Itthon » Közélet

Egyik kutya volt, a másik eb

A II. Udvarhelyszéki Szent Mihály Napi Hagyományőrző Vásár és Állatbörze utolsó délelőttjén kutyák és gazdáik lepték el a strand melletti pályát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Kutyabemutato
Kutyabemutato
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. szeptember 26., 14:25
0 hozzászólás. 


Hatalmas juhászkutyáktól az ölebekig rengeteg fajta képviseltette magát az első ízben megrendezett kutyabemutatón. 45 jelentkező és házi kedvence mutatkozott be a nagyérdeműnek. Mindenki emléklapot kapott és boldogan vezette körbe társát a salakpálya közepén.

Kutyabemutato

A zsűri elnökét, Balog Pál Barnát, a Hargita Megyei Ebtenyésztők Egyesületének titkárát kérdeztük a kutyákat felvonultató rendezvényről. Mint kiderült, az emléklapok mellett díjat is kaptak a kutyák és gazdáik, ezeket három kategóriában ítélték oda. A legfiatalabb felvezető címet idén Balog Bernadett kapta, aki egy kuvaszt mutatott be. Figyelembe vettek kutyakozmetikai szempontokat is: azok az ebek vettek részt ezen a megmérettetésen, akiknél ez elengedhetetlen, az első helyet pedig egy erdel (airedale) terrier tudhatja magáénak. A profik versenyében, ahol a kutya-ember kapcsolatát is pontozták, a cári udvarok kutyája, kiállításokon is ismert orosz agár vitte a prímet.

Kutyabemutato

A szervező továbbá azt is elárulta, hogy jövőre is megszervezik a bemutatót, akkor remélhetőleg a kutyák száma eléri a százat, majd 2012-ben kutyakiállítással és versennyel örvendeztetik meg az udvarhelyieket. Balog Pál Barna szerint elsősorban a gyerekek miatt tartották fontosnak összehozni a rendezvényt, hiszen ha kiskorban megszeretik a kutyatartást, akkor tudni fogják, hogy milyen felelősséggel jár az. Mint mondta: „kutya nélkül élni lehet, de nem érdemes."



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."