Itthon » Közélet

Politikusok mindennapjai - Benedek Árpád Csaba

Következő politikusunk Benedek Á. Csaba, RMDSZ tanácsos és az SzKC ügyvezető igazgatója. Megtudjuk miként szervezi a csapat mindennapjait vagy éppen hogyan tanácskozik az esti órákban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja
Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 02., 16:01
1 hozzászólás. 

Némi egyeztetés után sikerült egy bizonytalan hétfői napot kiegyeznünk Benedekkel. Hétvégi programja okozta a kisebb galibát, ugyanis nem tudta pontosan mikor érkezik haza. Végül maradt a megegyezett nap, egy kis késéssel kezdtünk.

9:30 a Junior előtti parkolóban találkoztunk, ugyanis az emeleten lévő SzKC irodában kezdtük a napot. A hétvégén érkezett levelek, faxok szemlézése után, két emelettel lennebb Ladányi Kinga a Junor Diszkont és Étterem igazgatónőjének irodájában fogyasztottuk el a reggeli kávét. Az esemény végére csatlakozott az iroda gazdája is: a kávézást rövidre fogtunk, éppen egy kis ízelítőt kaptam a hétvégi kalandos kirándulásából.

Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja

10:00 Ismét az emeleti irodában folytattuk a munkát - a hétvégén több kézilabda mérkőzés is zajlik, így telefonon és faxon próbálta emberünk összeegyeztetni, hogy mindegyik csapatnak meglegyen a helye a pályán. Változás történt a nagy csapatnál is: egy soron következő hétvégi mérkőzést szeretett volna korábbra időzíteni az ellenfél. "Ez még jól is jön", jegyezte meg Benedek, aki a falon csüngő naptár előtt próbálta összerakni a csapat programját. A változásokról még egy gyors értesítést küldött a federáció fele, majd a hétvégén lezajlott megyei bajnokság bírói lapjait nézegettük Győri Istvánnal, a klub ügyintézőjével közösen.
Már épp indultunk volna, amikor Sófalvi László, a megyei tanács illetve a klub alelnöke érkezett meg. Még vele is kitárgyaltuk a megyei bajnokság hétvégi eseményeit, majd tartottuk magunkat az eredeti tervekhez és magunk mögött hagytuk az irodát.
 

11:07 Megérkeztünk a sportcsarnokba, ahol az ifi kupamérkőzések zajlottak. A lelátóról figyeltük az udvarhelyi utánpótlást - a fiúk után a lányok következtek, az első gólig követtük a mérkőzést, majd indultunk vissza az irodába. 

Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja

12:10 Újból az SzKC irodában voltunk, amikor a balánbányai csapat ügyintézője jelentkezett be. Rövid egyeztetés következett, valamivel egy óra előtt távoztak a balániak, majd Benedekkel ebédszünetet tartottunk. Nem mentünk messze, az alattunk működő étkezde napi menüjét fogyasztottuk.

 13:15 Ebéd után a Digital 3 TV stúdiójába tartottunk, ahová Jakab Árpád, az SzKC sajtófelelőse is elkísért. Emberünk tévés szereplésre volt felkérve, ahol természetesen a kézilabda volt a téma.

14:30 Az események helyszíne újból az iroda lett, a téma természetesen a kézilabda. A nemzetközi és helyi labdajáték kibeszélése után Benedek kiadta a feladatot, hogy a megyei bajnokságnak góllövő listát kell készíteni, amit majd folyamatosan frissítenek. Amikor újra magunk maradtunk az irodában, egy kis email ellenőrzés következett, majd a klub honlapjának áttekintése. Az észrevett hibákat, hiányosságokat jelzi is Benedek a megfelelő embernek. "Ha nem mondtam volna el ezeket a múlt héten is!" – panaszolta két sóhaj között. 

Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja

15:35 Az EPAD teremhez érkeztünk, ahol a gyerekek edzettek, Benedek itt az edzőkkel tartott megbeszélést. A lelátón kisebb kiértékelés is folyt az ifjú titánokról: az edzőkkel felmérték kiben van lehetőség kézilabdás pályafutásra, majd az egyéb teendők megbeszélése után otthagytuk őket, hogy folytassák az edzést.

Emberünktől ezután elköszöntem, mert a család volt napirendi ponton. Közös programunk délután, a sportcsarnokban folytatódott.

18:40 A városi sportcsarnokban találkozunk ismét, ahol éppen az első ligás csapat tartotta edzését. Az egyik játékos sérülése miatt Benedek, az orvos és az érintett játékos zárt ajtók mögött tárgyalt a szükséges vizsgálatokról. Miután emberünknek sikerült a megfelelő kerékvágásba terelni a történéseket, a polgármesteri hivatalba mentünk.

Egyeb_1025_Benedek_A_Csaba_egy_naja

Hét órától volt esedékes az RMDSZ frakcióülés, amin a péntekre összehívott tanácsülés napirendi pontjait tárgyalták meg. Mivel ezek az ülések a média és egyáltalán a külsős emberek számára zárt események, a sorra érkezők furcsa szemekkel néztek rám. Benedek alig győzte magyarázni jelenlétemet és erősíteni, hogy nem leszek ott végig.

19:10 Eddig tűrték meg jelenlétem az RMDSZ irodában és mielőtt mélyebbre merültek volna városi problémákban, magukra hagytam a politikusokat a megbeszélésben.

Ezzel lassan a cikksorozat végéhez értünk. Következő, és egyben utolsó követett politikusunk a város alpolgármestere Szász Jenő. Vele többek között bölcsődét mentünk, a lakásmaffia áldozataival beszélünk, de több szociális problémát is érintünk közös napunk során. Kövesse figyelemmel.




1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2010-11-03 08:51:10
Nagy sietségbe, csak kilötyögött a savanyúkáposzta leve :evil:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."