Itthon » Közélet

Megszépült a Városi Park, a munkálatok folytatódnak

Ma délben a munkálatokat végző cégek és a sajtó jelenlétében Székelyudvarhely polgármestere faültetéssel átadta a felújított Városi Parkot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

park0411
park0411
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. november 04., 14:21
3 hozzászólás. 

„Örömteli pillanathoz érkeztünk, hiszen megújult az udvarhelyiek szíve csücske" – jegyezte meg városunk polgármestere Bunta Levente, a parkban összesereglett emberek előtt, majd hozzátette: „Nem állunk itt meg, folytatjuk a munkálatokat, saját pénzből filagóriát létesítünk és felújítjuk a Malom utcai hidat".

park0411

Ahogy arról már korábban beszámoltunk városunk egy pályázat utján fogott neki a rehabilitálásnak, melynek összértéke 1,7 millió lej volt, ebből pedig Székelyudvarhely önrésze 800 ezer lej. Az összegből 125 méter díszkerítést, 710 méter védőkerítést, 80 új padot, 47 lámpát, 90 kukát, 5 kutat és közel 8 ezer négyzetméter térkövet (a szürke térkövet udvarhelyi keresztszemes minták díszítik) kapott az egykori Sétatér, továbbá 11 ezer dísznövényt (őshonos fajt) ültettek el a Küküllő partján.

park0411

Szalagvágás helyett fát (földlabdás Kőrist) ültettek és ezzel az elöljáró elindította a Fogadj örökbe egy fát a Városi Parkban nevű mozgalmat, amibe bárki bekapcsolódhat – jelentkezni a polgármesteri hivatalnál lehet. A polgármester maga is örökbe vette az általa ültetett csemetét, ezzel vállalva, hogy újat hoz a helyébe, ha megrongálják, kitörik. „Szeretném ha mi udvarhelyiek megőriznénk ezt a parkot" – fejezte be Bunta. Tikosi László a polgármesteri hivatal műszaki igazgatója megköszönte a közvetlen munkatársaknak a hozzáállást és felhívta az udvarhelyiek és a parkban sétálók figyelmét, hogy őrizzék meg azt ebben a formában, sőt aki rongálást észlel, forduljon a helyi médiához, a polgármesteri hivatalhoz, a rendőrséghez.

park0411

Tavasszal tehát folytatódik a Városi Park és környékének szebbé tétele, addig nem marad más hátra, mint jó időt és kellemes sétát kívánni az odalátogatóknak.


3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2010-11-04 18:54:36
Remelem meg is marad szepnek.
Vigyazzunk ra mind.

Kicsit soknak tunik a majdnem 1 hektar terulet terkonek. Itt szerintem eliras van.
avatar
csillag
2010-11-05 09:32:42
Nagyon szép lett és remélem hogy így is marad.csak annyit kell tegyünk érte hogy vigyázzunk rá és ne rongáljunk.
Ez nem nagy dolog, sőt.
Végre van egy tér, ahol fiatalok és az idősebb korosztály is megnyugodni betérhet. :)

avatar
leventereti84
2010-11-05 19:05:46
Nincs elírás, az tényleg annyi. Illetve ha nagyon szőrszálhasogatóak vagyunk, akkor egész pontosan 7800 négyzetméter. Ha figyelembe vesszük, hogy a park összfelülete 28000 négyzetméter (a művelődési háztól a strandig), akkor talán mégsem annyira sok.
Viszont az amit a polgármester úr mondott az "őshonos fajokról" az nem egészen felel meg a valóságnak, hiszen az általa felsoroltak közül egy sem az mifelénk.
De ez mind nem lényeg. A park szép lett, jó lett, most már csak jól kell bánni vele. Sok kellemes sétát mindenkinek!
avatar
olvaso
Remelem meg is marad szepnek.
Vigyazzunk ra mind.

Kicsit soknak tunik a majdnem 1 hektar terulet terkonek. Itt szerintem eliras van.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."