Itthon » Közélet

Megnyílt a gyümölcsfesztivál

Tizenöt környékbeli település részvételével pénteken délután megnyílt a II. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivál a sportcsarnok mellett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/gyfnyito2409
Itthon_Kozelet/gyfnyito2409
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. szeptember 24., 19:09
0 hozzászólás. 

„Minden nap egy alma, az orvost távol tartja" – mondta megnyitóbeszédében Øystein Hovdkinn, Norvégia romániai nagykövete, aki a biotermékek, a gyümölcsök jelentőségéről beszélt. Orbán Árpád, a rendezvényt szervező Civitas Alapítvány regionális elnöke az együttlét jelentőségét hangsúlyozta.

Itthon_Kozelet/gyfnyito2409

A díszmegnyitón asszonykórus, illetve néptánccsoport is fellépett, a jó időjárás pedig kedvez a jó lebonyolításnak – emiatt egyre több városlakó érkezett a helyszínre. Kóstolni, ízlelni, nézni jöttek, hiszen van amit – rengeteg lekvárkülönlegesség, szörp, gyümölcslé és házi sütemény, helyben sütött finomságok várnak minden olyan embert, aki értrékeli a helyi gasztronómiai remekeket, ugyanakkor friss gyümölcsök is kaphatók.

A gyerekeket játszóház várja, szombaton lekvárfőző versenyt is rendeznek, illetve evő-ivó vetélkedők is csábítják a kíváncsiakat. Az ízlésesen kidíszített standokon szóba lehet állni a finomságok készítőivel – a rendezvénynek talán ez a legszebb érdeme, hiszen emberközeli és barátságos.

Itthon_Kozelet/gyfnyito2409

A gyümölcsfesztivál szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között van nyitva, a belépés dítalan. Tiszta, kedves kis „gyümölcssziget" ez – végre egy olyan rendezvény, ahol nem terjeng a fojtogató kolbász- és miccsszag, s az emberek nem alkoholfogyasztással és duhajkodással töltik az erre szánt idejüket.

Az eseményről készült bővebb fotógalériánkat ide kattintva tekinthetik meg.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."