Itthon » Közélet

Mennyire vagyunk felkészülve a télre?

Még a második nyarat élvezzük, mégis érdekel, miként készül a városgazdálkodás az idei téli viszonyokra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2010. november 18., 17:24
2 hozzászólás. 

Annak ellenére, hogy november végét meghazudtoló napsütéses időjárás jellemezte az elmúlt időszakot, mi arról érdeklődtünk, hogy a városgazdálkodás hogyan készül a télre.

Szasza

Kérdésünkre Tikosi László a városgazdálkodási osztály vezetője elmondta, hogy a becsült mennyiségű csúszásgátlót már megvásárolta a város. Ez 250 köbméter homokot, illetve 70 tonna sót jelent. "Hogy mennyire lesz szükség, ez az időjárástól függ, de az eddig tapasztaltak alapján vásároltuk a mennyiséget. Ezen felül 72 homokos láda lesz kihelyezve az emelkedőkhöz és útkereszteződésekhez. Hogy mennyire megnőtt az igény és terjed a város, tükrözi ez a szám is, mivel 25 ládával kezdtek" – nyugtázta Tikosi.

A hótalanításra használt géppark - az eddig használt traktorok és kiegészítőik - maradtak. A polgármesteri hivatal licitált ugyan egy modernebb hótalanító többfunkciós gépre, de sajnos az ajánlat túlment az erre szánt pénzösszegen. A hivatal továbbra is keresi egy árban és célnak megfelelő hótalanító gépet, jelenleg is egy ezzel megbízott csapat foglalkozik a témával.

Amennyiben nem sikerül beszerezni, illetve az időjárási viszonyok meghaladják a kapacitásunkat, akkor külsős céget bízunk meg a munkával. Ezzel kapcsolatosan is jelenleg folynak a tárgyalások: több céget is felkértek, akik különböző okok miatt nem vállalták a dolgot. Most az AVE Hargita Kft.-vel folytatnak tárgyalásokat.

Továbbá érdeklődtünk, hogy amennyiben a lakosság szeretne hótakarítást kérni vagy jegesedést jelenteni, miként teheti meg. Erre a célra egy külön telefonvonalat indítanak, amit a lakosság hívhat. Ezt november végétől helyezik üzembe, erről a későbbiekben tájékoztatják az embereket.

Az igazgató még elmondta: „Kérni lehet a hótalanítást, de a lakosságának is van kötelezettsége. A magánházak, cégek, tömbházak előtti járdákat maguknak kell hótalanítani illetve biztonságossá tenni."



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Lacass
2010-11-19 00:26:03
Nem kell ezert idegeskedni mert annyi ho nem lessz hogy egy hogolyot gyurjunk!!!
avatar
hahaha
2010-11-20 13:27:58
Hat ezt meg melyik ujjadbol szoppintottad?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."