Itthon » Közélet

A Kút utca egészen, a József Attila félig újult meg

A polgármester a kivitelező cég és a Városháza illetékesei, valamint a média jelenlétében ma délután személyesen vette át a munkát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kut_es_Jozsef_A_utca
Kut_es_Jozsef_A_utca
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 23., 17:50
5 hozzászólás. 


Mindkét utcában szintbe hozták a kanálistetőket, kijavították az utat és a járdát. A munkálatra szánt 69.433 lejből a Kút utca teljes hosszában megszépült. A Kút utcánál jóval hosszabb József Attila utca nem újult meg teljesen: az erre szánt összegből csupán a 13-as házszámtól kezdődő 155 méteres útszakaszra futotta, ám, amint elhangzott: ami késik, nem múlik, a következőkben folytatják a felújítást.

Kut_es_Jozsef_A_utca

A polgármesteri terepszemle a Kút utcában kezdődött. A város elöljárója kifejtette: elégedett a Viaduct Kft. által elvégzett munka minőségével. Mint mondta, épp ideje volt már, hogy több évtizedes várakozás után a Tábor-negyedből a központ irányába autóval közlekedők télen ne a gubacs köveken csúszkálva haladjanak és a gyalogosok se a rossz járdán botladozzanak.

Kut_es_Jozsef_A_utca

„Ez egy igen forgalmas utca, akár a gyalogos, akár az autósforgalmat vesszük figyelembe, több mint 1500 család jár le naponta ezen az úton" - mondta a polgármester. Állítását mi sem támasztotta alá jobban, mint az, hogy az egyen irányú utca sűrű autósforgalma többször is „beleszólt" szavaiba. A József Attila, volt Király utcában a páros házszámok előtt levő járdára nem került mindenhol aszfaltszőnyeg, ugyanis egyes szakaszokon nem távolították el, hanem felszedték és kiegyengették a kockakő-borítást.

A rövid terepszemlét némiképp megzavarta az, hogy a Sarkantyú utcában lakók fennhangon sérelmezték, hogy kimaradtak a sorból, illetve  reklamált a 13-as házszám alatti lakos is, amiért – véleménye szerint a háza előtt „mocskot hagytak". A lakosok miértjeire a választ Tikosi László műszaki igazgató adta meg, akinek – bár nem teljesen, de sikerült lecsillapítania a kedélyeket.

Kut_es_Jozsef_A_utca

Ugyanakkor Tikosi azt is közölte: a munkálat alatt leszerelt szemetes kukákat imindkét utcába visszahelyezik, és napokon belül 10 méterrel bennebb költöztetik a Városi Könyvtárnál elhelyezett „behajtani tilos!" táblát is, így szabaddá válik az egyirányú haladás a József Attila utcából a Tábor-negyed irányába.

Az utcák felújításával kapcsolatosan Bunta Levente kihangsúlyozta: abban, hogy mikor és melyik utca újul meg, a prioritási sorrend a döntő, azaz nem „pofára" megy. „Nem az a döntő, hogy ahol a polgármester vagy az alpolgármester lakik, hanem elvek mentén történik" – fogalmazott.

Mindkét utca esetében az nyomott a latba, hogy a város szívében fekszenek és fontosak a bekötő forgalom szempontjából. A terepszemlén elhangzott: az utcák felújítása folytatódik. Amennyiben az Aqua Nova tartja a határidőt és tíz napon belül befejezi a régi vízvezetékek cseréjét a Csere és a Domb utcákban, akkor még e hónap végéig ott is befejezik a modernizálást - mondta a polgármester.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
guru
2010-09-24 00:15:10
hajrá Udvarhely : )
avatar
mihoklali
2010-09-24 10:23:19
Csak igy tovabb Bunta, kitartast!
avatar
Dogremus
2010-09-25 14:40:35
hat Bunta teso csak koszonnettel tartozik a varos mindenert amit tett es kitartott!!!Koszonjuk!!!HAJRA Bunta :!: :!:
avatar
faszagyerek
2010-09-26 19:48:42
hajra Bunta!Cak a masik fele ne 2015 re legyen meg:)
avatar
lorenzoo
2010-09-26 21:29:08
mostmar csak a Rozsa utcat kell megcsinalni es te vagy a kiraly!!!! mindent bele Levike....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."