Itthon » Közélet

Felgyújtott ház, vasvillás romák Recsenyéden

Feltételezhetően szándékosan gyújtottak meg egy lakóházat és egy csűrt Recsenyéden, az ott lakó romák vasvillákkal felfegyverkezve fogadták a tűzoltókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tuz_recsenyed2210
tuz_recsenyed2210
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. október 23., 17:39
7 hozzászólás. 

Pénteken 23 óra után riasztották a székelyudvarhelyi tűzoltókat egy recsenyédi esethez: a falu szélén égett egy ház és az udvaron található csűr. A tűzoltóság információi szerint a házban egy kislány is tartózkodott, ám sikerült idejében kimenekülnie, így a tűznek nem voltak emberi áldozatai.

tuz_recsenyed2210

Mint Dima Valeriantól, a székelyudvarhelyi tűzoltóság vezetőjétől megtudtuk, reggel hét órára sikerült eloltani a lángokat, a munkát azonban nagyban nehezítették a lakók, egy roma család, akik vasvillákkal és baltákkal várták a tűzoltókat. A helyszínen voltak a homoródszentmártoni önkéntes tűzoltó-alakulat emberei is: a romák egyiküket megtámadták, egy villával ütötték meg, ám a tűzoltó védősisakot viselt, így nem sérült meg. Az itt lakó család a helyszínre érkező rendőröket is megfenyegette, valamint a sajtó képviselőire is többen rátámadtak.

tuz_recsenyed2210

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője oldalunk kérdésére válaszolva elmondta, a faluban korábban is voltak problémák, összetűzések a szóban forgó családdal. A nyomozást megkezdték, több ügyben is, úgymint szándékos gyújtogatás és testi sértés, a pontos jogi besorolás megállapítására később kerül sor.

tuz_recsenyed2210

Több gyanúsítottja is van a gyújtogatásnak, egyiküket már őrizetbe vették, tudtuk meg a szóvivőtől.

Pontos és hivatalos információ a körülményekről még nincs, egyedül az egyik, helyszínen tartózkodó roma szavait tudjuk idézni, aki szerint a magyarok összefogtak ellenük, a szomszédjuk kért tőlük kölcsön pénzt, ám mivel ők nem adtak, ezért gyújtották rájuk a házat.



7 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
BARCAboy
2010-10-23 21:46:32
amig egymast probaljak irtani, nem kellene bele avatkozni... :)):)):)):)):)) :evil: :evil: :side: :side: kar h ezek kozul nem volt aldozat :( :(
avatar
Kaszás
2010-10-24 19:25:36
Felgyujtotak?Mar reg ki kellett volna fustolni a ciganyokat a homorod mentirol is, mert nagyon keves olyan haz van amelyikbe nem jartak be es nem loptak el valamit.Es rettegesben tartsak homorodmentet!!! :evil: :evil:
avatar
zterex1
2010-10-23 22:47:53
Agresszív banda. Megérdemelték. Sok helyen kellene a tűz tisztítson.
avatar
hahaha
2010-10-24 12:58:58
Hat csak azt szeretnem megjegyezni, h ezt a csaladot lakoltattak ki Udvarhelyrol a Hollo utcabol mert eveken keresztul rettegett toluk Szombatfalva...hat most meg Recsenyed...Afrikaban lenne jo dolguk...
avatar
hahaha
2010-10-24 13:00:12
Persze a magyarok igaz??? Ok meg tisztessegesek...ott kellett volna bent rohadniuk az egesznek...
avatar
zagI
2010-10-24 18:37:09
Hogy van az , már ott van a Politia és a cigányoknak még mindig a kezük tele van vasvillával ,fejszével, kapával. Na erre varjon gombot a székely ....
avatar
pepe
2010-10-25 11:49:12
Ez a legkevesebb amit érdemelnek azok után amit művelnek a környéken!A terméseket úgy lopják mintha az övék lenne a házakba úgy mennek be mintha otthon lennének az embereket fenyegetik és megverik a politia meg őket védi! Remélem hogy tanulnak ebből és elköltöznek!Csak összefogással lehet ellenük védekezni és épp ideje volt hogy megmutassák a Homoródmentiek hogy létezik összefogás!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."