Itthon » Közélet

Új fekvőrendőröket készítenek

Nagyobb, masszívabb fekvőrendőröket terveztet a polgármesteri hivatal a Bethlenfalvi útra – a Norada Rt. előtti útszakaszon alig másfél évet „éltek" az eddigi, fém forgalomlassítók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Itthon_Kozelet/fekvorendor1011
Itthon_Kozelet/fekvorendor1011
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 10., 17:02
5 hozzászólás. 

A fekvőrendőröket egy tragikus esemény következtében szerelték fel: 2007 decemberében halálos kimenetelű gázolásos baleset történt az útszakaszon, s két hónapra rá két forgalomlassítót szereltek az úttestre. Ám ezek alacsonyaknak bizonyultak s tavaly nyáron magasabbakra cseréltette őket a polgármesteri hivatal.

Itthon_Kozelet/fekvorendor1011

Alig egy év múlva már ezek sem lassították a gépjármű-forgalmat, mert a vaslemezek a forgalom és az időjárás hatására meglazultak, majd fokozatosan eltűntek az útról. Néhány hete már csak a sebességkorlátozó tábla jelzi, hogy itt valaha fekvőrendőrök vigyázták a közlekedést.

Ülkei Zoltántól, a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a hivatal kérte a rendőrség közlekedési osztályától, hogy ezen a helyszínen gyakrabban végezzenek sebességmérést, ugyanakkor a 30-as sebességjelző tábla is a helyén maradt. Az elképzelés az, hogy újabb, több méteres forgalomlassítókat terveztetnek és szerelnek fel: az új fekvőrendőrök több méter hosszúak és kőből kirakottak lesznek, amin az autó nem csak átbillen, hanem megy is rajta. Jövő tavasszal szerelnék fel őket, addig az útszakaszon nem árt a figyelem és az óvatos vezetés.  


5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2010-11-10 21:52:34
A hülye fejükkel a kitették a 30-as táblát és olyan fekvőrendőrt tettek, hogy 30-nál az autó szétesett volna. Hol itt a logika? Vagy tegyék ki az 5-ös táblát, vagy olyan fekvőrendőrt tegyenek amin 30-al gond nélkül át lehet hajtani. Vadbarmok.
Nem forgalomakadályozás hanem lassítás a cél. Nem mindegy. :evil:
avatar
zterex1
2010-11-10 21:56:09
Egyáltalán azt sem értem, hogy ha ilyen nagy buszforgalommal számolnak, akkor miért nem azt oldják meg, hogy azok a k...va buszok elférjenek a megállóba és ne akadályozzák a közlekedést, kilátást.
A rendőr pedig feküdjön le nyugodtan az útra...van elég belőlük.
avatar
danika33
2010-11-11 18:39:30
Annyira LANGYOS FEJŰ városgazdálkodása van városunknak,hogy nem is néznek szét más helyeken hogyan oldják meg az ilyen problémákat lenne egy kis körforgalom az automatikusan megoldaná ezt a gondot,mert ha nem lassítana az autós akkor kisodródna :cheer: :whistle:
avatar
attibá
2010-11-12 11:09:09
Ulkei urnak ajanlanam a figyelmebe,hogy meg azert akad a varos teruleten ojan kozveszejes hely ahova elkelne a fekvorendor,csak egy kicsit jobban szetkellene nezni es nemcsak autoval vegigmenni hanem gyalogosan, ugy talan esrevenne ,eszrevennek a kedves illetekesek a problemakat.Ajanlanam az Orban balazs utcat,a Pallo Imre iskola elott vezeto ut,tovabbhaladva a szemafor fele,ott sokesetbe az uton atkelni keptelenseg mindamelett hogy atjaro sincs,habar most mar azon is elutnek,vagy itt is elkell ussenek valakit,hogy legyen valami?
avatar
stanca40
2010-11-12 15:06:08
egy feluljaro vagy aluljaro megoldana a dolgokat
a gyalogos biztonsagba atkelne az autos mehetne 50 nel es kessz
az se lenne dragabb mint minden evben rendort fektetni

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."