Itthon » Közélet

Gyakoriak a balesetek a gyalogátjárókon

Bár a közlekedési balesetek fő okai a túlzott sebesség és a nem megfelelő vezetés, egyre gyakoribbak az átjárókon történő gyalogosgázolások, mint az utóbbi hét példája is jelzi.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

stories_/Szasza/Itthon/Kozelet/baleset0211/
stories_/Szasza/Itthon/Kozelet/baleset0211/
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 18., 15:02
1 hozzászólás. 

Székelyudvarhely rendőrségének közlekedési osztálya közleményben hívja fel a figyelmet az elővigyázatosságra, illetve ellenőrző akciókat helyez kilátásba. Az utóbbi hetekben, hónapokban ugyanis egyre gyakoribb a gyalogosgázolás az utakon és az esetek többségében az autóvezetők azzal mentegetőznek, hogy nem vették észre a járókelőt. Idén Udvarhelyszéken összesen hét gyalogos került kórházba gázolás miatt – az esetek mind átjárón történtek és az elkésett magyarázat az volt, hogy „nem vettem észre". Minden autóvezető siet, minden gyalogos késésben van – sajnos nem vesszük észre, hogy az élet és az egészség sokkal fontosabb annál a bizonyos néhány percnél, amit az úton sietve spórolhatunk meg. Mindenkinek kötelessége a közlekedésben saját magát és környezetét biztonságban tartani – tartalmazza a közlemény.

Az idei mérleg nagyon szomorú: három személy meghalt, öt súlyosan megsérült, tizennégy pedig könnyebben sérült abban a 21 balesetben, amit a gyalogosok figyelmetlensége, nemtörődömsége okozott Udvarhelyszék területén. A súlyos esetekben az áldozatok alkoholos befolyásoltság alatt voltak, sajnos az alkoholfogyasztás utáni közlekedés nagyon gyakori mind a fiatalok, idősek, nők, férfiak körében. Az italos pohártól rövid az út a kórházig, ahol néha csak a halál beálltát lehet megállapítani.

stories_Szasza/Itthon/Kozelet/piacbaleset1611

Jönnek az ünnepek, ami egy olyan periódus, amikor többen vezetnek a közutakon. Azért, hogy az ünnepek zavartalanul teljenek, a székelyudvarhelyi közlekedésrendészet átfogó ellenőrzéseket tart a városban és a környéken: a gyalogátjárók közelében az autóvezetők és a gyalogosok figyelmét hívják majd fel a helyes közlekedésre, a megfelelő átkelésre, az óvatos vezetésre, illetve sűrűbben fognak sebességet mérni. De ahhoz, hogy ne történjen több sérülés, tragédia, a közlekedés minden résztvevőjének – gyalogosnak és autóvezetőnek egyaránt – kötelessége saját biztonsága miatt elővigyázatosnak lennie.


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Szkíta
2010-11-18 15:25:31
Azt mondják a statisztikák, hogy a közlekedési balesetek 30%-át az alkohol okozza. Ezek szerint a józanok sokkal veszélyesebbek.

:woohoo:

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."