Itthon » Közélet

Menjünk együtt két keréken!

Olvasható a felhívás azon a szórólapon, ami elsősorban adakozó motorosoknak szól, de nem csak, hiszen sokkal többről van szó.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 16., 14:30
1 hozzászólás. 

Úton a végtelenbe! Déva VI. Torockó ez a címe annak a motoros összefogásnak, mellyel már – ahogy a nevéből is kiderül – hatodik alkalommal nyújtanak segítséget a gyerekeknek.

Motorról lévén szó, kanyarodjunk vissza az elejére. „A kezdeményezést Bujdosó Janó találta ki, azért, hogy megmutassa: nem csak nemmel szavazók vannak Magyarországon" – mondta a tavalytól már a szervezésben is segédkező ifj. Pálffy Béla, aki a kétkerekű adományozás történetéről mesélt. Tőle tudtuk meg, hogy első évben 180, másodikban már 480-an vettek részt a túrán.

Ifj. Pálffy Béla 2008-ban kezdett el ezzel foglalkozni, szórólapokat, plakátokat készített és a rossz idő ellenére az egész Kárpát-medencéből voltak jelen Déván. „A dévai elnevezés egyébként nem egy várost jelent, hanem az eszmeiséget" – fogalmazott Pálffy, hiszen minden évben más-más helyen találkoznak és segítenek. Így tavaly Gyergyószárhegyre indultak, ahol 380 kétkerekűt számláltak, idén pedig Torockó az irány.

Szasza

Illusztráció: archív

„Egy tulipános ládába dobjuk a pénzt – egy tank benzin árát. Vannak akik nem jönnek el, de elküldik a pénzt" – tudtuk meg a szervezőtől. 2009-ben például 1 millió forint gyűlt össze, de volt már rá példa, hogy ez a összeg 4,5 millióra rúgott.

A programban gyerekmotoroztatás, falunézés, ünnepi műsor, tábortűz melletti beszélgetés, ökomenikus istentisztelet Böjte Atyával szerepel.

Aki kedvet kapott egy kis motorozáshoz és persze adományozáshoz, annak nem kell egyebet tenni, csak szeptember 18-án Székelyudvarhelyen a Patkóban lenni 9 és 10 óra között. Aki viszont Magyarországról csatlakozna a kétkerekű kezdeményezéshez, annak az ártándi határátkelőnél kell jelentkezni a fent említett dátumon 8 órakor. Regisztrálni a deva4@freemail.hu címen lehet, de bárkit szívesen látnak a két helyszínen.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
GhostRider
2010-09-16 17:06:37
Illa berek, nádak ,erek - A MOTOROSOK JÓ EMBEREK!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."