Itthon » Közélet

Megoldást szeretnének a recsenyédiek

Falugyűlést nem, de megbeszélést tartottak Recsenyéden. A vasárnapi templomozás után gyűltek össze, ahol a falu fő gondjáról beszéltek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Egyeb_1027_Recsenyed
Egyeb_1027_Recsenyed
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 08., 11:19
2 hozzászólás. 

A falugyűlésre most sem került sor, de a vasárnapi templomozás után megbeszélést tartottak a recsenyédi és környékbeli lakosok. Jakab Attila alpolgármester elmondta, hogy a templomozás után összegyűlt helyi és környékbeli lakosokon kívül jelen volt a prefektus, illetve a székelyudvarhelyi rendőrség alparancsnoka, Jére Ferenc is. Kérdésünkre, hogy a megbeszélésen roma nemzetiségű lakó volt-e jelen Jakab azt válaszolta „csak annyian, mint amennyien a templomba szoktak járni, azaz én nem láttam".

A gyűlésen a helybéliek felidézték az elmúlt nyolc év szörnyűségeit, amit át kellett élniük a problémás cigány család miatt. Mint mondták: szeretnék lezárni a múltat és ismét egy békés hangulatot teremteni a faluban. "A probléma megoldását mindenképp jogi úton rendeznék" - közölte az alpolgármester.

A másfél órás megbeszélésen az emberek a jelen levő köztisztviselőknek jelezték:  elegük van már a fenyegetésekből, a kiszolgáltatottságból és felgyülemlett sérelmeiket hajlandók írásba is adni. Többek között az a kérés is megfogalmazódott: nézzenek utána, hol és miért akadtak el a korábbi feljelentések? Ugyanakkor a lakók  várják a választ a hogyan továbbra is.

„Ez nem egy fórum, vagy gyűlés volt, hanem templomozás után megbeszéltük a falu fő problémáját, ahol a helybéliek megfogalmazták az elmúlt nyolc év sérelmeit a Bolygó családdal kapcsolatosan. A polgármesteri hivatal, a prefektúra és a rendőrség képviselőinek a tudomására hozták, hogy szeretnék ezt a problémát mihamarabb törvényesen megoldani, ehhez pedig segítséget kérnek. A témával kapcsolatosan hamarosan fórumot is fogunk tartani" – summázta Jakab.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
havasi
2010-11-08 20:37:45
Hol voltak a media kepviseloi? vagy tan egy istentisztelettel egybekotott megbeszeles nem eleg szenzacio a szamukra? Erdekes modon a recsenyedinek kikialtott Bolygo ur nyilatkozatat tudtak kozolni annelkul, hogy utanajartak volna, hogy mi az igazsag a szegeny lotermesztovel kapcsolatban. Lathattak volna, hogy hogy is ment ez a valosagban
avatar
Sasszem
2010-11-08 21:48:20
Engem is ez bosszant.Amikor a cigany nyilatkozott tv radio ujsag mindenki korbeugralta.Most amikor magyarok gyulnek ossze az nem "eladhato"?Nem ertem hova tunt a rendorsegrol a sok feljelentes?
Jogi uton hogy lehet rendezni?Erdekel minket is.Egyebkent ez a Bolygo csak annyira Recsenyedi mint barmely Udvarhelyi lakos.Neki ott nincsen semmije csak egy haza amit nem fizetett ki a mai napig a tulajdonosnak.A "lotermesztest"pedig a falustarsak foldjein,legeloin es telen csurjeibol rendezte.Meg azt is valoszinunek tartom ,hogy a rendorseggel akkora baratok lettek hogy a feljelenteseket a rendorok tuntettek el.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."