Itthon » Közélet

Politikusok mindennapjai - Bunta Levente

Betekintettünk a város polgármesterének irodájába, megnéztük mekkora aktahegyekkel kell megbirkóznia, motoron jártuk a városhatárt és még estére is fittnek kellett lenni egy protokoll szülinapi bulira.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja
Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. október 29., 17:12
13 hozzászólás. 

Az elöljáróval nyolcra beszéltünk találkozót a polgármesteri hivatal elé: amikor megérkeztem, már ott várt szolgálati autójával. Átültem, majd egy reggeli terepszemlével kezdtük a napot. Elmondása szerint hetente legalább háromszor megcsinálja ezt - köröz egyet a városban, hogy felmérje mennyire haladnak a különböző munkálatokkal, illetve hol milyen problémák merülnek fel. Most először a csereháti lakásokhoz vezető úthoz mentünk, ahol megvizsgáltuk, hogy az felújítását végző cég miként halad. Ezután a városi parkba érkeztünk, ahol szintén gyalogosan jártuk be a terület egy részét és szemrevételeztük a kivitelezést. A felújítást végző cég kertészmérnökével váltottunk pár szót, majd folyattuk terepszemlénket, ami a Bethlen negyedben levő Urbana udvarára vezetett.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

8:40 megérkeztünk a polgármesteri hivatalba. A titkárnő beszámolt az irodai eseményekről, majd meg is kezdődött a telefonálgatás. A fontosabb telefonok után a polgármester nagyvonalakban ismertette napi teendőit.
 

9:02 Kádár Emese érkezett és az asztalon tornyosuló aktatömbök felett egyeztettek, rendszerezték azokat. Közben Tikosi is csatlakozik, akivel gyors megbeszélés folyt az utakról, pénzekről. A polgármester jelezte is, hogy hívassák be a Cserehátra vezető út javításait kivitelező cég vezetőjét, ugyanis a reggeli terepszemlén nem volt megelégedve az eredménnyel.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

9:40 Folytatódtak az aláírások, éppen az anyakönyvvezetői iroda aktacsomóját szignózta Bunta. Farkas Domokos is megérkezett az irodába, egy gázvezeték illetve egy szoborállítási ügy kapcsán beszélgettek. Folyamatosan mindenről tájékoztatták a városvezetőt és természetesen mindenről kikérték a véleményét. Miután Farkast útbaigazította, a polgármester felém fordult és nemes egyszerűséggel annyit mondott: „A munkát kiadhatod másnak, de ezzel csak a fonalat veszíted el. A munkát el kell végezni, aztán jöhet a többi." Erre igazából nem volt szavam, így egyetértően pillantottam, bár több vitabeli kérdést ébresztett bennem.
 

10:00 Jakab Mária érkezett, de mielőtt bármit is aláírathatott volna a Dolgaink nyomda előtti fázisában lévő példányát hozták, amit Bunta tüzetesen átvizsgált, kijavított és változtatásokat javasolt, majd a szerkesztővel a főoldal anyagát írták le.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

Közben egy-egy mondat erejéig elkalandoztunk az aktualitásoktól, így tudtam meg például hogy polgármesterünk nemrég szerezte meg hajóskapitányi engedélyét (24 méterig és 30 tonnáig bármit vezethet ami lebeg a vízen).
 

11:00 Megérkezett az egyik aszfaltozó cég képviselője, akivel egy szomszédos terembe vonultunk tárgyalni: egy régebbi aszfaltozásról és a körülötte kialakult pereskedésről volt szó, ahol a felek próbálták a legoptimálisabb megoldást kitalálni.
 

11:33 Ugyancsak ebben a teremben fogadtuk Mike Levente tanácsost is, aki néhány olyan esetet ismertetett a polgármesterrel, ami az udvarhelyieket érinti. Negyed óra múlva már ismét az irodában pecsételtünk Jakab Máriával - jelenlétemmel úgy vettem észre némi feszélyezettséget váltok ki az emberekben, ezt mindenki másképp próbálta palástolni. Az aktahegyek lassan fogyatkoztak, de egy óráig meg sem álltak a működési, építési és egyéb engedélyek vizsgálatával és elbírálásával. Aztán jöhettek a garázs kérdések, engedélyek, egyeztetések, ami Csíszár Odettel történt.

A kollégák jöttek és mentek, kérdeztek, beszámoltak vagy éppen engedélyt kértek, én figyeltem, a polgármester pedig tette, amit jónak látott.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

13:30 Lejárt a koslatás az irodában, Bunta 20 perc nyugalmat kért. Készült a két órától sorra kerülő Városrendezési Tervről (PUG) tartandó gyűlésre. A szép új várostérképet és a hozza tartozó többoldalas dokumentációt tanulmányoztuk, majd kettőre átmentünk a Szent István terembe, ahol jó páran összegyűltek, hogy meghallgassák, illetve elmondják a következő tíz évre szóló városrendezési tervvel kapcsolatos véleményüket.

14:40 Lejárt a gyűlés, polgármesterrel megegyeztünk, hogy ebédszünet után folytatjuk közös napunkat. Mivel ebéd után otthoni irodájában folytatja munkáját, abban maradtunk hogy telefonon hív majd és megegyezzük a továbbiakat.

Alig értem az ebédem végéhez, máris szólt a telefonom. Váratlan programváltozás, terepszemlét tartunk a városhatárban, illetve kicsit megmozgatjuk magunkat a sok irodai munka után. Elsőre nem igazán értettem miről van szó, de én ma ugyebár árnyékként követem az elöljárót, így nem is tudálékoskodtam, csak menten a találkozó helyére, a házához.

„Nos, egy kis terepszemlét tartunk a városhatárban és a városi erdőben a motor nyergéből" - vázolta röviden Bunta. Sisak a fejre, majd felkuporodtam a város polgármestere mögé a tenyérnyi széles terepmotor ülésére. A motorozáson elkísért a fia is aki, külön motorral jött utánunk. Mondanom sem kell, hogy a 250 köbcentis, kétütemű méregzsák tette a dolgát, így roppantul el voltam foglalva a kapaszkodással, hogy le ne maradjak. Görcsösen kapaszkodó kezeimmel esély sem volt a fotógépet elővenni: a felbőgő motor, a kipörgő kerék, az arcomba csapó szél és huppanók, oly kalandnak mutatkoztak, hogy egy pillanatra kezdetem elbizonytalanodni.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

Végig az járt az eszemben, hogy nem kéne a város- és a motorvezetést összekeverni; lelki szemeimmel már láttam, ahogy vérző térddel a fotógépem darabkáit gyűjtögetem a feldőlt motor mellől. Ennek ellenére városvezetőnk egészen kézben tartotta a kormányt és seperc alatt az Udvarhelyhez tartozó Szejke fölötti erdőben voltunk, ahol ellenőriztük, hogy a fakitermelés a megfelelő körülmények között zajlik-e, a megjelölt fákat vágják-e ki és azokat rendezetten felvágva készítik-e elő a szállításra.

Az erdőben mindent rendben találtunk, a kitermelt fa az út mentén méterfának felszabva, rendezetten várt az elszállításra. Ezután leereszkedtünk a völgybe, egész pontosan Szenttamásra, ahol pihenőként megálltunk Bunta birtokán, amin néhány almafa volt éppen tele piros almával. Ezután indultunk visszafele, amikor egy kis lengyelfalvi kitérő után a Szejkére érkeztünk, ahol meggyőződtünk arról, hogy messze nem úgy haladnak a munkálatok, mint ahogy kellene. Majd a városközpontot érintve újból a lakására mentünk. Miután bemutatkoztam a családnak, egy kávé mellett vártam meg a polgármestert, aki az esti protokollra készült: még gyorsan elintézett néhány telefont mindazokkal, akik a motorozás alatt keresték.

Egyeb_1013_Bunta_levente_egy_napja

Amíg várakoztam, csatlakozott hozzánk Ladányi László prefektus is, majd indultunk a Jungle Clubba, ahol már készülődött a Star Rádió szülinapi bulija. Én ezt már nem kísértem végig, így szóltam is, hogy hamarosan odébbállok, s ezzel zárhatjuk is napot. Mire mentem volna, már Bunta sem volt a helyén, valaki máris félrehívta egy kis beszélgetésre, ami napközben nem fért bele a programba.

Azt ugyan nem tudtam tesztelni, hogy hajót mennyire tud vezetni, de a kétkerekűvel még elbánik. A várossal? Azt ítélje meg mindenki maga.

Jövő héten elsőként Benedek Árpád Csaba RMDSZ-es tanácsos egy napját követhetjük végig: SzKC meccseket szervezünk, edzésen veszünk részt, de, hogy jobb legyen, este héttől frakcióülésre is megyünk.



13 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2010-10-29 17:28:54
Sztem Szasz Jencike 12 ev alatt sem csinalt ennyit mint Bunta :D:D
Kivancsi lennek Jeno napjara :P Bunta latszik, h dolgozik is vmit es van is eredmenye.
avatar
Csedo
2010-10-29 17:42:14
En tiszteletben tartom a velemenyedet, sot az is lehet hogy igazad van, de most oszinten fizet teged vki ezert ,hogy ilyen gyorsan es ijen intenzitassal fikazod Jenot ?
avatar
Csedo
2010-10-29 17:43:24
Vegulis en vagyok a hue, mert ha fizetnek akko le kell hogy tagadd, ha meg nem fizetnek akkor is nemleges valaszt kell adj
bocs a kerdesert
avatar
enisitt
2010-10-29 19:08:27
szerintem anyit mindenkepp tesz, hogy 4 ev utan lesz annyi latszatja, hogy mas se tenne tobbet, es kicsit vagy tobbet de elore halad mindenkepp a varos
avatar
hahaha
2010-10-30 11:14:08
Barcsak fizetne :D:D Egyszeruen annyi, h szeretem olvasni az uh.ro t :) Es van egy eros negativ velemenyem Jenorol amit neha leirok es sztem nem is akkora hueseg :) Ennyi. De akkor tobbet nem kommentalom ha ennyire faj itt egyeseknek :P
avatar
bbalintl
2010-10-30 11:15:17
Gratulalok Kakasy a cikkhez, szerintem jol sikerult, valamint az otlet is tetszik, hogy vegigkisered egy par, az altalad valasztott politikus egy napjat. (Csedo szerintem, hogy fizeti hahaha-t valaki, vagy sem, nemtudhatjuk, de az a lenyeg, hogy nem irt butasagokat, van valosagalapja boven annak amit irt...)
avatar
csumika
2010-10-30 12:39:34
Jó fej ez a Bunta
avatar
gazsi
2010-10-31 15:18:32
Nagyon forgatókönyv ízű az egész mese. Az eddigi bejegyzések arról szólnak, hogy sosem lehet a hivatalában találni Bunda-Buntát, a közösségi rendezvények helyett szülinapját ünnepli, vagy csak egyszerűen indokolatlanul nem megy el, ahová kötelessége lenne. Ezen a "teljesen véletlenszerűen" kiválasztott hétköznapján példamutató polgármesterként egész nap bent van, mindenre van gondja, MPP-s tanácsost fogad, sportol, otthon is dolgozik, este rendezvényen képviseli a várost. Ne röhögtessetek.
avatar
Barbar
2010-10-31 21:07:30
kivancsi lennek Bunda bacsi egy olyan napjara ami nem volt elore leegyeztetve, hanem teljesen spontan es bejelenetes nelkul fogadna a mediat maga melle egy napra. Tul szepnek latom ezt a leirt napot. Ha ilyen lenne egy atlag napja megerdemelne hogy ott legyen de sajnos en csak negativumokat hallottam eddig rola a kozvetlen kornyezetebol is :(
avatar
kuszekat
2010-11-01 08:36:16
vélemény
Gazsi és Barbár! Nekem meg az forgatókönyv szerű, amit ti irtok. Méghozzá mpp-s szerű. Nem beszélve arról, hogy logikátlan is. Ha csak időnként benézel a polgármesteri hivatal udvarára, szinte mindig ott van Bunta autója, tehát ő is bent kell legyen. És honnan tudod, hogy valahonnan igazolatlanul hiányzik? Megvan neked a programja? "...csak negativumokat hallottam eddig rola a kozvetlen kornyezetebol is." Ez a marhaság akkor lenne igaz, hogyha Bunta megbolondult és az ellenségeit gyűjtötte volna maga köré, hogy legyen aki mocskolja. Erre semmi szüksége, mert ehhez ott vagytok ti...
avatar
gazsi
2010-11-01 12:55:05
Látod kuszekat, az a baja ennek a buntának, hogy ilyen se.gnyalókkal veszi körül magát és nem olyanokkal, akik elmondják a saját véleményüket. Egyébként a megrendezett "hétköznapért" nem Ő a hibás. Bunda-bunta azért annyira nem bunkó, hogy ne tudjon magának megszervezni egy jó programot arra a napra amikor az újságirót várja. Képzeljétek el, ha az újságiró váratlanul megy. Ilyesmit irt volna:
- Reggel 8 - várom a polgármestert.
- reggel 9 - még mindig várom.
- Délelőtt 11 - városházi rendezvény a főtéren. Sajnos Bunta ide sem jött.
- Déli 12 - visszamegyek a városházára, beállok a sor végére, akik a polgármestert várják.
- Délután 2 - várunk
- Délután 3 - testvérvárosi küldöttség jön, nincs ki fogadja
- Délután 4 - lassan megúnom várni
- fél 5 - a titkárnője kirak, vége a munkaidőnek.
Most ebből milyen cikk lett volna kuszekat?
Egyébként jó a megjegyzésed "ha az udvaron az autó, a polgármester is bent kell legyen". Ez igazán rád valló vaslogika kuszekat.
avatar
kuszekat
2010-11-01 15:32:23
Hát igen, Gazsi, látod ez a különbség a, bár igaz, hogy elfogult, de helyzetismerettel rendelkező hozzászólás (az enyém) között, és az abszolút gyűlöletből származó rosszindulatú hozzászólás (a tiéd) között. Mert egyrészt biztos, hogy azt a tizenvalahány embert beszervezte arra a napra (gondolom, erre egy külön munkanapot szánt, és ha így lenne, akkor pechedre ez is csak az bizonyítaná, hogy jó szervező), másrészt, mert ha úgy telne egy munkanapja, ahogy te leírod, akkor még mindig csak annyi (nem) történt volna az elmúlt 2 éveben, mint az azelőtti 12-ben.
Jaj, bocs, most jövök rá: biztos, hogy a szemmel látható város-fejlődést az autója csinálta az udvaron, unalmában...
avatar
gazsi
2010-11-02 12:15:18
A kis szerény kuszekat. Én is épp arról beszéltem, csak más szavakkal, hogy anatómiából milyen jó a Te helyzeteismereted, milyen jól ismersz bizonyos testrészeket. Azért, ha még valamikre rájössz, bocsánat kérés nélkül, nyogodtan ird meg. Úgy is olyan ritka egy egy jó poén.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."