűbb lehetőségen, addig is bártran lehet küldeni a szerkesztoseg@uh.ro címre a fotókat. Már érkezett néhány korábban is, amint felgyűl egy nagyobb adag, közszemlére tesszük a parkolók betyárait.

avatar
Fles
Vagy ide az UH-ra egy lehetoseget, hogy mindeni bekuldhese a hasonlo fotoit.
avatar
Fles
2010-09-16 10:40:50
re: re:
[quote=szasza]Gondolkodunk egy minél egyszerűbb lehetőségen, addig is bártran lehet küldeni a szerkesztoseg@uh.ro címre a fotókat. Már érkezett néhány korábban is, amint felgyűl egy nagyobb adag, közszemlére tesszük a parkolók betyárait.
Jo otlet!
avatar
Isty
2010-09-16 16:05:58
En tobbszor szoltam mar ra ilyenekre, legtobbszor a Merkur aruhaznal, de bunkon visszapofazik nagyresze.

A multkor egy bogyos maca pakolgatta be hatul a csomagjait (nem volt fiatal es valami luxus merci volt azt hiszem) es mondom neki, hogy latom jo karban van es megvan mindene. Erre elkezdett vigyorogni nekem, mutatom neki a mozgasserult tablat es majdnem atszurt a szemevel. :-)

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."