Itthon » Közélet

Sófalvi László az Udvarhelyszéki Önkormányzati Tanács elnöke

 Rendkívüli küldöttgyűlést tartott ma a Junior Centrum konferencia termében az Udvarhelyszéki RMDSZ Önkormányzati Tanácsa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/uot0311
Itthon_Kozelet/uot0311
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. november 03., 17:07
5 hozzászólás. 

A tanácskozáson az 58 küldöttből 42, a 25 meghívottból pedig 12-en jelentek meg. Az ülésen Borboly Csaba, mint a szövetség Országos Önkormányzati Tanácsának elnöke, Sófalvi László, az UÖT Állandó Bizottságának tagja és az Országos Önkormányzati Tanács alelnöke vett részt. Az ülést Tánczos Barna államtitkár, az RMDSZ Országos Önkormányzati Főosztályának ügyvezető alelnöke vezette.

A napirendi pontok között az UÖT új elnökének megválasztása, a szervezési és működési szabályzat egyes pontjainak módosítása, javaslat az új széki elnök személyére vonatkozóan, szakmai előadás és különfélék szerepeltek.

Itthon_Kozelet/uot0311

Az UÖT új elnökének megválasztása azok után vált szükségessé, hogy Bunta Levente lemondott tisztségéről - indokolta az elnökválasztás apropóját Tánczos. A küldöttek Sófalvi Lászlót javasolták az UÖT új elnökének: a voksolás szabályosan zajlott, Sófalvit 40 igen szavazattal megválasztották a szervezet élére. Ugyancsak egyhangúan elfogadták az UÖT szervezési és működési szabályzatának módosításra tett javaslatokat is, ennek értelmében a korábban az elnökből és négy tagból álló Állandó Bizottság két új taggal bővült.

Az elfogadott módosító javaslatok értelmében az Országos Önkormányzati Tanácsban az UÖT-ot a következőkben a Sófalvi László elnök és a Burus Ella Mária, Gergely László, Rafai Emil, Tamás Ernő, Bokor Botond és Dávid Lajos tagokból álló 1+6 tagú Állandó Bizottság képviseli. A küldöttek egyetértettek abban, hogy támogatják Verestóy Attila szenátort a széki elnöki tisztség elnyerésében.

Itthon_Kozelet/uot0311

Sófalvi László újonnan megválasztott elnök honlapunknak nyilatkozva elmondta, legfontosabb feladatának az UÖT működőképessé tételét tekinti. Kifejtette, az RMDSZ országos és helyi szinten is elsősorban a helyi önkormányzatokra támaszkodik, a polgármesterek, alpolgármesterek, helyi és megyei tanácsosok képezik azt az erőt, amely a szövetség politikai céljainak beteljesülését szolgálja, ez a jó együttműködés az alapja és garanciája a 2012-es választásokon való sikeres szereplésnek is.


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
petraslajos
2010-11-03 17:29:57
Akárcsak a régi világban. "A küldöttek szintén egyöntetűen rábólintottak...." - Hajrá!
avatar
petraslajos
2010-11-03 17:31:25
" Fiatalítás "jelszó alatt recycle csupán.
avatar
lacy69
2010-11-03 18:17:25
szavazas
a nagy oregtanacs
avatar
taylor
2010-11-04 07:38:21
Eljen a part, eljen nagysztalin
avatar
lemese
2010-11-04 10:57:36
re:
avatar
petraslajos
Akárcsak a régi világban. "A küldöttek szintén egyöntetűen rábólintottak...." - Hajrá!


A fentebb idézett mondatot, az érintettek kérésének eleget téve, a cikk szerzője módosította.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."