Itthon » Közélet

Egy év alatt lesz aszfalt a Rózsa utcában

Tizenkét Rózsa utcai lakó jelent meg ma reggel a polgármesteri hivatal előtt, tiltakozásul az ellen, hogy az ígéretek ellenére idén nem aszfaltozták le az utcát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Rozsautca_Gumicsizma
Rozsautca_Gumicsizma
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. október 27., 12:33
9 hozzászólás. 


Kilenc órakor tizenkét Rózsa utcai lakó jelent meg a polgármesteri hivatal előtt, az ellen tiltakozva, hogy elmaradt az idénre betervezett aszfaltozás az utcájukban. Közülük egy jelent meg sáros gumicsizmában (egy nappal korábban úgy tervezték, hogy mindannyian gumicsizmában jönnek, hogy így láttassák az ottani állapotokat), akinek pólóján több felirat is volt („A Rózsa utca aszfaltjáért", „Megígértétek RMDSZ prostituált szervezet", „főpap Bunta Levente", „kántor Tikosi László főgépész", „Hol az aszfalt?").

Rozsautca_Gumicsizma

9 óra 12 perckor a portás szólt a bejárat előtt várakozó lakóknak, hogy értesítette a városgazdálkodási osztályt ittlétükről, de ott azt a választ kapta, hogy a polgármester házonkívül van. „Menjünk be!" – hangzott el néhány percen belül, s az összegyűltek a jelzett főosztály ajtajához vonultak, ahol közölték velük, hogy negyedóra múlva megérkezik Tikosi László műszaki igazgató és vele beszélhetnek – Tikosi 9 óra 25 perckor megérkezett, a folyosón állt szóba a tiltakozókkal.

Rozsautca_Gumicsizma

Tájékoztatta őket a kialakult helyzetről: az önkormányzat idén valóban belefoglalta a költségvetésbe az utca aszfaltozását, ám egy nem várt jogi lépés keresztülhúzta számításaikat. Az történt, hogy a versenytárgyalás eredményét jogi úton megtámadta egy brassói cég, a marosvásárhelyi bíróság neki adott igazat, s emiatt a nyertes pályázóval nem tudtak szerződést kötni. Ezt a hivatal nem hagyja annyiba, a következő lépés az, hogy új versenytárgyalást írnak ki még idénre, s remélik, hogy ezúttal sikerrel járnak, s akkor 2011 tavaszán el lehet kezdeni a munkát.

Rozsautca_Gumicsizma

A lakók több dolgot nehezményeztek (pl. a Pacsirta, a Kút, a József Attila utca leaszfaltozását), a kb. félórás megbeszélésen Tikosi mindenre választ adott, többek között arra a kérdésre is, hogy a Rózsa utca mindkét részét nem fogják leaszfaltozni, csak a hosszabb, szélesebb ágát. Arra is kell számítani, hogy az aszfaltozás után megnövekszik a gépjárműforgalom az utcában, hiszen a távlatok arról is szólnak, hogy a csereháti lakóteleppel is összekötődne a felújított út, a Rózsa utca végén pedig lakóparkot is terveznek, s a közelben fog elhaladni az új terelőút is – „remélem, hogy önök megérik a terelőutat", tette hozzá Tikosi. Mint mondta, az a lényeg, hogy az aszfaltozást jövőben el fogják végezni, illetve új hidat is építenek.

Rozsautca_Gumicsizma

„Annyi jövő év volt, Tikosi úr..." – mondta az egyik lakó, mintegy jelezve, hogy a témában évek óta csak ígérgetés folyik, konkrét lépés még nem történt, az utca ősszel-tavasszal sáros, nyáron poros. „Remélem, hogy jövőben poharat koccinthatunk" – zárta mondanivalóját Tikosi („Mire..?" – jött egy megjegyzés a lakóktól...), majd javasolta, hogy a lakók jelöljenek ki két személyt, akik az egész folyamatot (pl. az új versenytárgyalást) követhetik, mert „semmi sincs titkosítva a dologban". A találkozó tíz óra után néhány perccel ért véget.


9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Isty
2010-10-27 14:24:43
Mennyire onzoek ezek a rozsa utcaiiak kesz rohej....Lopos jenoke 12 eve alatt nem volt kepuk bevonulni a "hivatalba" csak most...irigylik talan masoktol az aszfaltot...12 ev alatt osszefoghattak volna es megcsinalhattak volna maguktol...rohejesek...
avatar
Krisztián
2010-10-27 14:24:45
Hol jár a polgármester, hogy sohasem tud senkit fogadni.
avatar
Lam lam
2010-10-27 14:38:07
re:
avatar
Krisztián
Hol jár a polgármester, hogy sohasem tud senkit fogadni.


Probalgatja a Q7-est :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
avatar
Friedman
2010-10-27 19:38:47
Szoval A ceg megnyerte a palyazatot, B ceg beperelte a varos helytelen kiertekelesert es megnyerte a pert. Most a varos ujra kirja a palyazatot remelhetoleg ezutal helyesen, mert ugyebar nem a B ceg a hibas itt ...
avatar
gazsi
2010-10-28 11:33:08
A B cég "méghozzá amatőr is" mondta Bunta. Milyen amatőr lehet az az intézmény, vagy mennyire lehet érdeke megnyerni a pert, ha egy "amatőrrel" szemben mindent elveszit. Ehhez legalább bunta kell legyen.
avatar
Lam lam
2010-10-28 13:09:34
Ez az egesz egy nagy BUNDA!!!
avatar
ditka
2010-10-28 17:55:09
re:
avatar
Isty
Mennyire onzoek ezek a rozsa utcaiiak kesz rohej....Lopos jenoke 12 eve alatt nem volt kepuk bevonulni a "hivatalba" csak most...irigylik talan masoktol az aszfaltot...12 ev alatt osszefoghattak volna es megcsinalhattak volna maguktol...rohejesek...

Miert is onzoek a rozsautcaiak?!?!
Sajat penzbol kellene utat epitsenek?!
Nagy BAROM vagy akarki vagy!
De biztosan Te is sajat magad-epitette uton jarsz-kelsz!!!
Senkitol sem irigyeljuk az aszfaltot, de a mienket sem hagyhatjuk. Es ne felejtsuk el, hogy a varos legregebbi utcainak egyike a Rozsa utca.
avatar
joskaa
2010-11-08 21:40:32
A Rozsa utca lakóit arra kérem, hogy aszt is kérjék a rövid rész végébe csináljanak egy hidat a kicsi kocsiknak olyant mind a Bem József utca végében és akkor eszt a részt lehet egyirányuvá tenni és lesz aszfalt mind a két részen.Tovább pedig mind régebb egy métert vegyenek el a kertekböl egy kicsit szélesitsék meg az utcát a kanyargos részen és akkor járható lesz.
avatar
joskaa
2010-11-08 21:54:47
Meg kérem Tikosi urat ha lehetséges akkor a Szentjános utca átadását tegyék délutánra hogy aki munkába jár az is tudjon részt venni mert szeretnénk egy pohár bort koccintani.Le őblitteni a port és boldogan végig sétálni az utcán aminek mindnyájan nagyon örülünk,

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."