Itthon » Közélet

December 9-én választanak elnököt az udvarhelyszéki RMDSZ-nél

December 9-én 17 órai kezdettel, a székelyudvarhelyi Művelődési Ház nagytermében kerül sor az udvarhelyszéki RMDSZ szervezet tisztújító Küldöttgyűlésére.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. november 29., 08:28
0 hozzászólás. 


Bunta Levente folyó év augusztusában mondott le az elnöki tisztségről.

Kovács Péter ügyvezető alelnök, a tisztújítást koordináló testület elnöke tájékoztatása szerint mind a 26 széki településen meghatározták a küldötteket jelölő Közgyűlések helyszínét és időpontját. Kányádon erre már november 9-én sorra került, a sort Románandrásfalva és Oroszhegy zárja november 26-án. A szabályosság betartása érdekében a koordináló testület képviselői minden Közgyűlésen jelen lesznek. Kovács tájékoztatott a képviseleti normát meghatározó elvről is: a 2008-as parlamenti választásokon az RMDSZ listájára leadott minden 100 szavazat után a települések egy küldöttet nevesítenek. A széki Választmány tagjai hivatalból rendelkeznek küldött minőséggel.

December 2-ig az udvarhelyszéki RMDSZ szervezet bármely tagja iktathatja pályázatát az elnöki tisztségre – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök, majd hozzáfűzte: ehhez a Küldöttgyűlésben képviselettel rendelkező legalább két testület írásos támogatása szükséges, amelyből az egyik kötelezően település kell legyen, a másik lehet társult, vagy ifjúsági szervezet, illetve platform.

A küldöttek nevesítésével egy időben kilenc széki közigazgatási egységben tisztújításra is sor kerül. Ezek a települések a következők: Oroszhegy, Homoródszentmárton, Székelykeresztúr, Etéd, Korond, Galambfalva, Románandrásfalva, Újszékely és Siménfalva.

Kovács Péter reményét fejezte ki, hogy az új elnökség idején nem fordul majd elő az a helyzet, ami 2010. júniusában volt észlelhető, miszerint az udvarhelyszéki RMDSZ-nek több önkormányzati képviselője volt, mint fizető tagja.

A jelen pillanatig Verestóy Attila szenátor jelezte indulási szándékát.

Forrás: rmdsz.ro


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."