Itthon » Közélet

Szent Mihályt ünnepelték a gazdák és az érdeklődők

A tavalyihoz hasonlóan idén is számos kiállító és megannyi látogató tisztelte meg jelenlétével az Udvarhelyszéki Szent Mihály Napi Hagyományőrző Vásárt és Állatbörzét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/sztmihaly2509
Itthon_Kozelet/sztmihaly2509
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 25., 21:12
0 hozzászólás. 

Másodszor állítottak ki kis és nagy állatokat a városi strand melletti salakpályán. Mi is ott voltunk.

Első utunk a kisállatokat felvonultató standhoz vezetett. Itt a kisállatok nagy szerelmeseit, a Székelyudvarhelyi Kisállattenyésztők Egyesületének két tagját, Orbán Gábor alelnököt és Ambrus Attilát kérdeztük a kínálatról. „Fiatalokat hoztunk" – mondták nagy elégedettséggel, majd büszkén megmagyarázták mit értenek ez alatt: „vannak olyan fajták, amelyek nehezen szaporíthatók, de nálunk ez is megtörtént, így a fiatalokat hoztuk el. Ilyen például a parókás galamb, mert ezeket nehéz tenyészteni, és idén sikerült." A bámészkodók a mára már a kiállítások elengedhetetlen szereplőjében a mosómedvében gyönyörködhettek, de voltak oroszlánfejű törpenyulak, ezüst óriás viandott, amrock tyúkfajta, galambok, de papagájt is kiállítottak.

Itthon_Kozelet/sztmihaly2509

„Örvendünk, hogy be tudjuk mutatni a közönségnek, hiszen vannak olyanok, akik most szereznek tudomást az egyesületről" – mondták az állattartók. Az egyesületnek jelenleg 45 tagja van, de ez a szám bővül, mint mondták kiállításokként egy-két fővel. Megnyugtatóan adták a tudomásunkra, hogy, ha valaki megunná kiskedvencét, akkor nyugodtan keressék fel az egyesület tagjait és ők szívesen segítenek megtalálni a megoldást.

Itthon_Kozelet/sztmihaly2509

Tovább haladva biotermékeken akadt meg a szemünk, egy másik standon állattartási kellékeket ajánlottak megvételre. Nem volt hiány hústermékekből sem, de akár arra is volt lehetőség, hogy kutyát, malacot vásároljon a Szent Mihály napot ünneplő. Nagy sikert aratott a kerítésen kívül megkötött szamár, aki néha megelégelve a simogatást két lábra állva iázott a bámészkodókra. Sajtot, zsendicét készítettek, kóstoltattak nem sokkal arrébb.

Itthon_Kozelet/sztmihaly2509

Szintén nagy népszerűségnek örvendett a lovagoltatás, amit minden kisgyerek igénybe is vett. Majd következett a nagyok „sportja" a disznóvágás élőben, azaz egy előre leszúrt disznó feldolgozását mutatták be a mészárosok. A toron elkészült ételekből csemegézhettek a látogatók. Volt lóverseny és lovasbemutató, valamint a barantások is ámították a közönséget.

Itthon_Kozelet/sztmihaly2509

Aki pedig megéhezett a barangolás alatt, azokat étkekkel várták az árusok: főtt kukoricától a lángoson át a sült húsokig mindenki megtalálta a neki megfelelőt, sőt ezt egy pohár finom borral is le lehetett öblíteni.


Az eseményről készült bővebb fotógalériánkat ide kattintva tekinthetik meg.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."