Itthon » Közélet

Balesetek a jeges úton

Súlyos sérüléssel járó autóbaleset történt Máréfalva határában pénteken reggel az útviszonyoknak nem megfelelő vezetés miatt. Ugyanazon a reggelen volt sorozatütközés, valamint gépkocsi-torlódás is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2010. november 26., 13:31
4 hozzászólás. 

A péntekre virradó éjszaka és hajnalban lehullott hó, az utakat befedő vékony jégkéreg és a nem ezeknek megfelelő autóvezetés problémákat okozott Székelyudvarhely környékén is. Háromnegyed hétkor egy Máréfalvát elhagyó autó sofőrje a csúszós útról lesodródott autójával, majd felborult. A medgyesi sofőr könnyebben sérült meg, de a mellette utazó, szintén medgyesi hölgynek eltört a kulcscsontja, mindkettejüket az udvarhelyi kórházba vitték. Ioja Viorel székelyudvarhelyi közlekedésrendészeti vezető szerint a baleset oka az volt, hogy a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.

Reggel hét óra után Farkaslakán három személygépkocsi ütközött össze: a főúton haladtak egymás után, az első autó sofőrje – feltehetően a jégréteg miatt – fékezett, az utána haladó nekiütközött, majd a harmadik sem tudta elkerülni az ütközést. Itt sérülés nem történt, az ütközések nem voltak nagy erejűek, de mindhárom autóban kisebb károk keletkeztek.
Szintén reggel Homoródfürdő környékén megnehezült a gépjármű-forgalom, ugyanis egy tehergépjármű a csúszós úton nem tudott felfele, a Cekend-tetőre (Méréfalva irányába) haladni. Emiatt kb. egy órát állt, illetve nehezen haladt a forgalom.
Ioja Viorel ismételten felhívja az autóvezetők figyelmét az óvatos vezetésre, a fokozott figyelemre és a téli gumiabroncsok használatára – a péntek hajnali havazás új, téli útviszonyokat teremtett.


4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2010-11-26 14:39:37
A Baknyatetőn is volt a reggel acci.
avatar
kopasz
2010-11-26 15:28:34
Utviszonyok?lehet akarmilyen teli gumid a reggeli jegretegen azis elcsuszik..elo pl voltam..szerencsere nem tortent koccanas de alig sikerult elkerulnom ..jelzem alig haladtam ...lejton befele...nem utviszonyokra kell fogni mindent hanem az illetekes szerveket es hozzajuk tartozo munkasokat reggel felkellett volna kolteni...ha az utviszonyokat nezzuk akkor veluk felkell bontani a szerzodest es nyakig ero hoban majd az utviszonyoknak megfeleloen kozlekedunk vagyis otthonn maradunk...Luzer vagy apjae!!!
avatar
cittadella
2010-11-26 17:59:07
Décsfalva-Galambfalva szakasz sem volt különb, csoda hogy valaki nem szedett a két végén korcsolyapálya dijat … hát igen ismét korán jött a tél :(
avatar
zterex1
2010-11-26 18:31:10
Nem az útviszonyoknak megfelelő azok homokozása...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."