Itthon » Közélet

Újabb támogatásokat ígért a norvég nagykövet

Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere a mai nap Øystein Hovdkinnt, Norvégia romániai és moldovai nagykövetét fogadta a Polgármesteri Hivatalban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 23., 17:53
8 hozzászólás. 


A 2008 óta Romániában és Moldovában norvégiai nagykövetként tevékenykedő Øystein Hovdkinn egy nagyköveti tanácsadó, Hilde Eide és Diana Săcărea, kereskedelmi és kulturális asszisztens kíséretében érkezett a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatalba.

A közel egy órás megbeszélésen a nagykövet városunk gazdasági helyzetéről, a társadalmi viszonyokról és az autonómia igényről érdeklődött a polgármestertől. Bunta Levente a feltett kérdésekre elmondta, hogy városunk gazdasága több lábon áll, életképes, köszönhetően a gazdasági szereplőknek. A megbeszélés végén az elöljáró ismertető anyagokat adott át városunkról és a helyi cégekről, vállalatokról.

A Norvég királyság romániai képviselőjének tájékoztatása szerint több norvég program is folyamatban van környékünkön a hulladékgazdálkodás, gyümölcstermesztés, környezetvédelem és a fogyatékosok gondozása terén is (utóbbi a Caritas otthongondozói rendszerén keresztül).A találkozó zárásaként városunk polgármestere újabb székelyudvarhelyi látogatásra hívta meg a nagykövetet.

Norvégiáról

Norvégia, vagy hivatalos nevén Norvég Királyság a Skandináv államok egyike, közülük is a legnyugatabbra elhelyezkedő. Az országnak többször is esélye volt az Európai Unióba való integrálódásra, de ezt kétszer is leszavazta a lakosság: ennek az oka elsősorban az volt, hogy az uniós átlagnál Norvégiára magasabb életszínvonal jellemző, valamint kénytelen lenne halászterületeinek megnyitására. Az állam területének egyébként csaknem háromnegyede terméketlen, gazdasági szempontból jelentős a halászata, mely Európában vezető helyen áll. Az ország életében szintén meghatározó a tengeri hajózás és a kőolaj kitermelés.



8 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pek
2010-09-23 19:24:17
...fogadta a Polgármesteri Hivatalba. Helyesen: Hivatalban. Mert ha hivatalba fogadja, a nagykövet úrból a PH alkalmazottja lesz... ba-be megyünk, ban-ben vagyunk.
avatar
rozsdas
2010-09-23 22:07:39
Már elnézést kérek, ti hol a p...ba tanultatok írni? Most akkor Románia és Moldova nagykövete...vagy netalán Norvégia romániai és moldovai nagykövete? Hogy a vesszőkkel nagyon hadilábon állsz, az még hagyján, de egy ilyen mondatért jobb helyeken elhúzhatnál a p...ba: "A találkozó zárásaként városunk polgármestere ez elkövetkező időszak újabb székelyudvarhelyi látogatásra hívta meg a nagykövetet" Te el sem olvasod amit írsz? Borzasztó.
avatar
guru
2010-09-24 00:21:48
téged egy rozsdásf.-ku csinált, úgy is viselkedsz
avatar
szasza
2010-09-23 22:27:03
Elnézést kérünk a figyelmetlenségért, a Polgármesteri Hivataltól származó szöveget ellenőrizetlenül közöltük. Mint arra többen is rámutattak, volt még hely javításnak bőven :)
avatar
...anyád álruhában...
2010-09-23 23:58:13
Már elnézést, de a véleményed kultúrált formában is elmondhatnád...
avatar
guru
2010-09-24 00:19:30
A fiuk meg kell tanuljanak írni! De ettöl még az anyaváros kellően fontos és ez a jó.Más is odafigytel ránk . : )!
avatar
...anyád álruhában...
2010-09-24 11:07:05
És az, hogy egy ilyen renoméjú ország teszi mint Norvégia, csak hab a tortán. Kedvenc országom:silly:
avatar
pek
2010-09-24 19:35:43
Moldva, Moldova, Moldávia

A problémák természetét már a Köztársaság megnevezésével kapcsolatos nehézségek is jelzik. Én a fentiekben a Moldávia megnevezést használtam, mely a magyar sajtóban is meghonosodni látszik, s lehetôséget teremt arra, hogy az új köztársaságot a történelmi Moldva Romániához tartozó részétôl, Moldovától világosan megkülönböztethessük, de meg kell jegyeznünk, hogy a romániai terminológia a két területmegnevezés közt nem tesz különbséget, mindkét területet (sôt a történeti Moldvát is) ugyanazzal a névvel illeti – a történeti igazsághoz híven, de nem is titkolt ideológiai célzattal.
pek: ez a célzat arról szól, hogy Moldávia is legyen Románia része...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."